Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vysoký tlak a panické ataky

Vnitřní lékařství Karla 29.10.2017

Dobrý den....jsem už unavená s těchto stavů...jako laik si myslím,že se u mě znovu projevila panická ataka či úzkost...začnu asi zeširoka ....prvně jsem skončila na Jarsinu a rivotrili v roce 2001 po komplik.zlomenině nohy,kdy jsem musela mít nechodící sádru asi 1,5 měsíce tudíž jsem zůstavala spíš sama,a užírala se jaestli budu chodit apod...nakonec vše ok ale po nějakém čase,se začly projevovat stavysnad všechny popsané v příznacích této poruchy....asi po roce jsem začla léky vysazovat abyl klid....až v roce 2013 se opakovalo to samé...tak ryhlý tep,že jsem měla strach že už tj konec...zničeho nic v klidu...pak kdykoliv i po super dni,akci,najednou horko ,bušení srdce stavy strašné...tlak 210 na 190...to si pamatuji protože mě odvezla záchranka...interna hned po chvíli poznala,že to je psychosomatického původu ...slova lékařky po kapačce byla-holky ty se musíš hlavně hodit do klidu...holt si ten rivotril musíš vzít když cítíš,že ti není ok. Tak jsem poslechla,ale začlo mě pak i píchat přímo u srdce atd.tak jsem zašla i k srdcařce...holtr nic,ekg ultrazvuk taky nic....sama mi řekla,že psych.problémy jsou prostě na dlouhou trat,,objednala jsem se tedy k psychiatrovi a dostala Apocytal...a kdyby bylo zle tak půlku rivotrilu ale toho nejslabšího...ted nevím hodnotu.zase vše se upravilo,po roce jsem vysadila a spoléhala jen na ten rivotril jen kdyby náhodou....ted po 3 letech mám pocit,že je to zpět zrovna včera sedím na návštěvě u rodičů a najednou vlna tělem,tlačení za očima ,pocit na omdlení lehla jsem si na zem ale tlak byl morbidní ...171/111...to bylo ráno...odpoledne jsem začla slyšet srdce až tak nepříjemně nahlas a neschopnost být v klidu...tak jsem nakonec užila půlku toho rivotrilu a byl klid....Jen mě zajímá je spojen vysoký tlak s touto poruchou???já jsem snad půl roku byla stále taková stažená ve stresu(jsem navíc v přechodu tak jsem to přikládal k tomu)zašla jsem tedyv červenci k obvodní lék...a ta mi po změření tlaku napsala léky na snížení....brala jsem asi 3 druhy...koupila si nakonec měřič tlaku at vím proč se motám,jestli z vys.nebo nízk....můj kdysi talk byl 90/60 a kolem...takže na radu cévního chirurga(kamaráda)jsem vysadila na pár dní léky a 2xdenně měřila tlak....i bez nich jsem stále byla na nižší hraniciněkdy 98/68 jindy 125/73...prostě tak jak má být stále v normě...Proto by mě zajímalo ...můželi za ten vysoký tlak tato porucha a sters úzkost a nebudeli lepší opět navštívit psychiatra a brát antidepresiva a tím pádem mít i po problémech s tlakem?...nebo jsou to 2 nezávislé věci?? moc Vám děkuji za odpověd ...za pomoc a nasměrování kam zajít...ta má obv.lék.se na mne dívá spíše jako na zjevení nebo hypochondra...omlouvám se za délku,ale ono mi to v kostce napsat nešlo :-) Doplnění informací: né mi tam vypadlo slovo postupně 3 druhy léků ...neseděly mi....prostě mi bylo lépe bez nich....omlouvám se.

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Praha 4

Dobrý den paní Karlo, vyjádřit se k Vaší otázce bez vyšetření a je opravdu těžké. Spíše půjde o kombinaci panických atak a vysokého tlaku, který je umocněn stresem..Jestli tom rozumím dobře, užívala jste trojkombinaci léků na TK, který jste si náhle vysadila, to může být také nebezpečné... Doporučuji navštívit praktického lékaře, probrat s ním situaci a doporučuji znovu TK Holtera a dle výsledku případně znovu nasadit antihyprtenzní medikaci. Doporučuji navštívit i psychiatra a probrat s ním možnost znovunasazení antidepresiv, obzvlášť když píšete, že jste poslední půl rok ve stresu a opakují se panické ataky. Stres jistě může vysoký tlak umocňovat.Také doporučuji nevysazovat žádné léky samovolně, bez předchozí konzultace s lékařem, který léky nasadil ( jen ten lékař nejlépe zná Váš zdravotní stav a proč byly léky nasazeny..) S pozdravem Klára Martoníková

Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den, pokud nyní neužíváte léky na vysoký krevní tlak, tak doporučuji si měřit TK 2x denně a zapisovat. Pokud bude TK normální, není potřeba léky užívat. Vše proberte s praktickým lékařem. Co se týká panických atak, pokud jsou pouze občas a funguje Rivotril, tak je otázka dlouhodobé medikace, bude nutná konzultace psychiatra.

