Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Zánět nadvarlete

Chirurgie Tomáš 4.5.2012

Dobrý den
Chtěl bych se zeptat ohledně mého problému. Někdy před cca měsícem, mně začalo bolet levé varle s tím, že bolest se táhne tříselným kanálem až do podbřišku. Nejprve jsem tomu nevěnoval moc pozornost, ale asi po 14 dnech, začala vadit i chůze a sezení a když jsem provedl samovyšetření pohmatem, nahmatal jsem ve spodní části levého varlete bouli velikosti lískového ořechu, pohmatem mi přijde, že boule je součástí spodní části varlete. Neváhal jsem a ihned vyrazil k urologovi. Paní doktorka provedla vyšetření pohmatem a vyšetření ultrazvukem a odběr moči. Její vyšetření zní: pohmatem – vlevo výrazně tuhá, zduřelá, citlivá a nerovná kauda nadvarlete velikosti 2-3cm, bez fluktuace, bilater. Bez hydrokély. Vyšetření ultrazvukem – varlata bilater. Isoechogenní, zrnité struktury, bez ložiska, ohraničená, bilater. Bez hydrokély, vlevo výrazně zduřelá, nehomogenní kauda nadvarlete, vel. 33x21mm. Ze vzorku moči zjištěna záplava leukocytů. Závěr paní doktorky zněl, že mám zánět nadvarlete, na můj dotaz na cystu, nádor, sperminokelu, varikokelu, řekla, že o to se v žádném případě nejdná, že jde o ten zánět. Závěr zprávy je Epididymitis I.sin., Uroinfectio, Calycolithiasis I.sin. perif. Paní doktorka mi nasadili Nolicin po 12 hodinách a za týden kontrolu. Po týdnu jsem jak v bolesti tak ve velikosti boule nezaznamenal žádnou změnu, paní doktorka opět provedla pohmat a ultrazvuk a odběr moči se stejným výsledkem, zánět nadvarlete. Nolicin vysadila a předepsala mi Amoksiklav taktéž po 12 hodinách. Výsledky kultivace moči byly negativní. Amoksiklav beru druhý den a změna stále žádná. Chtěl bych se tedy zeptat, opravdu se může jednat o zánět nadvarlete takové velikosti? A kdyby se jednalo o jiné onemocnění (cysta, nádor) poznala by to paní doktorka na ultrazvuku? Docela se bojím, aby se nejednalo o něco vážnějšího než „jen“ zánět.
Moc děkuji za odpověď
Na obrázku jsem se černou barvou pokusil znázornit v jakých místech, dle mého pohmatu, se asi boule nachází

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil


Nemůžeme posuzovat stanovenou diagnozu ani způsob léčby, ale jeví se mi, že vyšetření včetně bakteriologie bylo velmi pečlivé a antibiotika byla stanovena na základě mikrobiologického vyšetření a citlivosti mikrobů.
Zánět nadvarlete je někdy dosti tvrdošíjný a je třeba uršité trpělivosti. Někdy pro léčení a úlevu bolestem kromě antibiotik, léků proti zánětu pomůže o pozvednutí šourku dočasným suspensorem. Pokiračujte určitě v dosavadním léčení.
Vhodné i vyšetření močí na tbc.

Související dotazy

Zánět nadvarlete a masturbace
Mam zánět nadvarlete a chamovodu. Mohu při tom masturbovat??...
Bulka na nadvarleti
Dobrý den .... Asi před rokem jsem po dohodě s lékařem...
Nadvarle
Dobrý den, dlouhodobě se potýkám s problémy bolestí...
Bulka u nadvarlete
Dobrý den, na pravém varleti, spíše u nadvarlete...
Nadvarle
Dobrý den. Měl bych dotaz - před pár dny jsem při hygieně...
Zánět nadvarlete
Dobrý den, Před 10 dny jsem byl u praktického doktora...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zánět nadvarle?

Dobrý den, chtěl bych se nejprve zeptat vás než půjdu k urologovi.Asi před týdnem...

Zánět nadvarlete

Dobry den, pred dvěma lety přibližně jsem si nahmatal ze spoda na právem varleti,...

Zánět nadvarlete


Zánět nadvarlete

Vážený pane doktore, zhruba před rokem jsem prodělal poměrně silný zánět nadvarlete,...

Zánět nadvarlete

Dvacátého prosince mi byla v FN Olomouc odstraněna štítná žláza v důsledku folikulárního...

Zánět nadvarlete

Dobrý den, můj přítel měl problémy s močením. U obvodního lékaře mu řekl že...

