| Nápověda

Vysetrenie u gynekologa

Hpv Konizace

| Dotaz od: Dasa.P

Je mi 22rokov a pred rokom som bola u svojho gynekologa a robil mi citologicke vysetrenie ,povedal mi ze by som mala ist na konizaci ale otehotnela som.Teraz som tri mesiace po...

Odpovídám s odstupem, a předpokládám proto, že jste již konizaci postoupila. Na některé otázky již tedy asi máte odpověď. Možnost, že konizace vyřeší vaše problémy definitivně...

11 týden těhotenství

| Dotaz od: anna

Som v 11 tt. Trošku ma znepokojilo posledné vyšetrenie. Pani doktorka mi pri vyšetrení brala ster z krčka maternice a vyšetrovala ma rukou. Oznámila mi,že plod sa jej zdá malý...

Výsledky ultrazvuku, které uvádíte, odpovídají nižšímu týdnu těhotenství, to ale není pro Vás důvod ke znepokojení. Často se stává, že odhad těhotentsví není zcela přesný, někdy...

 

Nadmerné potenie

| Dotaz od: danilus

Potrebovala by som poradiť, aké vyšetrenie ešte absolvovať ohľadom nadmerného potenia. Začalo sa v puberte, celý čas nepravidelná menštruácia, až doteraz, mám 29 rokov. Podľa...

Jestliže je vyloučen nějaký zásadní endokrinní problém (ale kortikoidy se nedávají "jen tak"!), stejně jako problém metabolický - např. cukrovka, doporučila bych antidperesiva...

Mykoza, zvysene ASLO

| Dotaz od: Anicka

Dlhodobo trpím vaginálnou mykózou, aj ked si dám nejake antimykotikum pomôže mi to len na pár dní. Alergológ mi na to predpísal 2x denne probiotiká + každý večer maldion po dobu...

Pokud se po nasazení preventivní antibiotické léčby zhoršily gynekologické problémy, tak bych je po poradě s Vaším lékařem raději vysadila. Navýšila bych užívání probiotika až...

Kedze ma trapia 3 roky migreny ktore sa spustili po porode mojho syna som odoslana na specialne pracovisko na vysetrenie Hormonalnej osi. Prosim vas co to znamena a co sa...

S ohledem na spojitost hormonálního vyšetření s bolestí hlavy si myslím, že Vás odesílají na vyšetření hormonálních osí souvisejících s podmozkovou žlázou (hypofýzou). Hypofýza...

Bolesti podbruska

| Dotaz od: Renata

Mam 25 rokov a uz asi 10 rokov trpim bolestami v podbrusku. Z nicoho nic sa objavia a aj asi po 3-4 dnoch zmiznu. Je to taka tupa bolest-nieco ako daky opuch, dolu pod pupkom a...

Doporučuji vyšetření moči (základní vyšetření "papírkem", na kultivaci + na atypické patogeny (mycoplasma, ureaplasma, chlamydie)). U internisty by Vás kromě vyšetření moči...

Krvacanie

| Dotaz od: Lenka

Mam 26 rokov, uzivam antikoncepciu dokopy asi 8 rokov, prestavku pocas tejto doby som mala 1 mesiac. Asi 4 roky uzivam Yadinne. Striedavo (priblizne 2 mesiace nic, 1 mesiac ano...

Zadine je dobrá antikoncepce, ale asi by chtěla změnit.pauzu v antikoncepci bych nedělala, vysadila bych ji,až byste chtěla otěhotnět v případě, že s novou ATK se problém nebude...

Rok som uzivala HAK chloe, zdalo sa mi, ze sa mi zvyraznili cievy na nohach, tak mi gynekolog odporucil cievne a hematologicke vysetrenie a zmenu na HAK Yadine. Vsetko bolo ok...

Brát Tanakan i antikoncepci lze současně. Tanakan by účinnost antikoncepce ovlivňovat neměl. Hezký den.

Cysta

| Dotaz od: Martina

Chcela by som sa vás spýtať. pred necelými dvoma týždnami ma zacaly bolieť križe.. isla som k lekarke a ta mi dala tabletky od bolesti.. Bolest mi vystrelovala do podbruška... A...

Bolesti může vyvolávat přítomná cysta. Při ruptuře /prasknutí/ cysty se může objevit ostrá ale většinou jen krátkodobá bolest, může být doprovázena pocitem na omdlení nebo...

Bolesti v podbrušku

| Dotaz od: Barbora

Dlhsiu dobu ma trapia bolesti v podbrusku. Zacalo sa to ako obcasna bolest na lavej strane, postupne boli bolesti vacsie, pridala sa aj bolest krizov. Menstruaciu mam pravidelnu...

Pokud jsou jediným nálezem ty zvětšené uzliny, doporučovala bych ještě cílené vyšetření na pohlavní choroby, celkové infekce , hematologické vyšetření a ev. ultrazvuk těchto...

Vyšetrenie ciev áno či nie??

| Dotaz od: Andrea

Chcela by som sa Vás spýtať na istý problém, ktorý sa mi už dlhšiu dobu často opakuje. Ide o chvíľkové stŕpnutie lýtok, okrem tŕpnutia častokrát cítim mravčenie v nohách, ktoré...

Zkuste doplnit horčík, například formou tabletek. Hořčík působí protikřečově. Tabletky jsou volně v lékárnách dostupné. Sama uvidíte, jestli dojde ke zlepšení problému...

Neviem, či sa mám s mojím problémom obrátiť na neurologa alebo ortopeda. Mám 26 rokov, výška 164 cm, váha 62 kg. V roku 2004 ma seklo v krížoch po úraze (pád z koňa). Bola som...

Dle mého názoru obtíže s úrazem nesouvisí a to hlavně proto, že se objevily po tak dlouhé době od úrazu. Obtíže trvají velmi dlouho, může se jednat o mnoho příčin- tah vazů...

Osteoporózou a komplikacemi s ní spojenými trpí nejčastěji ženy po menopauze. Příčinou je pokles hladiny ženských pohlavních hormonů, ke kterému během klimakteria dochází.  celý článek
Rakovina gynekologické oblasti zahrnuje několik různých onemocnění – záleží, který ze ženských orgánů je postižen. Tato onemocnění se liší svými projevy, metodami léčby i p...  celý článek
Infekce a záněty ženských orgánů nám mohou pořádně otrávit a zkomplikovat život. Zánět může postihnout kteroukoli část ženského pohlavního ústrojí a podobně jako u močových...  celý článek
Mykózy jsou kvasinkové – houbové infekce. Kvasinka má jako každá houba ráda teplá, vlhká a tmavá místa, a přesně takovým místem je pochva – vagina.  celý článek
Gynekologie patří mezi chirurgické (operační) obory. Gynekologická operativa začíná od krátkých někalikaminutových zákroků a pokračuje až po rozsáhlé operace, na kterých mnohdy...  celý článek
Co vás čeká při gynekologickém vyšetření?  celý článek
Co by mělo zahrnovat gynekologické vyšetření?  celý článek
Gynekologické nádory jsou po nádorech prsu a střeva třetím nejčastějším nádorovým onemocněním u žen. V souvislosti s těmito nádory každoročně v ČR zemře 1500 - 2000 žen. Bohužel...  celý článek
Gynekologické vyšetření je soubor lékařských úkonů prováděných za účelem stanovení diagnózy onemocnění vnějších nebo vnitřních ženských pohlavních orgánů. Základní...  celý článek
Jaká vyšetření vás mohou čekat u gynekologa?  celý článek
Zánětlivé onemocnění přivádí do gynekologické ordinace nejednu ženu nejčastěji v reprodukčním věku. Zejména opakované záněty by neměly ženskému lékaři uniknout, neboť mohou být...  celý článek

Prosím o Vaši odpověď. Jsem panna a je mi 32 let. Potřebovala bych jít na gynekologické vyšetření, protože jsem již hodně dlouho nebyla a zároveň mám potíže, zřejmě s kvasinkami...

Pokud máte takové zábrany - je potřeba se s gynekologem předem domluvit /sdělete mu na úvod jasně, že jste panna - je to vaše soukromí a nikdo nemá právo nijak poznámkovat - a...

Bolest v podbřišku

| Dotaz od: Michaela

Je mi 38 let a už asi měsíc mě bolí břicho v podbřišku.Byla jsem na gynekologii,kde nic nezjistili a řekli mi,že by to mohli být srůsty,které jsem už dříve měla.Když jsem se etd...

Michaelo. Pokud Vám na gynekologii nic nezjistili, doporučuji návštěvu na chirurgii. Před ní bude s výhodou udělat běžný ultrazvuk břicha, na který Vás může odeslat Váš...

Těhoteství a antidepresiva

| Dotaz od: sárka

Píši opakovaně jelikož jsem myslela, že mi odpoví psychiatr nebo gynekolog nebo genetik na můj problém a ne praktický lékař. Moje doktorka psychiatrička říkala, že citalec v...

Vždy, když se dávají nějaké léky a žena je těhotná, většina z nich má tendenci léky vysadit. na tuto situaci se musí pohlížet situaci trochu jinak: pokud by převážilo riziko, že...

Jak zjistim že jsem těhotná beztoho, že bych šla na gynekologii? minuli tyden jsem se vyspala s přítelem a dneska mi teprve řekl, že se do mě udělal. Nevim co mam dělat. Poraďte...

