Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Tříselná kýla

Chirurgie Jiří 1.2.2017

Dobrý den,
vážený pane doktore/paní doktorko, mám dotaz. Před několika týdny,tj. 10.ledna tohoto roku jsem absolvoval laparoskopickou operaci tříselné kýly vpravo. Byla to moje druhá operace kýly v životě (první v r. 2006). Po zákroku jsem stále v PN a cítím mírné bolesti v pravém třísle. Po 6-ti týdnech se mám vrátit do zaměstnání a chtěl bych se Vás zeptat, zda-li existuje jakákoli prevence oproti opětovnému vzniku kýly? K úrazu vzniklo pracovní činností. Pracuji v závodě v nepřetržitém provozu jako manipulant, tzn. že moje práce je zejména manipulace s břemeny (palety,kartony aj.) Zaměstnání opouštět nechci,avšak mám obavu z reakce vedení na případnou další operaci. Jsem si vědom,že kýla jinou léčbu než chirurgickou nemá. Vím,že existují kýlní pásy. Je dostatečná jejich ochrana při mé práci? ... Je možné použít břišní pás nebo musí být tříselný? ... Jsem vysoký (200 cm) s váhou přes 100 kilogramů. Lámu si s problémem hlavu již nějaký čas a proto jsem se rozhodl požádat Vás o radu odborníka. Děkuji, s pozdravem a přáním hezkého dne

Odpovídá lékař:

MUDr. Zuzana Bisová

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Slatiňany

Dobrý den,
kýla vzniká nejčastěji zvedáním těžkých břemen a tomu se ve Vaší práci asi nevyvarujete.Na tříselnou kýlu musí být tříselný pás,břišní vypadá úplně jinak.
Váš dotaz bude ještě zpracovávat naše konzultační ambulance.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Ondřej Kroupa

Specializace: Chirurgie a traumatologie Pracoviště: Chirurgická ambulance, Poliklinika Olomouc

Dobrý den,
jediná prevence je nechat řádně zahojit ránu po operaci, aby se tkáně dostatečně zpevnily.
Během rekonvalescence dbát i na to, abyste neměl tuhou stolici, nebo kašel.
Nevím, jestli první operace byla na stejné straně a jedná se o recidivu, nebo byly operace na různých stranách.Pokud se jedná o recidivu, měl byste být zvlášť opatrný, pokud se jedná o kýly na různých stranách, pak je to v podstatě normální. Břišní pás nic neřeší a tříselný je vhodný spíše pro velké kýly , které nejsou k operaci, ale jako prevence je zbytečný. Myslím, že 6 týdnů klidu , pokud pak následuje velká zátěž v práci, je málo.

Související dotazy

Tříselná kýla
dobry den lekař aniž by me vyšetřil stanovil diagnozu...
Tříselná kýla
Dobrý večer,před 10 dny se mi objevila tříselná kýla.Mám...
Kýla
Dobrý den , všiml jsem si že to mám nafouklé na levé...
Tříselná kýla
Dobrý den, podle všeho co jsem si u vás na serveru...
Kýla tříselná
Chtel bych se zeptat jestli se muze neco stat kdyz...
Tříselná kýla
dobry den muze mit triselna kyla vliv na erekci

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Tříselná kýla

Dobrý den, dcera 5 let má tříselnou kýlu, jsme objednáni na operaci na říjen...

Tříselná kýla

Dobrý den, když mi bylo tři nebo čtyři roky, operovali mi tříselní kýlu. Dnes...

Tříselná kýla

Dobrý den, v příloze posílám lékařskou zprávu z chirurgie. Na ultrazvuku mi...

Tříselná kýla

Dobrý den, snoubenec měl před 3 roky tříselnou kýlu,která mu bohužel praskla,chtěla...

Tříselná kýla

Dobrý den, právě jsem podstoupil operaci tříselné kýly laparoskopickou metodou....

Tříselná kýla

Dobrý den.Jsem objednán na plastiku třís. kýly, ale pro kapacitu nemocnice...

Tříselná kýla

mám 14 dní po laparoskopické operaci tříselné kýly. Chci se zeptat, kdy se mohu...

Tříselná kýla

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, mám 15 dnů po operaci nepřímé tříselné kýly...

Tříselná kýla

Dobrý den. Chtěla bych Vás poprosit o radu ohledně našeho synka, kterému je...

Tříselná kýla

Dobrý den, můj syn se narodil ve 34.týdnu těhotenství, teď je mu 6 měsíců, lékařka...

Tříselná kýla

Dobrý den, jsem tři týdny po operaci pravé tříselné kýly klasickou metodou...

Tříselná kýla

Dobrý den, jsem 10 týdnů po operaci tříselné kýly vpravo laparoskopickou metodou...

Tříselná kýla

Dobrý den, jsem 2 týdny po operaci levostranné tříselné kýly laparoskopicky...

Tříselná kýla

DOBRY DEN,MAM TRISELNOU KYLU,MAM S TIM PROBLEMY V PRACI A CHTEL BYCH SI JI NECHAT...

Tříselná kýla

Dobrý den, Jmenuji se Daniel a chtěl bych se zeptat mám silný tlak ve spodní...

Tříselná kýla

Dobrý den, pravděpodobně mám tříselnou kýlu velikosti švestky, v úterý jsem...

Tříselná kýla

Dobrý den, cca 3 měsíce mě pobolívalo v levém tříslu. V tříslu nebyla žádná...

Tříselná kýla

Dobrý den Mám dotaz ohledně mého 6 Letého syna.V oblasti pravého třísla se...

Tříselná kýla

Půl roku mám bolesti pravého podbřišku. Minulý týden přišel můj obvodní lékař...

Tříselná kýla

Dobrý den měl jsem zlomeninu pánve a rok poté jsem začal mít lehké bolesti v...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Píchání u srdce při nádechu


Krvácení z konečníku u dcerky


Příčiny revmatismu...


Bolest v levém třísle

Dobrý den. Je mi 34. Na fotbale sem se natáhl nohou po míči a učitel sem ostrou...

Bulka v prsu


Bušení srdce


Bulka na varleti

Dobrý den, mám dotaz ohledně vyšetření. Už je to asi měsíc co jsem na svém pravém...

Dlouhodobé bolesti LS páteře s vystřelováním do levého třísla

Dobrý den , chtěla bych se zeptat na Váš názor a radu ohledně těchto bolestí,a...

Nervózni před sexem

Dobry den Chci se optat mam novou pritelkyni a jsem nervozni pred sexem z duvodu...

Milurit 300

Užívám Milurit 300, v lékárně jsem dostala 100, pan doktor se asi spletl v receptu...

Azitromycin a mléko


Bolest na prave strane zad nad zadkem

Dobry den, uz tyden me boli zada na prave strane trochu nad zadkem. Boli me...

Krev ve spermatu


Velmi nízký tlak + vysoký tep + bolest na hrudi + těžké dýchání a únava

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mám podstoupit nějaké vyšetření nebo zda...

Pseudomonas aeruginosa

Dobrý den, před rokem jsem podstoupil endoresekci prostaty, vše proběhlo v...

Popis Rtg plic - ploténková atelektáza

Chtěla bych se zeptat co znamená ploténka atelektáza v levém kostofrenickém...

Zjištění krevní skupiny

Dobrý den, manželka je těhotná a její gynekolog potřebuje znát kromě její krevní...

Mírná trombocytóza a leukocytóza


Mohu při užívání Letroxu 50 pít alkohol?


Slabá ejakulace

Dobrý den, rád bych měl s manželkou dítě, ale přes půl roku se nám to nedaří....