Zánět nadvarlete

Dobrý den, začal jsem cítit jakoby tlačení v levém varleti, semtam i jakoby...

Zánět nadvarlete

Dobrý den, je to asi půl roku zpátky, co jsem měl divný pocit na pravém varleti,...

Zánět nadvarlete

Dobrý den, chci se zeptat, byl mi diagnostikován zánět nadvarlete, je možné...

Zánět nadvarlete

Léčím se druhý týden se zánětem nadvarlete. Otok se zmenšuje jen velmi pomalu....

Zánět nadvarlete

Dobrý den, před nedávnem jsem měl zánět nadvalrlete, který byl přeléčen antibiotky...

Zánět nadvarlete

Dobrý den, asi před třemi dny mě začala mírně bolet práva strana šourku. Nad...

Zánět nadvarlete

Dobrý den, dnes jsem byl u své doktorky, s tím, že mám bolesti varlete a nahmatal...

Zánět nadvarlete

Dobrý den, mám dotaz ohledně zánětu nadvarlete. Před 3 dny by mi byl dignostikován...

Zánět nadvarlete

Dobrý den, Před 10 dny jsem byl u praktického doktora s nateklým nadvarletem...

Zánět nadvarlete

Domnívám se, že mám zánět nad pravým varletem, který v pruběhu let mění svou...

Zánět nadvarlete

Dobrý den, v pondělí mi byl diagnostikován zánět levého nadvarlete (v dolní...

Zánět nadvarlete - dlouhodobé důsledky...

Dobrý den. Někdy kolem 25 roku života jsem zřejmě prodělal zánět levého nadvarlete....

Zánět nadvarlete - poškození spermatu

Dobrý den, přítel má zánět nadvarelete léčený antibiotiky. Chtěla bych se zeptat,...

Zánět nadvarlete ?

Dobrý den. Před týdnem jsem dobral Roxytromycin na infekci HCD, který mi způsobil...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zabarvené sperma

Je mi 33 let a někdy mívám zabarvené sperma do červena. Poprvé, tak před třemi...

Tekutina v břiše

Dobrý den, má maminka má cca 2 měsíce bolesti v podbříšku a okolo střev. Vše...

Pálení jazyka, lepkavé sliny

Dobrý den přeji, znovu se na Vás obracím o pomoc. Zhruba před rokem jsem začala...

Přítelkyni se začali dělat na nohach obrovské modriny

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Přítelkyni se začali dělat na nohach obrovské...

Oroantrální komunikace

Dobrý den, Před 4 týdny jsem byla na uzavření oroantrální komunikace.Týden...

Zvýšené JT a lymfocyty


Hodnoty glykémie

Dobrý večer. Rada bych Vas poprosila o názor. Již dva roky u sebe pozoruji nepříjemné...

Cukání očního víčka

Dobrý den, již asi týden mě trápí cukání horního víčka u pravého oka. Denně...

Mravenčení levé poloviny těla

Dobrý den, již skoro rok a půl mě trápí mravenčení levé části těla, mravenčení...

Dermatitida

Dobrý den, na obou pazich se mi tvori nesvedive pupínky viz foto. Mám to řešit,...

Píchá až pálí oblast pod pravým okem a bolest se táhne až ke spánku


Brnění jazyka

při práci na PC mě silně začal brnět jazyk doprovázený lehkou nevolností

Bolest v pravém podbříšku vystřelující do zad a pravé nohy

Dobrý den, má dcera trpí už více jak 3/4 roku stále se opakující bolestí v pravém...

Bolest levé poloviny hlavy

dobrý den neustále mě tlačí levá půlka hlavy mám za sebou vyšetření EEG a oční,...

Bolest kolene

Dobrý den,jsem už 6 týdnů po úraze-diag.S834-distorze kolene a luxace čéšky.Ortézu...

Pálení jazyka a bolest v krku

Dobrý den, již více než tři týdny mám problém s pálením jazyka a mírnými bolestmi...

Kyčle novorozence

Dobry den,prosim muzete mi sdelit,podle teto zpravy u novorozence,co a jak mame...

Sinusitida

Před 3 týdny mě bolely dásně, tak jsem šel k zubařce, která mi řekla, že mám...

Ascorutin u menstruačního krvácení

Dobrý den už podruhé mi gynekoložka píchla Depo proveru. první mesíc jsem byla...

Peeklampsie

Dobrý den. Kvůli zvýšenému riziku preeklampsie v těhotenství (1:70) beru již...

Reklama