V první řadě se snažte zachovat chladnou hlavu. Nejdříve co se týče zjištění těhotenství. v lékárně se dá koupit těhotenský test, jedná se o proužek nebo tyčinku napuštěnou...

Gynekologický zánět

| Dotaz od: Ilona

Snažíme se o miminko a dostala jsem gynekologický zánět (svědění, pálení,výtok).Může to ovlivnit snažení o miminko?jaká je první pomoc při tomhle zánětu?Děkuji za rady.

První pomocí při zánětu je urychlená návštěva gynekologa, který diagnostikuje, o co se přesně jedná - nejspíše tedy jde o mykosu, kvasinkovou infekci, ale diagnosu musí udělat...

Bolest břicha

| Dotaz od: Marie

Již 2 a půl roku mě trápí bolest podbřišku. Po gynekolog. stránce jsem prý v pořádku, před 2 lety jsem byla na laparoskopii, sono břicha, rtg páteře. Nic nezjištěno. Po celou...

Když jste před 2 lety absolvovala tato vyšetření, neznamená to, že se za tu dobu nemohlo v organismu nic dalšího udát. Každé onemocnění má svůj vývoj a změny probíhají. Tím...

Fluor

| Dotaz od: Katerina

Trápí mě Fluor( bílý výtok), ale bojím se jít s tímto problémem na gynekologii.Stydím za něj a bojím se, že nepůjde vyléčit.Obávám se zbytečně?Děkuji

Výtoky jsou velice častý gynekologický problém, většinou kvasinkové či bakteriální příčiny, ale může jít i např. o kapavku. Proto by bylo nejlepší skutečně lékaře navštívit a...

Krvácení po vyšetření

| Dotaz od: JITKA

Chtěla bych se zeptat co mohlo způsobit,že po běžném vyšetření na gynekologii jsem začala slabě krvácet a mít silné bolesti v podbřišku podle lékaře jsem v pořádku a jsem po...

Nepíšete, jak dlouho jste po zákroku na čípku. To, že krvácíte a hlavně ty silné bolesti v podbříšku, jistě není normální stav, dojděte si ještě jednou na gynekologii - hlavní...

Predoperacne

| Dotaz od: Peter

Pred par dnami mi robili predoperacne vysetrenie...chcel by som sa opytat co vsetko zahrnuje toto predoperacne vysetrenie ...kebyze mam nejaku infekciu alebo chorobu ci by to...

Předoperační vyšetření má zahrnovat především celkové tělesné vyšetření zaměřené na nemoci, které by byly problémem při celkové anestesii (hlavně nemoci srdce, plic a jakékoliv...

Bolesti bricha

| Dotaz od: Jana

Od ledna mám bolesti břicha. Gynekolog mi řekl že mám podráždění vaječníků dál mi na to antibiotika. Ale bolest pořád přetrvává. Objevuje pod pupikem na prave a levé straně...

Jano. Gynekolog nejspíš myslel "svou" gynekologickou oblast. Je potřebné provést ultrazvukové vyšetření celého břicha, vyloučit chronický zánět slepého střeva (chirurgem) a...

Podívejte se, jak vypadá gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice Hořovice. Natočili jsme pro vás nový medailonek, díky kterému si prostory nemocnice prohlédnete z pohodlí...  přehrát video

Čípek

| Dotaz od: mucinka

Jsem těhotná 25tt, byla jsem na poradně a můj gynekolog mi řekl, že miminko mi tlačí na čípek. Co to znamená. Děkuji

Tlak na čípek je normální, čípkem potom miminko vyleze porodem ven na svět, ale je rozhodující, co se s čípkem děje: jestli se třeba nezkracuje nebo neotvírá, v 25.tt by to bylo...

Dekuji.

| Dotaz od: Nicoll

Konizace

| Dotaz od: lucie

Byla jsem u svého gynekologa a musím na konizaci děložního čípku. Můžete mi prosím doporučit nějakou nemocnici ve středočeském kraji? Gynekolog mi také doporučil před zákrokem...

Vysazení antikoncepce je opravdu velmi důležité, protože v určitém směru může i ona měnit vzhled sliznice na čípku, tak aby při konizaci vzali lékaři jen tu část sliznice...

Změna HA

| Dotaz od: Katka

Užívám HA Vreyu a nyní přecházím na HA Belaru. Můj gynekolog mi řekl, že po dobrání posledního platíčka Vreyy mám vyčkat do příchodu menstruace a 1. den krvácení (tzn. v mém...

Katko! V případě optimálního průběhu jste chráněna po celou dobu. Je však možné, že Vám nová antikoncepce "nesedne" a nepřinese uspokojivý výsledek. Předem to nemůžete vědět a...

Rakovina děložního čípku?

| Dotaz od: Lucie

Po roce jsem se kvůli předepsání antikoncepce objednala na gynekologii, kde mi po vyšetření doktorka řekla, že mám infekci, která způsobuje rakovinu děložního čípku. Docela mě...

Lucie! Pokud Vám gynekoložka řekla, že máte infekci, které způsobuje rakovinu děložního čípku, měla nepochybně na mysli infekci papilomaviry. Papilomaviry jsou naprosto běžnou...

Vřídek na děložním čípku

| Dotaz od: dagmar

V srpnu tohoto roku muj gynekolog zjistil, ze mam vridek na deloznim cipku. Rekl mi, ze se nemusim desit, ze to ma vice zen a ze pokud se neobjevi nejake problemy, ze neni nutne...

Vřídek by jistě mohl znamenat začátek rakoviny, ale pokud jste mladá, je velká pravděpodobnost, že hormonální vlivy spolu s pravidelným sledováním u gynekologa mohou přinést...

Jsem 21tt a už 6 týdnů kašlu. Jedná se o suchý dávivý kašel. Gynekolog mi zakázal cokoli brát že to prý tlumí dítě, na obvodě mi řekli že jsem poslechově v poradku a řekli že...

Při takto úporném kašli je lepší užívat léky. Bezpečné je užívání ambroxolu (např. Bromhexin - pozor, raději ten bez alkoholu), ale ten je hlavně na snadnější vykašlávání hlenů...

Přechod

| Dotaz od: Květa

Byla jsem na pravidelné kontrole u gynekologa. Je mi 42 let, v loňském roce jsem byla na sterilizaci a poslední měsíčky jsem měla v březnu letošního roku. Lékařka mi nabízí...

Podle mého názoru by byly hormony jistě namístě, protože váš věk je nízký a není nutné nechat si tělo "zestárnout" takto předčasně.Hormony (jejich nízké hladiny nebo chybění...

Silná menstruace

| Dotaz od: Lenka

Mám velmi silnou menstruaci a trpím až chudokrevností, můj gynekolog to řešil antikoncepcí, chvíli to bylo dobré ale nyní i při antikoncepci špiním třeba celý měsíc. A protože...

Bohuže bez použití HAK či jiných hormonálních preprátů je ovlivnění síly menses takřka nemožné, doporučovala bych Vám ve spolupráci s Vaším gynekologem vytrvat a vyhladat proVás...

Hledám odpověď na můj problém a snad ho tady najdu.Před 6měsíci jsem byla na gynekologii na roční prohlídce , dr. mi našla cystu ve velikosti 3 cm , po dalších 4 měsících...

Řekla bych, že toto prohlášení bylo velmi předčasné, musí následovat spousta speciálních vyšetření, které by potrvdilo nějakou vážnou diagnosu, aby vám mohli navrhnout tak...

Antikoncepce

| Dotaz od: Veronika

Jsem 3 měsíce po porodu.Při gynekologické prohlídce jsem dostala antikoncepci AZALIA,mám je používat,když už nekojím?

Veroniko, Určitě. Tento přípravek je vhodný i pro nekojící ženy. Podmínkou je, abyste již měla normální menstruaci, pokud do této doby nepřišla, po odstavení by se měla...

Rada

| Dotaz od: Hedvika

Půl roku mám bolesti v podbřišku na gynekologii mám vše v pořádku na urologii mi našli bakterie enterokokus a klebsila mám antibiotika amoksiklav ještě jsem byla na vyšetření...

Bolesti pravděpodobně budou způsobeny zánětem, který máte v močových cestách, Rozhodně bych ale doporučoval kontrolu na urologii a případně i na gynekologii. Hezký den.

Návrat HPV viru

| Dotaz od: Kristyna 20 let

V srpnu 08 jsem objevila na svém genitálu malé bradavičky, proto jsem šla ke gynekologovi, který mi udělal vyšetření. Výsledek byl pozitivní na hpv. Šla jsem na specializované...

Očkování proti HPV nepředstavuje lébu již vzniklé infekce, pro Vás znamená pouze prevenci proti několika jiným typům HPV - samozřejmě pokud jste se s nimi již v minulosti...

Mam takový dot...

| Dotaz od: Lucka

Mam takový dotaz. Včera jsem byla na druhe kontrole u gynekologa. Mela jsem byt v 9tt. Pan doktor ale ultrazvukem nevidel srdicko miminka. Pry tehotenstvi odpovida tak 5tt. Za...

Bohužel Vám nemůžu napsat nic jiného než co Vám řekl Vás lékař. V některých případech se bohužel stává, že je vývoj plodu něčím narušený . Někdy se také ale lékař při výpočtu...

Děložní čípek

| Dotaz od: Iveta

Krásný den.Můj problém spočívá v tom, že jsem byla po šestinedělí vyšetřena u svého gynekologa a ten mě oznámil, že mám roztržený děložní čípek.Když jsem se ptala, co to pro mě...

