Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Užívání prednisonu a micradis plus

Léky Eny 5.7.2012

Dobrý den, mám nově předepsaný Micardis Plus a současně beru prednison + vitamín D. Prednison nyní v dávce 30 mg, ale postupně budu snižovat na stálých 5 mg denně. V příbalovém létáku k Micardisu Plus je uvedeno, že užívání prednisonu není vhodné současně s Micardis Plus? Tedy pokud jsem pochopila správně. Mohu tedy bez rizika užívat Prednison, Micardis Plus i Vitamín D ? Velmi děkuji za radu

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vachek


Tuto kombinaci užívat můžete. Prednison může mírně oslabit efekt MicardisuPlus na krevní tl...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Užívání prednisonu
Dobrý den, Začínám brát Prednison zhruba na jeden...
Váha a užívání Prednisonu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné...
Vysazení prednisonu
Dobrý den, již rok se léčim na SLE a neustále mi snižují...
Přetrvávající zažívací obtíže po antibiotikách a prednisonu
Dobrý den, byla jsem léčena Augmentinem a Klacidem...
Tlak na hrudi, dušnost při užívání prednisonu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se normálně vyskytuje...
Hubnutí při užívání léků
Dobry den, chci se zeptat jestli je mozne zhubnout...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Užívání Piracetamu

Dobrý den. Před týdnem jsem začal brát prášky Piracetam AL 800. Chci se zeptat,...

Užívání Piracetamu

Dobrý den, chtěla bych vědět, zda není na škodu jednou za půl roku vybrat balení...

Užívání PNC a HAK

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak velký mají vliv antibiotika Penbene 1 000...

Užívání postinoru

Dobrý den, zajímalo by mě zda mohu užít postinor 2x do měsíce. První jsem měla...

Užívání potravinových doplňků

Dobry den,potrebovala bych Vasi radu,muj 4 lety vnuk uziva v Anglii vitamin...

Užívání potravinových doplňků v těhotenství

Dobrý den, chceme se s přítelkyní zeptat, jestli lze v těhotenství užívat přípravky...

Užívání potravního doplňku

Dobrý den :) nedávno jsem začala užívat hlívu ustřičnou jako doplněk stravy...

Užívání pragiola a únava

Dobry den,je lek PRAGIOLA 75 beru rano a večer, návykový jako třeba Lexaurin?Beru...

Užívání prednisonu

Dobrý den, Začínám brát Prednison zhruba na jeden rok. Mohu si souběžně občas...

Užívání Prednisonu a cvičení

Dobrý Den ,už skoro dva roky se léčím s onemocněním ledvin IgA se sklerotizací.Dosavadní...

Užívání probiotik

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli se probiotika nebo laktobacili na...

Užívání probiotik

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat na užívání probiotik, konkrétně biopron 9...

Užívání probiotik současně s ATB

Dobry dem mohu pri brani ant zinnat 500mg brat i apo lactobacillus ?? Nesnizi...

Užívání Proenzi při kojení

Dobrý den, mám čtyřměsíční holčičku, kterou plně kojím. Po celou dobu mě ale...

Užívání Prothazinu v těhotenství

Dobry den,Chtela jsem se zeptat muze se na zacatku tehotenstvi uzivat lek Prothazin...

Užívání Provery 5mg

Dobrý den, pane doktore. Je mi padesát let.Menstruaci jsem celý život dostávala...

Užívání Provery dohromady s HA

Dobrý den paní doktorko, chtěla jsem se zeptat, jestli mohu užívat Proveru dohromady...

Užívání přípravku 100mg

Dobrý den, paní gynekoložka mi předepsala na velké bolesti břicha při menstruaci...

Úžívání přípravku "Aloe vera forte"

Dobrý den, prosím o zodpovězení následujícího dotazu. Léčím se na cirhozu jater...

Užívání přípravku condrosulf

Dobrý den, v r.2008 jsem prodělala operaci kyčelního kloubu. Koksartrózu mám...