Unavené a těžké nohy - jak na ně?
Otoky dolních končetin
Již nejméně 5 let mi otékají nohy a nikdo si s tím neví rady a je to čím dál horší. Nepoužívám na to žádné léky protože žádné na to nezabíraly. Zobrazit více
MUDr. Radovan Fiala Ph.D
Dobrý den, z Vašeho dotazu bohužel nevyplývá, jestli jste už absolvoval nějaká vyšetření, případně jaká... Celá odpověď
Bolesti nohou
Dobrý den,mívám problémy s nohami.Někdy bolí,nebo mám pocit těžkých nohou.Někdy se i v noci vzbudím a bolí mě,někdy pocit horkých někdy studených.Občas mě chytají křeče v noci.Spím v ponožkách,mám totiž lepší pocit.nechodím už do práce.Pohyb mám při práci na zahradě nebo chodím cvičit se pse.Ale musím... Zobrazit více
MUDr. Radovan Fiala Ph.D
Dobrý den, nepříjemné brnění prstů nebo porucha vnímání teploty kůže na dolních končetinách mohou být... Celá odpověď
Bolesti kotníku
Zdravím Vás ,sem tam mě píchlo ve vazech pod pravým kotníkem ,taková ostrá bolest. Nyní je to při každém našlápnutí. četl jsem ,že by to mohl být zánět . Je třeba jít na ortopedii,nebo postačí jen nějaký gel. Děkuji za odpověď Zobrazit více
MUDr. Radovan Fiala Ph.D
Dobrý den, Vaše obtíže nejspíš nesouvisí s cévním systémem. Pokud nepomůže použití lokálního protizánětlivého... Celá odpověď
Unavené nohy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na něco co je dobré na unavené nohy. Pracuji jako servírka a jsou dny kdy mi vecer začnou bolet a brnět nohy . Někdy mi i lehce utečou kotníky. Tak bych se chtěla zeptat na něco co by pomohlo to brnění zmírnit. Křečove žíly ani nic podobného nemám. Děkuji Poláková Zobrazit více
MUDr. Radovan Fiala Ph.D
Dobrý den, Vaše povolání je spojené s dlouhodobým přetěžováním žilního systému. I bez viditelných křečových... Celá odpověď
Nepříjemné pocity v nohách
Dobrý den...již delší dobu pocituji unavu nohou...někdy se stane,že mě jako nohy dole po kotníky nedají klid a jako by poskakovaly...Prostě nejsou v klidu a mě to znervoznuje...Také se někdy stane,že dostanu křeč,ale to jen málokdy...Většinou v noci a tak vstanu,projdu se po pokoji a opět spím...Nikde... Zobrazit více
MUDr. Radovan Fiala Ph.D
Dobrý den, vyzkoušejte před spaním doplňky s obsahem vápníku a hořčíku. Pokud se po nich stav nezlepší,... Celá odpověď
Otoky dolních končetin
Dobrý den,mám dotaz stále mně otékají kotníky.Podle lékařů jsem zdravá.Nevědí žádný důvod.Trápí mně křečové žíly,už jsem po dvou operací.Prý to s tím nesouvisí.Krevní tlak mám nízký.Srdce také bez obtíží.Užívám detralex,ale nevidím žádný výsledek Zobrazit více
MUDr. Radovan Fiala Ph.D
Dobrý den, z Vašeho dotazu není zřejmé, jaká vyšetření jste absolvovala. Základní diagnostickou metodou... Celá odpověď
Zánět žil
Dobrý den, mám zánět žil na levé noze. Píchám si injekce Clexane Forte již 3. týden. Bůlka se nezmenšuje. Jak dlouho může trvat léčba? Mám jet na rekreaci do welnes hotelu. Mohu chodit do bazénu a do výřivky? Zobrazit více
MUDr. Radovan Fiala Ph.D
Dobrý den, po 3 týdnech od vzniku zánětu by měl být již tento proces zklidněn. „Bulka“, tedy hmatný zatvrdlý... Celá odpověď
Léky na odvodnění
Neustále mi otékají nohy, již jsem prodělal sérii vyšetření cév a vyšetření na interním oddělení, na nic se nepřišlo. Lékař mi předepisuje pouze lék na odvodnění což není nic příjemného, neustále běhat na WC v zaměstnání to je dost komplikované. Děkuji a přeji hezký den Zdeněk Kozák Zobrazit více
MUDr. Radovan Fiala Ph.D
Dobrý den, otoky dolních končetin jsou velmi obecným příznakem, za kterým se může (kromě poruchy žilního... Celá odpověď
Kompresivní punčochy
Dobry den, chcem sa spytat. Som vodic kamionu a v rodine ma mamina krcove zily a tak isto starsi bratia ktory su tiez ako ja vodici akurat na autobuse.. Ja ich zatial nastastie nemam ale za volantom ma zvyknu bolievat nohy no castejsie uz aj pri dlho stati alebo tazsom dni kedy sa viac nachodim..... Zobrazit více
MUDr. Radovan Fiala Ph.D
Dobrý den, z Vašeho dotazu je zřejmé, že máte k tvorbě křečových žil určitou dědičnou dispozici a současně... Celá odpověď
Otoky dolních končetin
Večer mám nateklé nohy a špatně se mi na nich hojí rány. Trvá to déle i když se vždy zahojí, ale zůstává mi po ráně dlouho nahnědlý flek.Je mi 73 let a vyšetření ledvin je v pořádku.Cukr a chloresterol mám v normě.Beru léky na vyšší tlak,který je po aplikaci léků také v normě.Asi 3 měsíce užívám Diozen,ale... Zobrazit více
MUDr. Radovan Fiala Ph.D