Jako jediný váš gynekolog viděl stav vašeho čípku, jedině on může posoudit jeho stav s ohledem na příští těhotenství. Proto bych se jej zeptala ještě na souvislost této...

Antikoncepce a těhotenství

| Dotaz od: Marta

Bohužel si v této době nemůžu zajít za mým gynekologem, protože je na operaci a tak se prozatím obracím na Vás. Mohl byste mi prosím popsat, jak se projevuje těhotenství v...

Projevuje se stejně jako jakékoli jiné otěhotnění, tj. zpravidla vynecháním menstruace a případně charakteristickými obtížemi (které se ale nemusí objevit u každé těhotné), jako...

Na podzim mi by...

| Dotaz od: Šárka

Na podzim mi byl na gynekologii zjištěn Streptococcus pyogenes,paní doktorka mě přeléčila antibiotiky,dneska mi byl zjištěn Streptococcus na gynekologii znova, ale paní doktorka...

Nález streptokoka v pochvě je poměrně častý, s nálezem v krku to vůbec nesouvisí.Pokud nemáte obtíže (výtok), není nutné nález léčit, pouze u těhotných se infekce musí přeléčit...

Mivam dost čas...

| Dotaz od: Renata

Mivam dost často problémy s gynekologickými záněty. Asi před čtyřmi měsíci jsem začala mít týden před menstruací krvavý výtok. Gynekolog mi řekl, že v případě, že se to bude...

Gynekologické zánět ymouhou být velmi úporné, zvláště když se kvasinková infekce zkombinuje s dalšími obtížemi. Často jsou známkou narušené imunity. Krvácení před menstruací by...

PAP II.

| Dotaz od: Petra

Nedavno mi byly postou doruceny vysledky steru u gynekologa s vysledkem PAP II., co presne to znamena? Je mi 24 let, mam staleho partnera, se kterym se budeme brat, hrozi mi HPV...

Petro, nemusíte se zatím znepokojovat, nález je v podstatě normální, ale musíte chodit na kontroly, očkování není určitě špatná volba, nelze ale říci, že je nezbytně nutné ve...

Chtěla jsem se zeptat jsem v jiném stavu,začínám 7 týden,u gynekologa na ultrazvuku stále není nic viditelné,je to normální?Gynekolog mě upozornil že je možné ,že se plod...

V 7. týdnu těhotenství by již plod na ultrazvuku patrný být měl.Bez toho, že bych ultazvuk viděla je ale těžké Vám odpovědět konkrétněji.Je zde ale šance, že zobrazení nebylo...

Tloušťka děložní sliznice

| Dotaz od: Michaela

Chtěla jsem se zeptat můj gynekolog mi řekl,že tloušťka mé děložní sliznice je pouze 6mm.Mohu to nějak ovlivnit,např.práškama?S manželem chceme miminko,je to velký problém?

Tloštka děložní sliznice léky ovlivnitelná není, ale za nepřekonatelný problém pro chtěné těhotenství bych toto nepovažovala.

Již delši dobu mě po vymočeni pali a svedi urologicky i gynekologicjy jsem v pořadku nevite čim to muže byt myju se pouze vodou muže to byt i střeva diky

Na tuto otázku je opravdu svízelné odpovědět. Pokud jste urogynekologicky v pořádku, pak přichází v úvahu např. nereálné vnímání či interpretace tělesných pocitů. Pokuste se...

Cysta v děloze

| Dotaz od: Lucka

Chtěla bych se zeptat snažíme se o miminko a dr na gynekologii mě řekla že v děloze něco je ale zda je to miminko nebo cysta to neví. Hcg jsem měla 0,38 prosím o odpověď a...

HCG 0,38 je nízká hodnota, není pravděpodobné, že byste byla těhotná, ale je nutná kontrola, protože jeden výsledek není směrodatný. Ce se cysty týče, je to spíše vzácné, aby se...

Zapomenutá placenta po porodu

| Dotaz od: lucie

Chtěla bych poprosit o radu. Po šestinedělí mě vyšetřil gynekolog a zjistil že mám v sobě ještě kus placenty, natož jsem byla operována a propusštěna domů.Poté jsem šla na opět...

Je to s podivem, proč vám řekli, co vám řekli. Pokud ale pořád krvácíte, zajděte znovu za svým gynekologem a ten jistě použije veškeré argumenty pro to, aby se vás v nemocnici...

Antikoncepce, výtoky

| Dotaz od: krasolienka

Už delší dobu trpím výtoky, ale když jsem byla na preventívni prohlídce u gynekológa, řekli mi, že všechno je v pořádku. Na internetu jsem četla, že výtoky může způsobovat i...

Pokud je výtok bezbarvý nebo bělavý, nijak výrazně nepáchne (třeba rybinou) a nemáte další obtíže (svědění, pálení apod.), jedná se s největší pravděpodobností o fyziologický...

Kvůli silnému a dlouhému ...

| Dotaz od: Kábová R.

Kvůli silnému a dlouhému krvácení mě před rokem gynekolog zavedl Mirenu, ale potíže mám pořád. Sice krvácím méně, ale tři týdny v měsíci, pak mám 5 dní klid a opět začnu slabě...

Sama s gynekologickým krvácením bohužel nic nesvedete, je třeba kontaktovat opět svého nebo jiného gynekologa. Dále velmi doporučuji poradit se o Vašich obtížích s Vaším...

Při poslední návštěvě na gynekologii mi bylo sděleno, že bych měla ukončit braní tablet Ladybon, tyto a pod. beru již 6 let, je mi 58 let. Cítím se s nimi velmi dobře, měla jsem...

Samozřejmě vaše obtíže by se vrátit mohly, ale dlouhodobé užívání hormonální substituce po menopauze není pro tělo přirozené a v tomto věku sa spíše než u mladých žen mohou...

Gravistat 125

| Dotaz od: Zuzka

Chtěla jsem se zeptat. Měla jsem problémy se " špiněním" a můj gynekolog mi předepsal Gravistat 125, ale jeho cena mě celkem zaráží. Zdá se mi dost nízká a u mě je to spíš...

Chápu váš postoj, ale u léku není hlavní jeho cena ( ta se odvíjí i od toho, že pokud je lék nový a tím pádem se musí jakoby "zaplatit" jeho výroba - je drahý a postupem času...

Delozni cipek

| Dotaz od: nikol

Je mi 20 let a muj gynekolog mi zjistil pritomnost viru HPV, p16 proteinu pozitivni + zmeny CIN 1 a CIN 2 jak zavazne jsou tyto zmeny a je-li vhodne ockovani na rakovinu...

Cytologického vyšetření může při HPV infekci odhalit atypické slizniční buňky - to je to označení CIN 1 a 2. Je to mírnější typ změn, kdy se doporučuje častější kontrola u...

HPV

| Dotaz od: Jitka

Chtěla bych poprosit o radu, už po čtvrté mi byli mým gynekologem zděleny výsledky z citologie na 4. Jde ovlivnit příští výsledky, na kontrolu mám jít za tři měsíce, nějakými...

Tato infekce je vždy získána sexuálním kontaktem a i vy ji můžete přenést na své partnery. Tento virus může přetrvávat v organismu po celý život, jsou nutné opakované kontroly...

Antikoncepce při kojení

| Dotaz od: Andrea

Dobrýden, jakou mohu používat antikoncepci pokud kojím 14 měsíční holčičku. Můj gynekolog mi předepsal Lindynette 20. Děkuji

Andreo. Pokud budete s Lindynette spokojena a pokud nemáte žádné obtíže, které by byly kontraindikací užívání této antikoncepce (dočtete se v příbalovém letáku), není důvod...

Myom na maternici

| Dotaz od: Jana

Pred mesiacom som sa náhodne pri kontrole u gynekológa dozvedela ,že mám 1 cm myóm na maternici na zadnej stene. Existujú potraviny ,vitamíny,alebo bylinky ,ktoré by mohli...

Jano! Nevím o tom, že byste se myomu mohla zbavit jinak, nežli operací. Pro mladé ženy jsou k dispozici operace, které šetří dělohu. Zdravou životosprávou a péčí o játra lze...

Včera jsem navštívila gynekologa a dle výpočtu bych měla být 8+1 tt, ultrazvukové vyšetření však odpovídalo 6tt a srdce ještě vidět nebylo. Pan dr mě upozornil že je možné že je...

Opravdu si není třeba dělat velké obavy do té doby, než bude plod větší. Podstata ultrazvuku je opravdu taková, že vlny pronikají různými prostředími a mimo jiné tuková tkáň umí...

Má dcera je ve 38 týdnu těhotenství, dnes gynekolog zjistil kvasinky a streptokoka, který prý bude přeléčen antibiotiky až při průběhu porodu. Může mít streptokok vliv na zdraví...

Aleno. Ano, streptokok může mít vliv na poporodní stav Vašeho budoucího děťátka, proto bych doporučení lékaře zcela respektoval. Bez antibiotického krytí v průběhu porodu může...

Vyhrezla sliznice delozniho cipku

| Dotaz od: Adriana

Je mi 23 let,jeste jsem nerodila. Muj gynekolog je znepokojen stavem meho delozniho cipku, pry je citlivy, krvacivy, protoze vnitrni sliznice prerusta ven. Chce mi udelat...

