Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Vyloučení RS

Mozek a nervy Adriana 3.6.2017

Mám dotaz pro neurologa:
Dobrý den, před rokem v květnu jsem prodělala virovou meningoencefalitidu. Padlo i podezření na roztroušenou sklerozu, protože v mozkomíšním moku byly nějaké ukazatele pro ni typické... Trpěla jsem silnými závratěmi a zvracením, dávala jsem se dohromady dva měsíce. Magnetické rezonance s kontrastní látkou která byla dělaná v akutní fázi nemoci však byla v pořádku, bez nálezu. Nyní jsem si u své neuroložky vyprosila kontrolní rezonanci mozku a krční páteře (cca 10měsíců po té), opět bez nálezu. Občas mám ale neurologické obtíže jako mravenčení v kotníku, chvění rukou, cukání ve svalech nohou a také v určitých obdobích pocit, že se jakoby nemohu pořádně vymočit nebo naopak, že mi samovolně po kapičkách uniká moč (urodynamické vyšetření bylo v pořádku, bylo však děláno v období, kdy jsem neměla pocit nějakých obtíží). Podle neuroložky se jedná o jakási rezidua po meningoencefalitidě, ev. důsledek neurastenii. Jaký je váš názor? Je opravdu možné RS vyloučit na základě dvou negativních MR? Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová


Milá paní Adriano, rozhodující pro diagnózu RS je magnetická rezonance. Další vyšetřením je provedení lumbální punkce, kde pro diagnózu svědčí nález oligoklonálích pásů, tento test je hodně citlivý, nicméně není specifický jen pro RS. Pokud tedy byla magnetická rezonance dvakrát bez nálezu, pak bych považovala RS za vyloučenou. Je velmi pravděpodobné, že současné obtíže jsou po neuroinfekci. S pozdravem.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Vyloučení RS
Výsledky MR - při ventr.okraji prod.míchy je v jednom...
Vyloučení RS
Dobrý den, asi 3 týdny mne trápí brnění v levé části...
RS
Dobrý den. V listopadu 2017 mi byla po MR diagnostikována...
Může to být RS?
Dobrý den, již delší dobu mi mravenčí (nebo občas pocit...
RS
Dobrý den, mám manžela s RS, diag. 2003, primárně progresivní...
RS
Dobrý den, jaké jsou na trhu volně prodejné léky nebo...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vylízala jsem zhruba 8/9 flakonů laku na nehty

Dobrý den... mám velký problém a nevim jak zabránit problémům... je to tak půl...

Vylouceni onkolog. problemu

Dobry den, chtela jsem Vas poprosit, v prosinci 2015 mi delali lumbalni punkci...

Vyloučena RS, ale problémy přetrvávají

Dobrý den, v minulém roce mě začaly trápit problémy s bolestmi krční páteře...

Vyloučení "divné" hmoty při MS

Dobrý den, užívám HA a s přítelem provozujeme z 95% přerušovanou soulož, občas...

Vyloučení gravidity

Dobry den, chtela bych se zeptat zda je mozne otehotneni kdyz jsem od utery...

Vyloučení pohlavních chorob po nechráněné felaci

Dobrý den, ráda bych dostala odpověď na dotaz: Provedla jsem felaci známému...

Vyloučení prvotní infekce genitálního herpes před porodem

Dobrý den paní doktorko, na velkém stydkém pysku se vytvořily před několika...

Vyloučení prvotní infekce genitálního herpes před porodem

Dobrý den paní doktorko, na velkém stydkém pysku se vytvořily před několika...

Vyloučení RS

Dobrý den, asi 3 týdny mne trápí brnění v levé části obličeje, brada a levá...

Vyloučení RS

Výsledky MR - při ventr.okraji prod.míchy je v jednom axiálním T2 scanu patrné...

Vyloučení těhotenství

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli mužů vyloučit těhotenství, poslední normální...

Vyloučení zvýšené srážlivosti krve

Dobrý den pane doktore, chtěla bych vyloučit podezření na zvýšenou srážlivost...

Vyloupnutí pihy

Dobrý den. Mám dva dotazy. 1 - Na paži se mi bez jakéhokoli zásahu vyhoupla...

Vylucovani antibiotik ve spermatu

Dobrý den, rada bych se zeptala, zda je možné, ze by se větší a dlouhodobě dávky...

Vylučovací urografie

Po zánětu varlete mám jít na vyšetření IVP. Prosím v čem spočívá toto vyšetření...

Vylučování

dobrý den me dceři je 14 let má problém s tím že 1 týden si nedojde na velkou...

Vylučování hlenu

Dobrý den, Stravuji se naprosto zdravě a střídmě, nemám žádné problémy s trávením...

Vylučování marihuany

Dobrý den, Vážení znalci. Zhruba Do dvou týdnů mám podstoupit toxikologickou...

Vylučování mléka mimo laktaci

Dobry den . 15.4. Ve vecernich hodinach jsem se sla okoupat , jakmile jsem...

Vylučování s krví

Dobrý den. V nepravidelných intervalech se mi při velké potřebě z těla vylučuje...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest pod pravou lopatkou

Dobrý den. Už týden mě bolí pod pravou lopatkou.Bolest je ostrá a vystřelující....

Entizol vaginální tablety

Dobrý den, dostala jsem na úžívání vaginální tablety Entizol(na lehký delší...

Píchání u srdce při nádechu


Pupínek na penisu

Dobrý den, udělal se mi na penisu takový pupínek, vypadá jako velký beďar. Už...

Epilepsie v 5 letech

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Mojí dceři (pět let) bylo po dvouletém...

Antidepresiva a poruchy menstruace

Dobrý den, prosím, dnes mi Váš pan doktor doporučil antidepresiva, jako...

Těhotenství po císařském řezu (srůsty)

Dobrý den, Pane doktore měla bych na Vás dotaz jsem 7 měsícu po porodu císařským...

Krev pod nehtem u nohy - modrý nehet

Dobrý den. Před asi dvěma týdny měl přítel florbal, ale bohužel si musel vzít...

Dieta po odstranění žlučníku

Dobry den mam tento dotaz. 1.unora 2017 jsem mel operaci zlucniku laparoskopicky....

Otěhotnění-kapičky lásky

Dobrý den, před dvěma dny jsem měla nechr. styk s novým přítelem a udělal se...

Nekončící kašlání a dušení se

Dobrý den, mám dotaz na mého 17-ti letého syna. Už přes 3 týdny stále kašle....

Doxyhexal

Dobry den. Chcem sa spytat, mam predpisane antibiotika Doxyhexal/na 20 dni(na...

Bolest v krku při polykání


Pálení konečníku

Dobrý den asi před 3-4 měsíci mně pálí v konečníku bojím se že to je vážně.....

Svrab?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se podle fotek může jednat o svrab. Nejdříve...

Antikoncepce - kombinace


Pálení na nártu

Dobry den, Chtela bych se zeptat co to znamena, jestli je to vazne nebo ne...

Epilepsie

Dobrý Den, chtěla bych poradit ohledně léku Lamictal, který mi lékař nasadil...

Bolest v pravém podbřišku

Dobrý den, už pár dní mě pobolívala pravá strana jako by vaječník bolest se...

Trávicí obtíže


Zavřít reklamu