Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Zvažuji implantát

Zuby Anna 10.11.2017

Dobrý den, dovolte mi prosím se na Vás s důvěrou obrátit. Pravděpodobně přijdu kvůli chronickému zánětu o horní pětku (zánět zasahuje do kosti). Samozřejmě nechci zůstat bez zubu a můstku bych se chtěla vyhnout. Proto zvažuji implantát. Vzhledem k jiným okolnostem vztahujícím se ke zdravotnímu stavu nemohu výrazně odkládat těhotenství, a proto mě zajímá, kdy je nejdříve možné uskutečnit implantaci, když extrahovaný zub bude ve fázi zklidněného zánětu? Často také nacházím informace o postupném ubývání kosti v místě extrahovaného zubu. Dá se říci, za jak dlouhou dobu kost začne ubývat? A také mám obavy o posun zubů v dolní čelisti, když spodní pětka nebude mít oporu. Pokud by byl implantát nasazen až po období těhotenství, vydrží ostatní zuby do té doby na místě? A ještě jeden dotaz. Existuje nějaká možnost dočasné zubní náhrady, než bude možné zavést implantát? Z estetického hlediska...
Samozřejmě vše zkonzultuji i se svým lékařem, jsem si vědoma skutečnosti, že svou roli hraje mnoho dalších aspektů. Ale odpověď více odborníků mi může dát naději, že vše může mít pozitivní vývoj. Ztrátu zubu nenesu vzhledem k faktu, že hlavní náplní mojí profese je mluvení, psychicky zrovna nejlépe. Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, jasnou výhodou použití zubního implantátu je to, že zubní implantát nahradí chybějící zub bez nutnosti zásahu do zbylého chrupu. Na rozdíl od můstku, kde by byly i sousední zuby zbroušeny a použity k ukotvení můstku. Úspěšnost ošetření pomocí nitrokostních implantátů je vysoká. Její míra nezávisí pouze na kvalitě implantátů, ale především na pečlivosti a zkušenostech lékaře a také na spolupráci pacienta. některých případech může dojít i k nevhojení či odhojení implantátu, toto předvídat nelze. Co určitě většina zubních lékařů doporučuje, je odstup od extrakce zubu (zejména pokud důvodem vytržení byl chronický zánět přestupující i do okolí zubu) a implantací minimálně 6 měsíců, ideálně 12 měsíců. Určitě by jsem se vyhla implantaci během těhotenství. Posun zubů je obvykle do 1 mm ročně, takže sama tento posun nebudete vůbec pozorovat a nijak Vás v kontaktu s okolím nebude omezovat. Dočasné zubní náhrady neexistují, estetické hledisko proto nelze ve Vašem případě nijak vylepšit. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Jaromír Piskáček

Specializace: Zubní lékařství Pracoviště: Dental clinic Dr. Piskáček, Praha - Anděl

Dobrý den,
s odpovědí praktické lékařky nelze ve všech odborných stomatologických aspektech souhlasit. Zvláště pak se závěrem, že "dočasné zubní náhrady neexistuji" Samozřejmě, že existují a ve vašem případě by mohla být vhodná. Doporučuji navštívit vašeho, nebo i jiného, zubního lékaře a jistě se vám dostane opravdu kvalifikované rady, nebo i pomoci. S pozdravem MUDr.Piskáček

Související dotazy

Implantat
Dobry den, Minuly tyzden mi bola vytrhnuta 6tka...
Zubní implantát
Dobrý den, zhruba před 1.5 rokem mi byla vytržena...
Implantat
Dobry den, mam zubny implantat, pokial som mala provizornu...
Korunka nebo implantát?
Dobrý den, řeším dilema u 5.zubu nahoře ( je mi 45...
Zubní implantát
Dobrý den, zajímalo by mě, zda si mohu nechat udělat...
Zubní implantát
Dobry den, v listopadu mi byla vytrzena sestka dole....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zväčšený semenník

Odkedy si pamätám možno tak 3-4roky mám pravý semmeník vačší nie je to veľký...

Zvadlý penis

Dobrý večer, mám problém se svým penisem. Když doma masturbuji ob den někdy...

Zvaláštní záblesky-DODATEK

omlouvám se ale je ntak na doplnění- nepředstavujte si ty záblesky jako oslnující...