Přerůstání děložní sliznice ven (tzv. ektropium) může být vyvoláno i geneticky, i hormonálně, nebo může vzniknout po porudu. Riziko spočívá v tom, že děložní sliznice je od...

Ráda bych se zeptala na jednu otázka týkající se pravděpodobně gynekologie. Když jsem se včera myla, zjistila jsem u poševního vchodu, že kůže je tam zrohovatěla, ztvrdlá. Nic...

Bez podrobného vyšetření bohužel nelze přesnou příčinu určit. Záleží i na tom, zda je kůže zrohovatělá souvisle, nebo spíše útržkovitě. Mohlo by jít o genitální bradavice...

Cysta

| Dotaz od: Hana Popelková

Před 14 dny jsem byla na pravidelné prohlídce u gynekologa a ten mi řekl, že mám v břiše 4cm velkou cystu, za měsíc jdu na kontrolu a když sama nepraskne budu muset na operaci...

Cysta se většinou dá poznat jen pomocí ultrazvuku, je tedy velice nepravděpobné, že byste její prasknutí, snad kromě malého krvácení, zaznamenala. Hezký den.

Zánět

| Dotaz od: Štěpánka

! Chtěla jsem se pozeptat. Nedávno jsem navšítivila gynekologa, jelikož jsem při sexu krvácela a ten mi vzdělil, že je to zánět a dostala jsem 12 čípků na noc, myslím že poté...

Nesdělujete, o jaký zánět ve vagině šlo: pokud se vám obnovil, je ale pravděpodobné, že se "infikujete" od partnera, bylo by potřeba léčit se zároven oba dva. Pokud šlo o mykosu...

Ja mam taKOvej problemek.MaM jeden pysk vetsi nez druhej.byla sem na gynekologii tam mi rekli ze to nic neni ze to je kosmeticka vada,ale me se to zvetsuje pride,ted mi pride i...

Pokud Vás to znepokojuje a zejména pokud by to nějak vadilo (bolesti, zánět, problémy při oblékání, nošení kalhot apod.), určitě na gynekologii jděte. Jinak stydké pysky stejně...

Vřídek na děložním čípku

| Dotaz od: Sandra

Letos mi bude 23 let. Na gynekologii jsem začala chodit v patnácti letech a už tehdy mi doktor zjistil vřídek na děložním čípku. Řekl mi, že je to celkem běžné, tak jsem se tím...

Léčba vřídku na čípku se odvíjí od jeho velikosti a hlavně od cytologického nálezu (tj.toho, jaké jsou tam přítomny buňky). Konizace se v takovém případě provádí, pokud je nutná...

Cytologické stěry

| Dotaz od: Eliška

Před 4 týdny jsem podstoupila pravidelnou gynekologickou prohlídky a z cytologických stěrů mi byl zjištěn 3.stupeň (z 5) abnormality. Dostala jsem na přeléčení čípkyBetadine a...

PAP test 3 už může znamenat zvýšené riziko vzniku rakoviny. Nicméně stále ještě může dojít ke zlepšení stavu (zejména u žen do 30 let věku) a Váš lékař také proto předepsal...

Jsem ještě pan...

| Dotaz od: lenka

Jsem ještě pana a potřebovala bych navštívit gynekologa, a mám z toho celkem strach.Mohl (mohla) by jste mi popsat jak takové vyšetření probíhá?.Děkuji za váš čas.

Nemusíte se bát, gynekologové (dětští) běžně vyšetřují panny a bez problémů. Provede se jen pohmatové vyšetření přes břišní stěnu, ev. ultrazvuk. Pokud máte nějaké obtíže (výtok...

Prosím o radu. Lékař mi po gynekologickém stěru oznámil, že mám nepatrný nález na děložním čípku. Velice mě to vyděsilo, už jsem se viděla s rakovinou. Prý to rakovina není, jen...

Pravděpodobně máte na čípku určité dysplastické změny buněk, tzn. nejedná se v žádném případě o rakovinu, ale existuje určitá teoretická možnost přechodu v rakovinu, pokud se...

Klimakterium

| Dotaz od: Soňa Labajová

Mohu používat Activelle, když jsem měla před 6 lety žilní trombozu (gynekolog mi řekl, že se mám pozorovat nohy) a matka měla v 75 letech rakovinu prsu. Mám z toho trochu strach...

Ve vašem případě bych hormonální preparáty nedoporučovala. Ve vašem věku může jít o přirozeně nastupující manopauzu, pokud je při gynekologickém vyšetření vše v normě, nechala...

Je mi téměř 27let, můj gynekolog mi doporučuje očkování proti rakovině děl.čípku. Všude se dočítám, že je vhodné jen do 26let... z jakého důvodu to je ohraničené takto věkem? je...

Věkové ohraničení vyplývá z toho, že klinické studie dokládající účinnost očkování byly provedeny u žen do věku 26 let. To zase vychází z toho, že cca do 26 let je větší...

Plieseň v pošve

| Dotaz od: Lucia

P.doktorka. Už dlhšiu dobu mám plieseň v pošve a gynekológ mi už predpísal raz vaginálne tabletky KLION D-100 a krém Candibene, potom keď to neprestávalo tak tabletky Biseptol a...

Lucko! Stálo by za to udělat kultivaci z pochvy včetně stanovení citlivosti na antibiotika. Se znalostí výsledků bych doporučil podle zjištěné citlivosti nasadit antibiotika...

Prohlídka

| Dotaz od: zdenek

Ahojky poradno, rad bych se vas zeptal s pritelkyni na par otazek...je to ohledne gynekologicke prohlidky a tak by nas zajimalo, co vse pri ni probiha, ona uz byla na nekolika...

Při gynekologické prohlídce panny lékař kontroluje zrakem zevní pohlavní orgány (a když jsou zakryté stydkými pysky apod., tak je může odhrnout rukou v rukavici) a pochvu...

Při mé poslední návštěvě na gynekologii mi sestřička řekla,že mám v září přijít na tzv.jaterní testy. Užívám HA Yasminelle druhým rokem a bez sebemenších problémů. Co je to za...

Při užívání hormonální antikoncepce je vhodné kontrolovat tzv. jaterní testy. Jsou to pouze krevní testy, čeká Vás jednorázový odběr, výsledky bývají tentýž den. Ozřejmí se jimi...

Trpím poporodn...

| Dotaz od: Nikola Brousková

Trpím poporodní kýlou - zjistila jsem ji před několika měsíci a gynekolog mi ji potvrdil.Jsem po císařském řezu,porodní váha dítěte byla navzdory mé drobné postavě nadprůměrná...

I nebolestivá břišní kýla s sebou nese riziko uskřinutí břišních orgánů. Vždy zde toto riziko bude, i když třeba minimální. Navíc se kýla časem může zvětšit a kýlní vak s...

Cysta na vaječníku

| Dotaz od: RADKA

Mam otázku-měla jsem v dolní oblasti bolestivou křeč a můj gynekolog zjistil že mám prasklou cistu na vaječníku-chci se jen zeptat z čeho se cista vytvoří a má to nějaké...

Cysty jsou dutinky rozdílné velikosti vyplněné tekutinou a umístěné pod povrchovou blánou vaječníků. Obvykle jsou nezhoubné a v některých případech mohou zmizet bez léčby, jindy...

Bolesť - unava? klbov

| Dotaz od: Roman

Chcem sa opýtať. Už pár rokov ma trápi bolesť kolien. Ortopedické vyšetrenie ukazalo, že je všetko v poriadku. Bolesti nie su pravidelné a nie su rovnako bolestivé. Ak si chytím...

Samozřejmě i ve vašem věku může být kloubní chrupavka opotřebovaná a nedostatečně vyživovaná. Doporučuji hodně pít, dlouhodobě užívat některý z kloubních preparátů, které jsou...

Děložní čípek

| Dotaz od: Lenka S.

! v minulých dnech jsem byla na pravidelné prohlídce u svého gynekologoa (na prohlídky chodím pravidelně jednou za pů roku) a on mi sdělil, že mám na děložním čípku vřídek...

Lenko! Dle popisu nemohu říci nic určitého, "vřídek" může být pojmenování pro lecjakou lézi. S Vašimi dotazy se obraťte na svého gynekologa. Proč si myslíte, že v internetové...

Sem na konci 6...

| Dotaz od: bernadeta

Sem na konci 6. měsíce těhotenství a gynekolog mi předepsal užívat 1x denně vaginálně utrogestan. Měla sem problémy s trdnutím břicha. V příbalových informacích je ale uvedeno...

Utrogesetan je přírodní gestagen používaný k udržení těhotenství a mnoho lékařů jej používá i v pozdějších stádiích. Není ale nic špatného na tom se vašeho lékaře na tento...

Utrogestan

| Dotaz od: Kerlinka

S manželem se snažíme o miminko. Muj gynekolog mi předepsal od 20 dne cyklu do 25. dne cyklu utrogestan. Včera byl 18. den po MS a já jsem začala špinit. Špiním již 2den. Chci...

Kerlinko, Utrogestan se předepisuje v druhé polovině cyklu, aby se případné oplozené vajíčko dobře uchytilo. Je možné, že je váš cyklus nyní kratší, protože menstruace asi už...

Mám vaginální ...

| Dotaz od: Andrea

Mám vaginální ztah neboli vaginismus. Můj gynekolog mi řekl,že si s tím mám poradit sama,ale já nevím jak. Lze to nějakým způsobem léčit?

