Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Varikokela

Urologie Zdeněk 15.11.2020

Dobrý den, předem bych chtěl napsat, že v mém dotazu se budou prolínat dva problémy, které mě v poslední době trápí.

Jeden je letos diagnostikovaná varikokéla na pravém varleti, kde mi nebylo jednoznačně řečeno, jaký postup zvolit. Setkal jsem se během vyšetření s více lékaři, kteří se neshodli na tom, zda je třeba řešit zákrok chirurgicky, nebo jestli stačí brát Detralex. Ten aktuálně neberu, jelikož jsem na něj měl nežádoucí příznaky a nahradil jsem jej Diomaxem. Zajímalo by mě tedy, jaký by byl ideální postup. Sám nepociťuju žádné velké příznaky, jen mírný nepříjemný pocit při dotyku na jednom místě.

Druhá věc je občasné vystřelující mírné bodání od obou varlat (při dotyku) a třísel do lýtek a brnění chodidel. Na vyšetření předchozího problému mi bylo řečeno, že by se mělo jednat spíše o problém s bederní páteří. Po pár měsících na to se mi kromě vystřelujícího bodání přidala i necitlivost pravého varlete a pravé části penisu, v tom smyslu, že to, co jsem dříve pociťoval jako příjemné, teď necítím a místo toho vnímám lehké pálení v místě mezi kořenem na pravé straně penisu a pravým varletem. Zajímalo by mě, jestli by tento problém mohl souviset se zmíněnou varikokélou nebo s bederní páteří a jak v tomto případě postupovat dále.

Mám sedavé zaměstnání, které se snažím si kompenzovat pohybem. Dříve jsem se již léčil i s hemoroidy, což považuju za související informaci.

Děkuji za Vaše rady a přeji hezký den.

Odpovídá lékař:

MUDr. Xenie Zatloukalová


Dobry den pane Zdenku! Priznaky varikokely mohou byt ruzne,klidne to vsechno,co popisujete,muze s varikokelou souviset.V odborne literature pisou,ze jedinou moznosti lecby,je chirurgicka,ale je i alternativa sklerotizace varikokely.Sklerotizace patri mezi malo narocne vykony.Detralex efekt na lecbu ma jen mizivy,spise pusobi preventivne,aby nedoslo k varikokele i na druhe strane.A sama bych se k operaci spise priklonila,z toho duvodu,ze nejste sam schopen poznat zhorseni-muze dojit k dalsimu hromsdeni krve v sourku s naslenym zvysenim teploty,coz muze byt pricinou sterility.Predam jeste urologovi.Spozdravem!

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka


Dobrý den, varikokéla se má operovat, pokud bolí, když je výrazná na obou stranách, nebo má zásadní vliv na správné cévní zásobení varlete - tedy hlavně změna velikosti a porucha plodnosti. Detralex není standardní léčbou. Není tedy nutné jej užívat.
Pocity vystřelování bolestí do končetin nemají s varikokélou nic společného. Zvláštní pocity kolem varlete však mohou být příznakem varikokély. Doporučení na závěr - jděte na operaci v případě, že jsou pro Vás potíže v oblasti varlete s varikokélou významné nebo máte problém s plodností.

Související dotazy

Varikokéla
Dobrý den, je mi 16 let. O posledních letních prázdninách...
Varikokela
Dobry den, mam dotaz ohledne varikokely. Pod levym...
Varikokéla
Dobrý den je mi 19 a trápí mě varikokela doktoři říkají...
Varikokéla
Dobrý deň chcel by som sa opýtať mám teplotu semenníkov...
Oboustranná varikokéla
Dobrý den chtěl bych vědět v čem je rozdíl mezi mou...
Varikokéla
Dobrý den chtěl jsem se zeptat když mám podezření na...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Varikokéla

Dobry den. Chtel bych se zeptat,byla my zjistena variokela nad levym varletem,ma...

Varikokela

Dobry den, pane doktore, je mi 24 let a nyní mi byla ultrazvukem zjištěna varikokela,...

Varikokela

Dobrý den. Mám dotaz: před 2roky se mi na šourku vytvořila takové jakoby křečová...

Varikokéla

Dobrý den, již zhruba měsíc trpím při sezení u pc nebo při jízdě autem, takovým...

