Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Ureaplasma

Tomáš . 21.7.2014

Dobrý den, psal jsem sem již mnoho dotazů, ale opět mam další. Už mám přibližně tři až čtyři měsíce Ureaplasmu, usadila se mi v pravém varleti ; je zvětšené, nebololí, ale někdy čas od času je citlivější a cítím jakoby v dobu zvýšené citlivosti varlete i pobolívání v břiše, jedná se zřejmě o chámovod, ale o to nejde tak jako o to, že jsem s tím byl na urologii, byl mi proveden výtěr, nemoc potvrzena, nasazeny antibiotika DoxyHexal, první týden 1-0-1 ; druhý a třetí týden 0-0-1. Nyní je to 19 den od doby nasazení antibiotik, a včera večer jsem se zvedl z postele a cítil jsem opět takové pobolívání v břiše a citlivost ve varleti, zřejmě opět chámovod, po pohmatání mě to nebolí, ani zmačknutí, ale když varle ohmatávám tak je zřejmé, že je to opravdu nejspíše chámovod, jelikož to pocituji zvýšenou bolest jen na tom jednom místě, na pohmat. Uběhlo tedy 19 dní a varle se nezmenšuje, a pocituji stále tyto problémy, jinak nemám pálení moči, svědění, jediné co jsem měl z příznaků bylo na penisu zarudlé kolečko, prostě okolo močové trubice. Dneska jsem volal na urologii s tím, že si myslím že na mě ty antibiotika nepůsojí, a jsou vůči mě rezisentní, sestřička se mě otázala jak jsem na to přišel, tak řikám že mam semtam stále bolesti a že se nic nezměnilo, a ona odpověděla, že zmenšení trvá klidně i tři měsíce, ale tady jde o to, že stále dle mého názoru bakterie tam jsou, jelikož to poznám, pocituji to tak.. A dále pravděpodobně ještě k tomu mám Polakisurie, jelikož jsem měl asi dvakrát na trenkách bílé fleky, a netušil jsem co to je.. a zjistil jsem že by to mohlo být toto.. Ale píšu hlavně o radu, co mám dělat, zda-li si myslíte že by antibiotika měli zabrat, sice je nemám dobrané(2 dny zbývají), ale já mám neustále v domnění, že antibiotika by po 14 dnech zapůsobit měla.. Já bych nerad čekal tři měsíce, potom bych měl tuto chorobu už skoro rok, co když pak budu neplodný, či nastanou další komplikace.. Nevím zda-li mam navštívit urologii, nebo ne. Děkuji za odpoveď.

Odpovídá:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

Vážený Tomáši, ureaplasma může způsobit spíše zánět nadvarlete a ne varlete. Polakisurie je odborný výraz pro časté močení a ne pro výtok. Nechci se Vás dotknout, ale přítomnost bakterie určitě pociťovat nemůžete a nedokážete. Záněty nadvarlat se hojí dlouho, mohou to být i měsíce a ve výjimečných případech potíže mohou trvat i celoživotně. Doporučuji těsné spoďáry, mazat Ibalginem a moc na to nemyslete, pokud nebudete mít opravdu výrazné potíže.

Související dotazy

Ureaplasma urealyticum
Dobrý den, prosím o radu. Je rozdíl ve spolehlivosti...
Přenos ureaplasma urealyticum
Dobrý den, Je mozne se nakazit ureaplasma urealyticum...
Ureaplasma urealyticum
Dobrý den. Píši ohledně bakterie Ureaplasma Ur. Asi...
Ureaplasma parvum a její přenos
Dobrý den, Chtěla bych se zeptat na pohl. chorobu...
Chlamydia trachomatis a Ureaplasma urealyticum
Dobrý den, na testech na gynekologii mi našli bakterie...
Ureaplasma
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na infekciu ureaplazmy....

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Určení přesnější diagnózy formy atopického ekzému

Dobrý den, od dětství mám atopický ekzém s jasnými projevy na obvyklých místech....

Určení rakoviny plic

Dobrý den paní doktorko, děkuji za Vaši odpověď ohledně dlouho trvajícího kašle,...