Vaginismus lze léčit, jd eale o dlouhý proces, při kterém Vám nejlépe poradí sexuolog. Více si můžete přešíst zde: http://www.sexualne.cz/faq?id=143

Podle stěru mám zánětlivé změny děložního čípku. Gynekolog mě akorát vyzval k další kontrole za půl roku (takže snad to - i podle pročtení jiných příspěvků - není vážné). Mohu...

Očkování by Vám i v této fázi mohlo pomoci, určitě bych Vám ho doporučila. Uvidíme, jaký bude výsledek za šest měsíců. Pokud by se zánětlivé změny opakovaly nebo se dokonce...

Dotaz k užívání Ortho-Gynest G

| Dotaz od: Válková Zdeňka

Při pravidelné prohlídce u mého gynekologa mi bylo sděleno, že na základě vyšetření odebraných stěrů mám zánět na děložním čípku. Poté mi byl předepsán přípravek Ortho-Gynest D...

1) není mi znám přesný cytologický nález ze stěru, takže k typu zánětu se nelze vyjádřit 2) tento přípravek se používá k léčbě neinfekčních zánětů, které jsou vyvolány...

Vrozená vada

| Dotaz od: tuberoza

Může chronická infekce chlamydiemi pneumonie (chronické gynekologické záněty) v těhotenství způsobit vrozenou srdeční vadu u miminka?

Údaj o vztahu chlamydiové infekce a jakékoli vrozené srdeční vady jsem nikde nenašla.

Neplodnost

| Dotaz od: Martina

Rada bych otehotnela, je mi 31 let ale u gynekologa, kde mi zjistili hladiny hormonu - mam: estradiol pouze 13,3 pg/ml a SHBG 175nmol/l jinak vse v poradku.Muzete mi prosim...

Paní Martino, doporučila bych Vám změnit lékaře a vyhledat odborníka s konzultací a případných hormonálních injekcích a stimulaci žlaz s vnitřní sekrecí ovlivňující hladiny...

Je mi 22 let můj gynekolog je momentálně na dovolené, tak se Vás chci zeptat na situaci, která se mi děje. Již několik let užívám hormonální antikoncepci a mívám pravidelnou...

Jedná se o starší, již částečně sraženou krev, nejsou to kusy sliznice, ale krevní sraženiny. Pokud se to objevuje mimo normální cyklus, je to jistě neobvyklé . Pokud se...

Narkóza a dýchání

| Dotaz od: Renata

Chtěla bych se zeptat na tento problém. V květnu jsem byla na gynekologické operaci. Bohužel první zákrok neproběhl, ale narkóza ano. O čtyři dny později jsem musela operaci...

Neznáme všechny podrobnosti a vyšetření, ale není zcela vyloučeno, i kdyý i to je po delší době málo pravděpodobné, že se v malé průdušce může vyskytnout po anestezii malá...

Gynekolog a interrupce

| Dotaz od: Petra

Chtěla jsem se zeptat jestli je nutné navštívit gynekologa před interrupcí. Ten můj se právě vrátil z dovolené a už mě nikam "nacpat" nemůže. Nestačí proto jen kontrola u...

Graviditu musí váš gynekolog v první řadě diagnostikovat,stanovit její velikost a poté sepsat žádost o interrupci, jedná li se o přerušení těhotenství měl by vás vzít co...

Bílkovina v moči

| Dotaz od: Petra

Chtěla bych Vás poprosit o radu. Včera jsem byla na gynekologické kontrole jsem těhotná ve 23 týdnu těhotenství a našla mi sestra bílkivinu v moči a TK 145/80.Odebrala mi krev...

Bílkovina v moči je nejčastěji známkou nějakého zánětu v těle. Nemusíte ale mít strach, pokud bude včas odhalena příčina proteinurie, nehrozí žádné nebezpečí ani pro vás ani pro...

Rakovina děložního čípku?

| Dotaz od: Lucie

Po roce jsem se kvůli předepsání antikoncepce objednala na gynekologii, kde mi po vyšetření doktorka řekla, že mám infekci, která způsobuje rakovinu děložního čípku. Docela mě...

Lucie! Pokud Vám gynekoložka řekla, že máte infekci, které způsobuje rakovinu děložního čípku, měla nepochybně na mysli infekci papilomaviry. Papilomaviry jsou naprosto běžnou...

V roce 2005 jsem kvůli bolestem v podbřišku podstoupila gynekologickou diagnostickou LSK s nálezm: křečové žíly kolem dělohy a počínající myomy. Ošetřující lékař mi řekl, že ze...

Další možností léčby, ale také operační a rizikovou, je podvázání varixů (a to ještě musí být takové varixy, aby šly podvázat., a operaci provádějí jen některá pracoviště). Léky...

Zvýšené trombocyty

| Dotaz od: Radka

Jsem v 13týdnu těhotenství a na gynekologii mi brali krev a řekli mi že mám zvýšené trombocyty, jednou byly 560, pak 523 a pak zas 550, pry se to musi hlidat, ze hrozi srazeniny...

Počet trombocytů se v těhotenství významně nemění, event. může nepatrně klesat a pohybuje se v rozmezí normálních hodnot u netěhotných žen, tj. 140–400 × 109/l.. Příčin zv...

Pane doktore. Mám opakovné záněty močových cest po pohlavním styku. Můj gynekolog mi předepsal vaginální tobolky Polygynax, které by mě měli vyčistit a už by se záněty neměly...

Vlastní zkušenosti s tímto homeopatikem nemám, musel jsem se proto poradit. Pokud se pro homeopatii rozhodnete, užívejte tento lék při akutních obtížích po každém močení, pak...

První prohlídka

| Dotaz od: Marcela

Mohla bych se vás zeptat ? Je mi 17 a ještě jsem nebyla na gynekologii.Všechny mé spolužačky už na gynekologii byly.Mohu se SAMA dostavit na gynekologii,ikdyž mi nebylo 18...

Ano, můžete se na gynekologii objednat. Vaše spolužačky asi již měly nějaký gynekologický problém, nebo chtěly předepsat antikoncepci.

HPV

| Dotaz od: Jitka

Chtěla bych poprosit o radu, už po čtvrté mi byli mým gynekologem zděleny výsledky z citologie na 4. Jde ovlivnit příští výsledky, na kontrolu mám jít za tři měsíce, nějakými...

Tato infekce je vždy získána sexuálním kontaktem a i vy ji můžete přenést na své partnery. Tento virus může přetrvávat v organismu po celý život, jsou nutné opakované kontroly...

Minulý měsíc jsem mi gynekolog předepsal jinou antikoncepci, brala jsem Minervu a nyní beru Ayreen. Po dobrání Mirervy jsem si udělala 7mi denní pauzu jako obvykle a poté začla...

Jestliže užíváte antikoncepční tablety pravidelně, těhotná nejste. Při pochybnosti o pravidelnosti užívání doporučuji provedení těhotenského testu. Nedostavení se menstruace...

Mykosa

| Dotaz od: Veronica P.

Kamarádku často trápí mykosa, někdy zajde ke gynekologovi, ale někdy ani ne a používá bílé jogurty Activia. Říká, že živá kultura a jiné věci, kt. jogurt obsahuje, jí nemůžou...

Veronico! Píšete "používá" jogurty, ale zda je jí nebo si je aplikuje do pochvy vůbec nezmiňujete. Nemyslím, že by lžička jogurtu v pochvě jí jakkoli uškodila, ale potíž bych...

Výtok?

| Dotaz od: Rada

Mívám časté výtoky z pochvy(ke gynekologovi chodím, někdy to je prý v pořádku, někdy mívám kvasinkové infekce). Nyní si ale myslím, že mám vodnatý výtok z močové trubice. Ráno...

Rado. Nechte si vyšetřit moč - chemicky, na sediment i kultivačně. A taky vyšetřit chlamýdie a ureaplazmata. Tmavá moč (barvy piva) je známkou přítomnosti hemoglobinu, červená...

Cytologie

| Dotaz od: Martina

Před 7mi měsíci jsem byla na kontrole u svého gynekologa. Po týdnu mi volal, že mi z cytologie zjistil, že mám lehké buněčné změny, ať se dostavím na kontrolu za půl roku. Po...

Lehké změny buněk není závažný nález, důležité však je, abyste pravidelně chodila na kontroly podle ordinace lékaře. Operace v tuto dobu nutná není. Změny mohou přetrvávat...

Mám problém, při každém gynekologickém vyšetření pocituji silnou bolest při zavádění zrcadla. Lékař vždy jen řekne, že se musím uvolnit. Pohlavní styk jsem měla pouze jednou a...

Tvar panenské blány může být velmi variabilní, někdy je to jen úzký lem, bude to u vás spíše asi psychická záležitost, zkuste před vyšetřením použít na vchod poševní lubrikační...

Gynekologické záněty

| Dotaz od: Zuzana

Je mi 21 let. Trpím už asi 4 roky gynekologickými záněty různého druhu. Nejdřív to byly mykozy a teď jsou to bakteriální záněty. Pokaždé zánět způsobí jiný druh bakterie. Už...

Zdrojem vaginálních infekcí jsou často kvasinky či bakterie ze střeva ( ať už vašeho či partnera), proto bych doporučila dle nálezu ve výtěru přeléčit vás celkově antibiotiky či...

Dotaz

| Dotaz od: Anna

Měla jsem mykozu, odebrala jsem se ke svému gynekologovi, který mi provedl kompletně celé vyšetření včetně stěru, který následně odeslal do laboratoře. Měla jsem typické...