Varikokela

Dobrý den, mám týden a půl po operaci Varikokely, ale rozšířene žíly vůbec nezmizeli....

Varikokéla

Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat na Váš názor ohledně varikokély, která...

Varikokela

Dobry den chtel by sem se zeptat jak je mozny ze se varikokela vrati kys se...

Varikokela

Dobry den jaka je pravdepodobnosť ze se varkokela vratí po operaci kdyš budú...

Varikokela

Dobrý den. Byla u mně zjištěna lékařem po předcházejícím tlaku v šourku Varikokela...

VArikokéla

Dobrý den Je mi 44 let a už od dětství mám varikokelu na levém varleti. Ta...

Varikokéla

Dobrý den je možné abych měl varikokélu, když přes celou zadní stranu varlete...

Varikokela

Dobrý den. Chtěl bych se vás zeptat, mám zmenšené levé varle, kde mám varikokélu. Dočetl...

Varikokéla

Dobrý den, chtěl bych se zeptat spíše hlavně teoreticky - kdyby mě urolog vyšetřoval...

Varikokéla

Dobrý den, asi před 3 roky jsem byl na vyšetření kvůli bolesti a malému výstupku...

Varikokela

Dobrý den, všiml jsem si tmavých žil na šourku (viz obrázek). Co může být příčinou...

Varikokela

Dobrý den, manžela loni od 11. 6. bolelo varle, vystřelovala mu bolest až...

Varikokéla

Dobrý deň chcel by som sa opýtať mám teplotu semenníkov 36,4 stupňov a cítim...

Varikokéla

Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat ohledně varikokély, asi za 2 týdny půjdu...

Varikokela

Dobrý den, jaké jsou, prosím, příčiny vzniku varikokely? Děkuji za odpověď.

Varikokéla

Dobrý den. Je mi 17let. Asi před 4měsíci u mě byla zjištěna drobná varikokéla...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolesti nadvarlete

Dobrý den... Tak měsíc zpátky jsem měl zvětšené levé nadvarle a citlivé. Tupa...

Rána

Dobrý den, potřeboval bych se poradit ohledně stržené kůže na předkožce. Při...

Sanorin kapky

Lze podávat 2 a 3,5 letému dítěti při rýmě Sanorin kapky? Jednorázově nebo...

Brnění v třísle

Dobrý den paní doktorko, před několika týdny jsem podstoupila konizaci děložního...

Špinění v těhotenství

Dobrý den. Jsem v 6tt. (Na ultrazvuku ještě nebylo vidět srdíčko)Včera mi doktorka...

Pupínky na tříslech


Přisátí klištěte a strach z encefalitidy

Dobrý den před 2 dny jsem si výletě našel klíště a vytrhnul si ho bez desinfekce...

Žlutý jílovitý průjem a bolesti břicha

Dobrý den, 8 týdnů zpět jsem byl u své obvodní lékařky s bolestmi zad, hlavně...

Bolest a tuhnutí svalů u lopatek


Bolest penisu při erekci

Dobrý den. Před měsícem jsem měl řekněmě náročnější pohlavní styk 2 dny po sobě...

Paraziti v pochvě

Dobrý den, zjistila jsem, že mám ve stolici roup dětský, tak jsem jela do špitálu...

Pleš

Dobrý den...asi před rokem se mi na hlavě utvořila pleš 3×2cm...měl jsem takové...

Cigarety R1 a závislost na Nikotinu

Je oprávněná informace,že cigarety R1 mají 10% nikotinu,dehtu i oxydu uhelnatého...

Zápach penisu

Dobrý den,nějakou dobu mám problém se zápachem penisu. Pravidelně dodržuji hygienu,...

Lupy

Mam prevazne nad celem, jinak po cele hlave mapicky lupu. Ani nevim jestli jsou...

Vynechání menstruace


Bolest v zádech


Malé puchýřky, pupínky na prstech ruky


Prevenar

Dobrý den, chtěla bych vědět, zda je možné naočkovat prevenarem i 5 ti leté...

Bolest kolene v ohybu a při zátěži

Dobrý den pane doktore. Je mi 19 let, mám 200 cm a 120 kg. Již dva roky mne...

Reklama