Dobrý den, otoky dolních končetin vznikající ráno pro probuzení (resp. postavení se na končetiny) a zhoršující... Celá odpověď
Brnění nohou při kojení
Vazeny pane doktore, mam miminko stare 9 mesicu a stale kojim. Vecer, kdyz mam usnout, trapi me neprijemne pocity v nohou. Musim neustale menit polohu nohou, porad citim ruzne jakoby tlaky, brneni,... Ten pocit je velmi nespecificky, ale velmi me to obtezuje. Beru vitaminy pro kojici zeny (Chytre miminko),... Zobrazit více
MUDr. Radovan Fiala Ph.D
Dobrý den, obtíže mohou být vyvolány nedostatkem iontů a minerálů, především vápníku a hořčíku. Kyselina... Celá odpověď
Otoky dolních končetin
Je mi 48 let, mám lehké astma, na kontrole u doktora mi řekli, že mám zhubnout, to se nestalo. nejsem obézní, mám ale nadváhu. Ptali se mě tam, jestli mi nenatékají nohy. V té době nenatékali. Mám sedavé zaměstnání a ted mi natékají, ale byl koronavirus a nebyla jsem tudíž na kontrole. Můžete mi poradit,... Zobrazit více
MUDr. Radovan Fiala Ph.D
Dobrý den, otoky dolních končetin jsou velmi obecným příznakem, za kterým se může skrývat řada různých... Celá odpověď
Bolesti v zádech
Každých snad už 14 dnů mám bolesti v zádech asi v kříži těžko se to popisuje ale při vstávání je to bolest až do třísla po pravé straně někdy nemůžu vůbec vstát . Skloubama mám ted v přechodu celkově problém ale tohle je opravdu dost bolestivé . Zobrazit více
MUDr. Radovan Fiala Ph.D
Dobrý den, Váš problém s největší pravděpodobností nesouvisí s cévním systémem. Na vině bude spíše onemocnění... Celá odpověď
Studené nohy
Zdravím, ráno mám pocit studených nohou, beru si teplé bačkory, večer sedím u televize bos , nepotřebuji ani bačkory. Už asi 10 let mě nohy večer brní. Nedávno jsem byl na vyšetření cév - v přádku. Před 5ti lety na vyšetření - píchali mi do chodidel jehly a taky prý v pořádku. Takže podle obou vyšetření... Zobrazit více
MUDr. Radovan Fiala Ph.D
Dobrý den, obtíže charakteru tuhnutí svalů dolních končetin při větší zátěži (chůze do kopce nebo do... Celá odpověď
Divné pocity v nohou
Dobrý den, varixy sice mám dost, ale neotékají a těžké nohy neznám. Ale mám jiný problém, většinou v noci se vzbudím a mám takový divný pocit, neumím to vyjádřit, musím si lýtko třít o druhé koleno, napínat, někdy si dokonce nohy jdu osprchovat studenou vodou, prostě musím s nima hýbat, dokonce si je... Zobrazit více
MUDr. Radovan Fiala Ph.D
Dobrý den, funkci žilního systému nejlépe zhodnotí ultrazvukové vyšetření. Viditelné varixy jsou projevem... Celá odpověď
Těžké nohy
Dobrý den, cca 2 měsíce mám bolesti nohou oblast lytek. Mám těžké nohy, pocit mravenceni . Pravidelný pohyb mám ale bohužel v praci sedím . Obvodní lékařka mi na zkoušku napsala Detralex a dala doporučení na neurologii. Protože je to omezující tak Vám zkouším napsat zda není jiné řešení . Dekuji za odpověď... Zobrazit více
MUDr. Radovan Fiala Ph.D
Dobrý den, pocity těžkých nohou mohou být způsobeny žilní nedostatečností, sedavé zaměstnání je jedním... Celá odpověď
Otok a bolest kolene
Dobrý den, Léčím se se Systémovým lupusem a jsem vcelku zaléčena,začátkem tohoto týdne(po pravidelném cvičení)mi začaly bolet obě nohy a levé koleno mi oteklo a velmi bolí při pohybu,hlavně když jdu jakoby do dřepu či vstávám a nebo při chůzi po schodech...večer jsem měla i zvýšenou teplotu a nevím co... Zobrazit více
MUDr. Radovan Fiala Ph.D
Dobrý den, Vaše obtíže s největší pravděpodobností nesouvisí s cévním systémem. Izolovaný otok kolene... Celá odpověď
Studené nohy
Dobrý den, mám sestavé zaměstnání a velmi mne bolí nohy, mam je oteklé a pořád velmi studene, k lékaři chodím léky také užívám, ale moc mi to nepomáhá, byla bych ráda kdybych se k Vám mohla objednat abych měla jistotu , protože mám strach z trombozy. Zobrazit více
MUDr. Radovan Fiala Ph.D
Dobrý den. Ze zaslané zprávy vyplývá, že prokrvení Vašich dolních končetin na úrovni tzv. magistrálních... Celá odpověď
Ucpávání tepen
prosim o radu.Manzel ma ucpavani dolnich koncetin,byl jiz loni operovan a delali mu nejaky baipas na prokrveni nohou coz se jim moc nepovedlo byl v nemocnici1 mes.po ni a nohy ho boli stale .Mel jit na novou operaci kterou mu pak odmitli udelat a ted uz se boji jit na dalsi.Nyni jsem se na internetu... Zobrazit více
MUDr. Radovan Fiala Ph.D
Dobrý den. Váš dotaz obsahuje několik částí. Především, hlavním problémem Vašeho manžela podle všeho... Celá odpověď
Test
test Zobrazit více
MUDr. Radovan Fiala Ph.D
jsnkldfsngklnfgkldfsdfgdxfbfgfdghfdghfdghdffdjfghjdfgjghj Celá odpověď