Anno! Můžete být klidná ohledně těch sexuálně přenosných chorob, která lze prokázat standartním gynekologickým vyšetřením s vyšetřením z vaginálního stěru (například kapavka...

Bolest v levém podbřišku

| Dotaz od: Lucie

Je mi 22 let. V srpnu mě začala trápit bolest v levém podbřišku. Podle gynekologického vyšetření (výtěry, ultrazvuk a hmatové vyšetření) jsem v pořádku, raději jsem vysadila...

Příčin Vašich obtíží může být celá řada, ale je nutné říci, že s přihlédnutím k Vašemu věku je obecně velmi nepravděpodobné, že by za nimi stálo nějaké vážnější onemocnění...

Antikoncepce a menstruace

| Dotaz od: Šárka

Před několika týdny jsem dostala od svého gynekologa antikoncepci (Lindynette) z důvodu nadměrného krvácení a velké bolesti. (Nikdy před tím jsem HA nebrala) . Právě jsem...

Doberte toto balení, tj. třetí platíčko a pokud nedojde k žádnému zlepšení, požádejte gynekologa o jinou antikoncepci, např. Qlairu. Bude vhodné přitom podstoupit i...

Kdy bylo miminko počato

| Dotaz od: bariveta

Mám takový možná hloupý dotaz. Jsem těhotná a můj gynekolog mi řekl, že jsem podle PM v 8 tt. Znamená to tedy, že miminko by mohlo být počato cca 14 dní po začátku PM? Bylo by v...

Je to tak,jak jste napsala, 14 dní po začátku menses(zhruba). Zde je ovulace a možnost oplození, tak se počítá stáří těhotenství., Dle UZ jsou propočty upraveny ke klasickému...

Chtěla bych se zeptat, kdy se má zrušit zákon o tom, že do 18 musíme na gynekologii v doprovodu rodičů, a že antikoncepci nelze předepsat bez jejich souhlasu. Na gynekologii...

Zákon stále platí, lékaři si to nevymysleli. Na gynekologii budete muset docházet v doprovodu rodiče. Pokud však rodiče vyslovili písemný souhlas, na jehož základě Vám...

Zvětšený vaječník

| Dotaz od: Veronika

Dnes jsem navštívila svého gynekologa. Při prohlídce ultrazvukem mi řekl, že je vše v pořádku až na pravý vaječník, který je zvětšený až cystický.Když jsem se ho zeptala co to...

Cysty na vaječníku se mohou vyskytovat, pokud je druhý normální rozhodně bych nevyslovoval prognozu o budoucím těhotenství, řada žen otěhotní s jedním vaječníkem nebo s...

Informácia

| Dotaz od: Milan

Váženy pán doktor dnes som bol na vyšetrenie MR záverProtrúzia disku L5-S1 mediálne až paramediĺne do ľava s kontaktom na pošvu S1 vľavo-stupeň1.Jemná protrúziaL4-5 bez ´tlaku ...

Protruze meziobratlové ploténky je dosti častý nález, který ale znamená, že se nejedná o výhřez meziobratlové ploténky a v některých případech se stav může i upravit. Je...

Je mi téměř 27let, můj gynekolog mi doporučuje očkování proti rakovině děl.čípku. Všude se dočítám, že je vhodné jen do 26let... z jakého důvodu to je ohraničené takto věkem? je...

Věkové ohraničení vyplývá z toho, že klinické studie dokládající účinnost očkování byly provedeny u žen do věku 26 let. To zase vychází z toho, že cca do 26 let je větší...

Cysta v děloze

| Dotaz od: Lucka

Chtěla bych se zeptat snažíme se o miminko a dr na gynekologii mě řekla že v děloze něco je ale zda je to miminko nebo cysta to neví. Hcg jsem měla 0,38 prosím o odpověď a...

HCG 0,38 je nízká hodnota, není pravděpodobné, že byste byla těhotná, ale je nutná kontrola, protože jeden výsledek není směrodatný. Ce se cysty týče, je to spíše vzácné, aby se...

Ráda bych se s Vámi poradila. Často trpím na gynekologické kvasinkové infekce (také na opakovaný zánět močového měchýře). Když jsem v pondělí opět byla akutně u gynekoložky s...

Při kvasinkové infekci je vysoce pravděpodobné,že bude přítomna i u partnera, já osobně vyšetření partnera nepožaduji a rovnou nasazuji léčbu pro oba.Jako prevenci by jste měla...

KŘEČOVÉ ŽÍLY A MODŘINY

| Dotaz od: barunka

DOBRÝ DENPANE DOKTORE,MÁM DOTAZ,MŮJ GYNEKOLOG MI PŘEDEPSAL NORETHISTERON-NA ÚPRAVU MENSES,BRALA JSEM ASI 5.DNÍ A NAJEDNOU SE MI ZAČALY DĚLAT PALCOVÉ MODŘINY NA NOHÁCH,BOLÍ MĚ...

Informujte svého gynekologa, co se stalo a že jste vysadila lék, a domluvte se s ním zda máte modřiny ukázat jemu nebo svému obvodnímu lékaři jako všeobecnému lékaři. Stav může...

HA a gynekologické potíže

| Dotaz od: Janinka

Užívám HA pramino a často mě trápí různé gynekologické potíže (záněty, infekce, ...). Myslíte, že pokud potíže způsobuje Pramino, dal by se vyzkoušet jiný druh HA? Děkuji za...

Zánět ani infekci antikoncepce nezpůsobuje,bude nutno pátrat po jiné příčině,změna preparátu by situaci nezlepšila. Příjemný den

Hnědý výtok

| Dotaz od: Kateřina

Vždy, když jdu ke gynekologovi, předepíše mi čípky nebo mastičky na klasický výtok - s tím žiji už několik let, jsem na to zvyklá. Posledních pár dnů se mi ale objevuje skoro...

Souvislost zde může být. Pomůcku byste měla ošetřovat speciálním desinfekčním roztokem, aby nedocházelo k zavlečení infekce do pochvy. Použití by nemělo být hrubé, abyste si...

Tloušťka děložní sliznice

| Dotaz od: Michaela

Chtěla jsem se zeptat můj gynekolog mi řekl,že tloušťka mé děložní sliznice je pouze 6mm.Mohu to nějak ovlivnit,např.práškama?S manželem chceme miminko,je to velký problém?

Tloštka děložní sliznice léky ovlivnitelná není, ale za nepřekonatelný problém pro chtěné těhotenství bych toto nepovažovala.

Chci se zeptat ohledně Gynekologického zákroku-Kyretáž. Včera mi lékařka zjistila z ultrazvuku spontanni potrat v 7tt. Ihned mi vypsala žádanku do nemocnice na kyretáž, kterou...

Ke kyretáži Vás nikdo nemůže nutit. Můžete vyčkávat spontánního odchodu potraceného plodu z dělohy, podstupujete zde však riziko protrahovaného či náhlého silného krvácení či...

Pohlavni nemoci

| Dotaz od: Petra

Chtela jsem se zeptat,zda gynekolog pozna syfilis a kapavku pri kontrole i kdybych nepocitovala nejake priznaky.A jestli je mozne nenakazit se od hiv pozitivniho bez ochrany...

Pokud nemáte žádné příznaky, není pravděpodobné, že byste měla pohlavní infekci. Pokud se extrémně obáváte, poproste u gynekologa o vyšetření krve a příště si dejte pozor na sex...

Výtok

| Dotaz od: Katerina

Už delší dobu mám bílý výtok.Můj gynekolog mi doporučil čípky Globulus... ale po dobrání se mi výtok opět objevil.Začala sem tedy brát čípky, které nejsou na předpis.Ty mi...

Doporučuji nic nezkoušet a provést opakovanou kultivaci. Pokud by infekce skutečně přetrvávala, je zapotřebí ji správně vyléčit, aby nedošlo k přechodu do chronicity. Jediné...

Antikoncepce & tromboza

| Dotaz od: Markéta

Paní doktorko! Chtěla bych Vás poprosit o radu. Jakou si mám u svého gynekologa vyžádat antikoncepci? V případě, že by chom s partnerem chtěli do dvou let druhé dítě...

Pokud si nepřejete nitroděložní tělísko, můžete požádat o gestagenní pilulky. Jsou to pilulky bez obsahu estrogenů, a proto je mohou užívat i ženy, které prodělaly trombozu...

Konizace

| Dotaz od: Zdenka

Mám dotaz:už rok mi vycházela špatná cytologie a minulý týden mě můj gynekolog poslal do nemocnice,že musím postoupit co nejdříve konizaci a ve zprávě pro nemocnici je napsáno...

HSIL značí buňky z povrchu čípku děložního, které jsou postižené těžkými dysplastickými změnami. Dysplazie jsou předrakovinové stavy, tedy stavy, ze kterých se může vyvinout...

Silná menstruace

| Dotaz od: Lenka

Mám velmi silnou menstruaci a trpím až chudokrevností, můj gynekolog to řešil antikoncepcí, chvíli to bylo dobré ale nyní i při antikoncepci špiním třeba celý měsíc. A protože...

Bohuže bez použití HAK či jiných hormonálních preprátů je ovlivnění síly menses takřka nemožné, doporučovala bych Vám ve spolupráci s Vaším gynekologem vytrvat a vyhladat proVás...