Zvápenatěna uzlinka

Dobrý den po rentgen u krku mi byla zjištěna zvápenatěna uzlinka. Mám mit nějaké...

Zvápenatění svalů

Dobrý den,zhruba před 5-6 týdny jsem obdržel tvrdý úder při fotbale do oblasti...

Zvápenění

Dobrý den, zajímá mě, jestli existuje nějaká diagnostická metoda, jak se dá...

Zvášené pocení

Dobrý den, již rok se potýkám s nadměrným pocením v oblasti podpaží, zad a mezi...

Zváštní flek

Dobrý den, mám intimní problém, jedná se o místo, kde končí stehno a začíná...

Zvážení korekce

Dobrý den chtěla bych se zeptat. Dnes jsem byla na ocnim. A doktor mě dál do...

Zvažovaný Gordonův syndrom a zvýšený bilirubin

Dobrý den, můj bratr se léčí v Brně na zvažovaný (dosud ne diagnostikovaný)...

Zvedani a bolest zaludku

Dobry den. Ma pritelkyne, poslednich par dni , trpi bolesti bricha vetsinu casu...

Zvedání břemen v těhotenství

Dobrý den, můj dotaz se týká nošení těžších břemen v těhotenství. Jsem ve 32....

Zvedání činky

Dobrý den, můj přítel hodně cvičí a cvičil "mrtvý tah" tudíž zvedal těžkou činku....

Zvedání hlavičky u nedonošeného miminka

Dobrý den mám nedonošenou holčičku narozenou ve 33. týdnu těhotenství. Nyní...

Zvedání palců u nohou při chůzi

Dobrý den, moje 16ti letá dcera při chůzi zvedá oba palce u nohou, na bříškách...

Zvedání ročního dítěte za ruce

Dobrý den, zajímalo by mě, zda můžeme bez obav naši 16timěsíční dceru zvedat...

Zvedání těžkého břemene

Dobrý den, dnes jsem do druhého schodu zvedla bednu o váze 28 kilo. Nemohla...

Zvedání těžkých břemen v těhotenství+propolisový sprej

Dobrý den,pane doktore,ráda bych se zeptala-jsem na úplném začátku těhotenství...

Zvedání těžkých věcí v těhotenství

Dobrý den,byla jsem u své dr. min. týden, ale zapomněla jsem se zeptat.V práci...

Zvedání žaludku

Dobry den mam dotaz uz asi rok se mi stava ze z niceho nic se mi zvedne zaludek...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Píchání u srdce při nádechu


Krvácení z konečníku u dcerky


Příčiny revmatismu...


Bolest v levém třísle

Dobrý den. Je mi 34. Na fotbale sem se natáhl nohou po míči a učitel sem ostrou...

Bulka v prsu


Bušení srdce


Bulka na varleti

Dobrý den, mám dotaz ohledně vyšetření. Už je to asi měsíc co jsem na svém pravém...

Dlouhodobé bolesti LS páteře s vystřelováním do levého třísla

Dobrý den , chtěla bych se zeptat na Váš názor a radu ohledně těchto bolestí,a...

Nervózni před sexem

Dobry den Chci se optat mam novou pritelkyni a jsem nervozni pred sexem z duvodu...

Milurit 300

Užívám Milurit 300, v lékárně jsem dostala 100, pan doktor se asi spletl v receptu...

Azitromycin a mléko


Bolest na prave strane zad nad zadkem

Dobry den, uz tyden me boli zada na prave strane trochu nad zadkem. Boli me...

Krev ve spermatu


Velmi nízký tlak + vysoký tep + bolest na hrudi + těžké dýchání a únava

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mám podstoupit nějaké vyšetření nebo zda...

Pseudomonas aeruginosa

Dobrý den, před rokem jsem podstoupil endoresekci prostaty, vše proběhlo v...

Popis Rtg plic - ploténková atelektáza

Chtěla bych se zeptat co znamená ploténka atelektáza v levém kostofrenickém...

Zjištění krevní skupiny

Dobrý den, manželka je těhotná a její gynekolog potřebuje znát kromě její krevní...

Mírná trombocytóza a leukocytóza


Mohu při užívání Letroxu 50 pít alkohol?


Slabá ejakulace

Dobrý den, rád bych měl s manželkou dítě, ale přes půl roku se nám to nedaří....