Související dotazy

Panické ataky
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co jsou to panické...
Panické ataky
Dobrý večer, už asi 4 měsíc mě trápí,dříve občasné...
Panické ataky
Dobrý večer, můj manžel trpí panickými ataky. Momentálně...
Panické ataky
Dobry den, chcem sa opytat aka je doba ucinku sedativ...
Užívání arginmaxu a léků na vysoký tlak
Dobrý den ,chtěla bych se zeptat,zda může manžel užívat...
Vysoký tlak
Přeji hezký den. Již rok užívám Prestarium Neo Combi...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vysoký tlak a další problémy s tím spojené

Dobry den, je mi 30 let. Pred necelymi dvemi mesici jsem mel umrti v rodine,...

Vysoký tlak a Detralex

Dobrý den, léčím se s vysokým tlakem, cca 3 roky, od posledního porodu. Předtím...

Vysoký tlak a hypertrofie LK

chci poprosit o Váš názor. Je mi 47 let, od posledního porodu před 1,5 rokem...

Vysoký tlak a cholesterol

dobrý den, je mi 60 let - mám častý dotaz - "civilizační choroby"...

Vysoký tlak a jeho léčba

Dobrý den. Mám vysoký krevní tlak a už roky beru RAMIPRIL ACTAVIS 5mg, MODURETIC...

Vysoký tlak a jeho léčba

Dobrý den, mám vysoký krevní tlak, jsem pod kontrolou lékaře a bral jsem léky...

Vysoký tlak a názor na léčbu

Dobrý den,před měsícem mi bylo zle,silné bolesti hlavy,tlak jsem měla po příchodu...

Vysoký tlak a nevhodná kombinace léků


Vysoký tlak a nízký tep


Vysoký tlak a operace štítné žlázy

Dobrý den, žádné léky na úpravu tlaku neberu, vyšetřena TK Holter systol. art....

Vysoký tlak a pobyt na slunci

Dobrý den, Vážení, od října 2017 užívám k léčbě vysokého krevního tlaku...

Vysoký tlak a svědění

Dobrý den, aktuálně jsem v 36tt a po celé těhotenství mám vysoký tlak (170 i...

Vysoký tlak a tep

Dobrý den, léčím se dlouhodobě s vysokým tlakem. Ráno beru tři prášky, tlak...

Vysoký tlak a tep

Dobrý den. Je mi 41 let, jsem kuřák a mám nadváhu. Loni mi byl zjištěn vysoký...

Vysoký tlak a tep

Dobrý den,v létě při velkých vedrech se mi udělalo nevolno,bušení srdce...po...

Vysoký tlak a tep

Dobrý den, zhruba před rokem my byl zjištěn vyšší tlak a vyšší tepová frekvence(+-80)....

Vysoký tlak a únava

Dobry den, chtěl bych vás zeptat na můj problém části se cítím malátne lecim...

Vysoký tlak i tep nervového původu

Dobrý den, Je mi 32 let a v létě mi byl dvakrát naměřen vysoký tlak 140/95,...

Vysoký tlak krevní


Vysoký tlak krevní

Dobrý den, prosím radu, manžel 68 let nízký tlak celý život, poslední rok opakovaně...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Riziko užívání nikotinových sáčků Lyft


Černé tečky dolních končetin

Dobrý den, prosím vás na nohou se mi dělají černý tečky. Vypadá to jako zarostlé...

Beďar na penisu

Dobrý den, asi před měsícem se mi na penisu udělal běďar, který jsem si vymáčkl,...

Pomalý růst plodu

Vážený pane doktore/doktorko, mám dotaz ohledně velikosti plodu na začátku...

Bolest v krku a na uzline pri polykani

Dobry den, je mi 15 let a uz dva tydny me boli v krku pri polykani, ale jenom...

Zánět předkožky

mam zanet predkozky penisu lehce i zuzenou .pouzivam mast Clotrimazol to pomuze...

Odběr krve u kojence

Dobrý den paní doktorko, syn prodělal ve 2,5 měsících zápal plic. Naše paní...

Dg. S934 Podvrtnuti a natazeni kotniku

Dobry den pane doktore, obracim se na Vas s prosbou o radu, jak pokracovat v...

Mokvající balanitis

Dobrý den paní doktorko, chci se ještě zeptat k předchozímu dotazu ke kožnímu...

Stálá únava, uzavírání se do sebe

Dobrý den paní psycholožko. Co byste mi poradila. Léčím se 10 let lékem Cipralex,...

Vyrážka na rukou a nohou

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co se mi mohlo objevit za vyrážku. Objevila...

Změna přítelkyně

Dobrý den , po 4 letech jsem odešel od přítelkyně a půl roku ma to si našel...

Bolest v krku a koronavirus


Výrustky kolem konečníku

Dobrý den, Na konečníku mám několik výrustků (viz. foto). Chci se zeptat,...

Je mi 11, skoro 12 a už masturbuji

je normalni že je mi 11 skoro 12 a už masturbuji je to normalni a taky už chcu...

Bolest v krku

Dobrý den, od vcera me boli v krku, brala jsem si 2krat pastičky na bolest krku...

CT hlavy

Příští týden jdu na CT mozku. Nepřetržitě mě od ledna bolí hlava. Točí se mi,zvracím.Teď...

Opakované záněty močového měchýře po pohlavním styku

Dobrý den, je mi 17 let. Už od mala trpím zaněty močových cest, nebylo to ovšem...

Borelioza


Erdomed doba braní

Dobrý den, chci se zeptat stačí Erdomed užívat 3-4 dny, když už nejsou potíže...

Reklama