Už asi 5 let mám výtok. Často chodím ke svému gynekologovi a nikdy mi nenašel žádné bakterie či viry. Vyzkoušela jsem všechny možné mastičky a čípky na předpis i volně prodejné...

Jediné co můžete udělat je konzultace kožního lékaře ohledně ekzému. používat jen bavlněné prádlo, omezit sladké, na rodidla používat pouze vlažnou vodu, případně dětské mýdlo...

Cysta na vaječníku

| Dotaz od: RADKA

Mam otázku-měla jsem v dolní oblasti bolestivou křeč a můj gynekolog zjistil že mám prasklou cistu na vaječníku-chci se jen zeptat z čeho se cista vytvoří a má to nějaké...

Cysty jsou dutinky rozdílné velikosti vyplněné tekutinou a umístěné pod povrchovou blánou vaječníků. Obvykle jsou nezhoubné a v některých případech mohou zmizet bez léčby, jindy...

Prosím o radu, zda sestřička na gynekologii postupovala správně. Před 3 dny jsem našla první pozitivní výsledek na těhotenském testu. Poslední menstruace mi začala 27. 12. 2011...

Nepovažujte postup sestřičky za nesprávný, o žádné zanedbání vůbec nejde. Ranní krev nebude nutné při kontrole nabírat. 17. února již lékař spolehlivě ultrazvukem zobrazí, zda...

Nález 3. stupně, gynekologie

| Dotaz od: Romana

Mam takovy problem , na gynekologii me zjistily ze steru nejaky nalez 3stupne co to znamena ? ja jen chtela bych mit miminko ale az tak za trictvrte roku nebo za rok je me...

Paní Romano! Promiňte mi to, ale ve Vašem dotazu je tak málo interpunkce a tolik chyb, že je to na úkor srozumitelnosti... Na položenou otázku Vám ani nedokáži odpovědět...

Menstruace a gynekologie

| Dotaz od: Veronika

Chtěla jsem se zeptat, zda mohu jít na gynekologickou prohlídku, když mám zrovna menstruaci? Bude to nějaký problém, nebo mám jít jindy (problém je, že nemám kdy) Děkuji předem...

Na preventivní gynekologické prohlídky choďte v době, kdy nemáte menstruaci. Pokud byste měla problém např. s nepravidelným nebo silným krvácením, gynekologa pak samozřejmě...

Bolest při sexu

| Dotaz od: iPorn

..partnerka má už 4 měsíce problémy s pochvou..byla stím už hodněkrát u gynekologa, ten ji vždy předepsal různé masti, čípky, antibiotika a nic s toho nezabralo..tak se vas chci...

Může se jednat například jak o vaginální infekci, tak i o nedostatečné zvlhčení při vzrušení. Doporučoval bych proto znovu konzultaci u gynekologa. Hezký den.

Gynekologie

| Dotaz od: pavla

Prosim o radu byla jsem u sveho pana gynekologa a bral mi odbery na progesteron a moje hodnota byla 40,9 a prolactin 0,56.Pan doktor mi to poslal ty vysledky ale nenapsal jake...

Hormonální hladiny mohou kolísat v průběhu menstruačního cyklu, taže bez podrobnějších údajů není možné tyto hodnoty posoudit. Zeptejte se přímo vašeho gynekologa.

Bolest beder a vajecniku

| Dotaz od: kamila

Pani doktorko .Mam takovy problem, trapi me to uz mesic, vysetreni gynekologicke mam, ultrazvuk bricha, sono bricha , vysetreni doktorem a bral mi i krev, bral mi onko markry...

Milá Kamilo, chápu, že Vámi popisované obtíže Vám asi dost znepříjemňují život. Nádorové markery rozhodně nejsou stoprocentní, k diagnostice nádorů spíše nevhodné, právě z...

Alergie na latex (?)

| Dotaz od: JanaMMM

Po prodělané trombóze mi gynekolog nedoporučil hormonální antikoncepci.Předevčírem jsme s manželem při souloži použili kondom.To bylo bez problému,ale včera dopoledne se u mne...

Tuto alergii nelze vyloučit, vyhledejte určitě alergologa! Pokud by svědění a další gyn. problémy neustávaly, navštivte gynekologa, mohlo dojít k podráždění stěn vaginy a...

Nevím na čem jsem

| Dotaz od: ruza

Chtěla jsem se zeptat jestly gynekolog pozna těhotenstvý zhruba dva dny po ovulaci nebo krevní testy byla jsem u lekaře a těhotna jsem nebyla ale ted nevím a mam jít 14.9 na...

Dva dny po ovulaci ještě není možné mluvit o těhotenství. Ani na ultrazvuku nic vidět nebude. Pokud k oplodnění mohlo dojít minulý cyklus, pak už na ultrazvuku bude vidět...

Vysazení antikoncepce

| Dotaz od: Moniik

Chtěl jsem se zeptat, jestli musím svého gynekologa informovat o tom, že chci vysadit antikoncepsi a pokoušet se s přítelem o miminko, nebo jestli mohu bez problému vysadit a...

! O vysazení antikoncepce svého gynekologa informovat nemusíte. Pokud se ale chcete začít pokoušet o miminko, kontrola u gynekologa by byla předtím velmi vhodná. V případě, že...

Streptokok Agalactiae.

| Dotaz od: Vladimír

Mé partnerce byl před nějakým časem zjištěn tento streptokok při gynekologickém vyšetření. Byla léčena antibiotiky ale pokaždé po našem dalším styku (ï s ochranou) se potíže ...

Potíž je v tom, že streptokok může být přítomen ve fyziologické floře pochvy.spíše je třeba pátrat,proč má partnerka problém po styku.nejlépe vás přeléčit oba dva najednou...

Bakteriální vaginóza

| Dotaz od: Lucie

Paní doktorko, mám na Vás takový dotaz. Byla jsem dnes u gynekologa s tím, že mám výtok. Je čirý, vodnatý a silně zapáchající. Předepsal mi Entizol perorálně 2x denně 1tbl...

Terapie partnera není rutinní záležitostí, skutečně postačuje léčit ho až při opakování se problému. Léčbu můžete vhodně doplnit volně prodejnými vaginálními přípravky s obsahem...

Těhotenství

| Dotaz od: Eva

Tet jsem byla u svého gynekologa nedostala jsem menstrulaci dva měsíce.Tak mi daly iněkci.Chtěla jsem se zeptat když ani po ní to nedostanu je to něco vážného budu moc mít děti

Pokud po injekci nenastane krvácení, tedy výsledek testu bude negativní, může to značit již probíhající těhotenství, nedostatečnou produkci vlastních estrogenů působících...

Menstruace

| Dotaz od: sabca

Mam pauzu a uz teti den stale neprichazi ms,vcera jsem byla u gynekologa a rikal ze je vse v poradku(delal mi ultrazvuk ,vytery a prohmatavani)Zacinam byt nervozni,pripadne...

Sabčo! Pokud jste, jak píšete od toho dne kdy jste zvracela neměla sex a předtím jste normálně užívala hormonální antikoncepci, je otěhotnění v podstatě vyloučeno. Ještě vydržte...

Rozbor krve a hiv

| Dotaz od: Barbora

Ráda bych se zeptala, jestli z rozboru krve, který dělá praktický lékař nebo gynekolog lze zjistit jestli má čkověk hiv.Děkuji

Z běžného biochemického vyšetření, jaké máte na mysli, se toto onemocnění nezjistí. Musíte požádat svého lékaře o speciální test na průkaz protilátek proti HIV 1 a HIV 2.

Opakovaně chlamydie

| Dotaz od: chlamydie

Začátkem června 2010 gynekolog zjistil ze stěru z děložního hrdla přítomnost chlamydií. Stěr dělal kvůli mým stížnostem na špinění během menstr. cyklu. Nasadil ATB Sumamed500mg...

Chlamydie mohou v některých případech unikat antibiotické léčbě, protože jde o nitrobuněčné parazity, kteří umí dobře unikat imunitnímu systému nositele i průniku léků. Stěr by...

Výtěr 3 stupeň

| Dotaz od: Iva

Chtěla jsem se zeptat co to přesně znamená když mi gynekolog řekl že z výtěru který se dělá pravidelně myslím jednou za rok nebo dvakrát tak jsem měla 3 stupeň zajímalo by mě co...

Nyní se používá jiná klasifikace pro hodnocení cytologických nálezů. Stupeň 3 odpovídá lehkým dysplastickým změnám buněk čípku děložního (LSIL). Stěry děláme za účelem vyhledání...

Je mi 22 let můj gynekolog je momentálně na dovolené, tak se Vás chci zeptat na situaci, která se mi děje. Již několik let užívám hormonální antikoncepci a mívám pravidelnou...

Jedná se o starší, již částečně sraženou krev, nejsou to kusy sliznice, ale krevní sraženiny. Pokud se to objevuje mimo normální cyklus, je to jistě neobvyklé . Pokud se...

PAP II.

| Dotaz od: Petra

Nedavno mi byly postou doruceny vysledky steru u gynekologa s vysledkem PAP II., co presne to znamena? Je mi 24 let, mam staleho partnera, se kterym se budeme brat, hrozi mi HPV...

Petro, nemusíte se zatím znepokojovat, nález je v podstatě normální, ale musíte chodit na kontroly, očkování není určitě špatná volba, nelze ale říci, že je nezbytně nutné ve...

Zapáchající výtok

| Dotaz od: Anet

Už nějaký čas se u mě objevuje každodenní, bílý a velice zapáchající výtok. Gynekolog mi udělal výtěr a prý je vše v pořádku. Výtok už se u mě objevuje asi tak půl roku, rok...