Určení rakoviny plic

Dobrý den, chci se zeptat, zda se dá poznat rakovina plic, nebo alespoň nějaký...

Určení stáří plodu

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaký byl přibližný den početí miminka. 10.9....

Určení stáří plodu

Dobrý den, chtěla bych jse zeptat jak je ultrazvuk spolehlivý v určování stáří...

Určení totožnosti sourozenců

Dobrý den.Mám krevní skupini A negativní.zajímalo by mě jak mohu zjistit zda...

Určiť diagnózu a následne vhodnú liečbu

Dobrý deň, chcel by so sa spýtať ako mám pokračovať v liečbe lavého kolena,ktoré...

URČITĚ těhotná.. :((

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaká je pravděpodobnost těhotenství. V pátk...

URČITĚ těhotná.. :((

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaká je pravděpodobnost těhotenství. V pátk...

Urealplasma

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli se může ureaplasma přenášet orálním...

Ureaplasma

Dobrý den, mám bílý nesvědivý výtok. Na kultivaci mi vyšla pozitivní Ureaplasma....

Ureaplasma

Dobrý den, už půl roku se na urologii léčím s Ureplasmou urealyticum. Dostal...

Ureaplasma

dobrý den, je to nedávno co měl přítel podezření na nějakou pohlavní chorobu...

Ureaplasma

Dobry den, Pri poslednim steru mi nasli bakterii Ureaplasmu urealyticum v...

Ureaplasma

Dobrý den, před čtyřmi měsíci mi zjistili na urologii, že mám pozitivní kultivaci...

Ureaplasma


Ureaplasma

Dobrý den, u mě a mého manžela byla zjištěna ureaplasma. On dostal antibiotika...

Ureaplasma

Dobrý den, pokud mi lékař stanovil ureaplazmata "s dobrou citlivostí",...

Ureaplasma

Dobrý den, při vyšetření mi byla zjištěna mírná ureaplasma poz<10^4 pan doktor...

Ureaplasma

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Měla jsem pozitivní testy na ureaplasmu, došlo...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Misofonie

Dobrý den, zcela jistě trpím Misofonií a mé okolí to nechápe a nedokáže přijmout....

Oteklé kotníky


Ekzém penisu

Dobrý den, už delší dobu mě trápí svědění penisu.. Občas se to zlepší, ale...

Zlepšete hojení pooperační rány pomocí Hemagelu

Ať už vaše operace dopadne sebelépe, veškeré obtíže jsou ty tam a vy už na všechno...

Antrumgastritida,bulbitida,esofagitida

Dobry den, pri gastroenterologickem vysetreni mi byla zjistena tato diagnoza...

Bolesti nohou a ramen, brnění


Krvácení při sexu


Mast Elocom v těhotenství


Naražené zápěstí


Penis

Dobry den je mi 16 let sem panic a uz dlouhou dobu pozoruji ze mam na penisu...

MUDr. Mária Patáková

Praktický lékař pro děti a dorost

Štípání v žilách

Dobrý den, existuje nějaké onemocnění, které by vysvětlovalo proč mě štípe...

EMG vyšetření

Dobrý den, mám dotaz. Mám dlouhodobě bolesti zad. Neurolog me odeslal na vyšetření...

Crohnova choroba a kouření

Dobrý den, je známo, že kouření v případě onemocnění Crohnovo chorobou se nedoporučuje....

Tělísko Mirena a bolesti v podbřišku

Dobrý den, nezlobte se prosím, jen bych se ráda zeptala. Během prvního...

Vénozní angiom

Dobrý den, po vyšetření na MRI mozku mi bylo jako předběžný nález sděleno,že...

Stav po trhání zubů


Bolest kolene po operaci

Dobrý den,jsem půl roku po operaci menisku,po větší zátěži mám opětovné bolesti...

Tloustnutí po antidepresivu Esoprex - co s tím?

Dobrý den, je mi 22 let a od listopadu 2009 se léčím na psychiatrii. Paní doktorka...

Závislost na OLYNTHU klidný spánek

Dobrý den jemi 17 let a asi sem propad závislosti na olynthu začlo to rýmou...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×