Určitý typ výtoku je normální, je to cyklus pochvy a po styku je obohacen o sekret ze žlázek. Lze užít 6denní léčbu vaginálními globulemi s vitamínem C.

Samovolný potrat

| Dotaz od: Lenka

Dobrý de, před několika dny,jsem zjistila že jsem těhotná to mi potvrdil i gynekolog, ovšem v úterý jsem začla špinit a ve středu už krvácet.Mudr. mi řekla že buď to necháme tak...

Malá gravidita má li se udržet tak se udrží,ne li tak k potratu dojde,jediné co můžete dělat je klid bez fyzické námahy,pokud ale stále krvácíte, není akce srdeční je rozhodně...

Při mé poslední návštěvě na gynekologii mi sestřička řekla,že mám v září přijít na tzv.jaterní testy. Užívám HA Yasminelle druhým rokem a bez sebemenších problémů. Co je to za...

Při užívání hormonální antikoncepce je vhodné kontrolovat tzv. jaterní testy. Jsou to pouze krevní testy, čeká Vás jednorázový odběr, výsledky bývají tentýž den. Ozřejmí se jimi...

Špinění při antikoncepci

| Dotaz od: Pavla

2 roky po porodu druhého dítěte jsem se dohodla se svým gynekologem na užívání antikoncepce Mirelle, před 10ti dny se mi dostavila 1. menstruace s užíváním této antikoncepce...

Špinění mezi menstruací se může objevit v prvních cyklech užívání hormonální antikoncepce. Vyčejte minimálně 3 cykly, pokud se problém se špiněním bude nadále vyskytovat...

Mé kamarádce je 21 let a poslední dobou chodila hodně často na gynekologii kvůli různým testům. Teď jí doktor řekl, že má předrakovinové stavy (děložního čípku) a že musí na...

Pravděpodobně vaše kamarádka má tzv. dysplastické změny buněk čípku. Pokud by se to neléčilo, časem by z těchto buněk mohlo vzniknout rakovinné bujení. Při zákroku se odstraní...

Při opakování kvasinkového onemocnění mě můj gynekolog poslal na imunologické stěry, kde mi byly zjištěny kvasinky a ureaplasma a dostala jsem na deset dní antibiotika doxybene...

Opakovaná kvasinková infekce může mít různé příčiny, nedá se říct, že za to mohou ureaplasmata. Ureaplasmata totiž bývají běžnou součástí i zdravé pochvy. Léčit ureaplasmata je...

Globulus v těhotenství

| Dotaz od: Linda

Chtěla bych se zeptat na Váš názor. Jsem v 7 týdnu těhotenství a můj gynekolog mi předepsal Globulus - žádný výtok ani svědění nemám tak nevím zda je úplně nutné čípky použít...

Obé můžete v graviditě užívat, pokud nemáte žádné obtíže nevím proč by vám gynekolog globule napsal a ani nevím,jaké mají složení-může být různé, ale pokud jste bez obtíží...

Prohlidka

| Dotaz od: Kristyna

Zajimalo by mě,jestli při prvni prohlidce na gynekologii kdyz jsi pujdu pro antikoncepci musi byt nutna prohlidka? Děkuji za odpověď.

Kristýno! Prohlídka je při první návštěvě gynekologa velmi vhodná, je to zvykem a řekl bych, že by bylo hrubou chybou se jí vyhýbat.

Nemohu otehotnet

| Dotaz od: Hana Krejcirikova

Chtela jsem se zepat,uz dva roky se s manzelem pokousime o miminko ale nedari se nam.Na gynekologii mi zjistili rozdvojenou delohu,nebyl by potreba nejaky zakrok?mam vubec sanci...

Rozdvojená děloha by neměla být překážkou v otěhotnění. Doporučoval bych ale podstoupit testy plodnosti obou partnerů a na základě výsledkůl konzultovat další postup. Hezký den.

Myom na maternici

| Dotaz od: Jana

Pred mesiacom som sa náhodne pri kontrole u gynekológa dozvedela ,že mám 1 cm myóm na maternici na zadnej stene. Existujú potraviny ,vitamíny,alebo bylinky ,ktoré by mohli...

Jano! Nevím o tom, že byste se myomu mohla zbavit jinak, nežli operací. Pro mladé ženy jsou k dispozici operace, které šetří dělohu. Zdravou životosprávou a péčí o játra lze...

Zánět

| Dotaz od: Štěpánka

! Chtěla jsem se pozeptat. Nedávno jsem navšítivila gynekologa, jelikož jsem při sexu krvácela a ten mi vzdělil, že je to zánět a dostala jsem 12 čípků na noc, myslím že poté...

Nesdělujete, o jaký zánět ve vagině šlo: pokud se vám obnovil, je ale pravděpodobné, že se "infikujete" od partnera, bylo by potřeba léčit se zároven oba dva. Pokud šlo o mykosu...

Vyrážka

| Dotaz od: Jana

Asi před 3mi týdny se mi uděla vyrážka, viz foto. Dle gynekologa to bylo z holení nebo kondylomata. Zkoušela jsem mazat tea tree olejíček, pityol, betadine...nic nepomohlo... a...

Udělat diagnozu podle popisu není možné,foto není přiloženo,ale bylo by pro vás nejvhodnější navštívit kožního lékaře, aby vás to již neobtěžovalo, jsou-li to kondylomata , je...

Přechod

| Dotaz od: Dana

Je mi 43 let už druhým rokem mám problém s menstruací. Můj gynekolog mi nedokázal nic říci k tomu. Je možné při menopauze krvácet 22 dnů?

V menopause jak již z názvu vyplývá není menstruace ve vašem věku jde spíše o dysfunkční či perimenopauzální krvácení,v žádném případě by nemělo trvat 22 dní,j sou to zbytečné...

Vážený pane doktore, píšu Vám, abych se informovala o správnosti přístupu mého gynekologa. Dnes jsem byla na prohlídce a řekl mně, že tam "něco" mám, víc specifický nebyl...

Vážená paní,na váš dotaz bohužel nemohu odpovědět,protože nevím co je to něco ani kde to je a co tam váš lékař viděl,a již vůbec nevím,jakou kameru by používal. |S vysvětlením...

Ppn

| Dotaz od: Jana

. mám dotaz.. chci se zeptat, zda gynekolog pozná při vyšetření zrcátky a vnitřním ultrazvukem pozná nebo alespoň může získat podezření kupříkladu na chlamydie try. nebo jinou...

V některých případech může gynekolog uvažovat o pohlavně přenosné chorobě již po vyšetření v zrcadlech. Někdy je třeba doplnit další vyšetření. Své potíže popiště gynekologovi a...

Gravistat 125

| Dotaz od: Zuzka

Chtěla jsem se zeptat. Měla jsem problémy se " špiněním" a můj gynekolog mi předepsal Gravistat 125, ale jeho cena mě celkem zaráží. Zdá se mi dost nízká a u mě je to spíš...

Chápu váš postoj, ale u léku není hlavní jeho cena ( ta se odvíjí i od toho, že pokud je lék nový a tím pádem se musí jakoby "zaplatit" jeho výroba - je drahý a postupem času...

Jsem 21tt a už 6 týdnů kašlu. Jedná se o suchý dávivý kašel. Gynekolog mi zakázal cokoli brát že to prý tlumí dítě, na obvodě mi řekli že jsem poslechově v poradku a řekli že...

Při takto úporném kašli je lepší užívat léky. Bezpečné je užívání ambroxolu (např. Bromhexin - pozor, raději ten bez alkoholu), ale ten je hlavně na snadnější vykašlávání hlenů...

Výtok z pochvy

| Dotaz od: Jana

Už dlouho mě trápí bělavý výtok. Můj gynekolog mi nejdříve říkal, že to je normální jako rýma, ale přesto mi na to napsal tablety Polygynax. Ty mi ale nepomohly a problém...

Není možno na vaši otázku odpovědět ,zákrok na čípku se provádí se znalostí cytologie a kolposkopie, kterou neznám a tak se nemohu vyjádřit zda je zákrok indikován.V první řadě...

Leidenská mutace

| Dotaz od: Lucie

Chtěla bych znát i jiný názor než mého gynekologa a hematologa, pokud to bude jen trošku možné. Otec před 4 lety prodělal trombózu obou dolních končetin a v té době mu zjistili...

Leidenskou mutaci má relativně velké procento populace (mluví se o 5-10%) a jen málo z nich ví, že ji skutečně má, pokud ji nemá zjištěnou kvůli již prodělané trombóze nebo že...

HPV virus

| Dotaz od: Barča

Při posledním prohlídce mi můj gynekolog stanovil rozběhnutý HPV virus a abnormální buňky. Řekl mi, že je to prakticky neléčitelné, že se s tím musí má imunita poprat sama...

Přítomnost HPV infekce skutečně nemá léčbu. Důležité je teď, abyste chodila častěji a pravidelně na gynekologické prohlídky. Existují tři možnosti. Stav se upraví, HPV virus...

HPV

| Dotaz od: Lukas

Měl bych dotaz.Přítelkyně byla před dvěma dny u gynekologa a ten jí řekl že ma HPV virus.Přítelkyně ma hrozný strach z toho že ma rakovinu,je tomu ta?A další dotaz by byl jestli...

Očkování by pomohlo vytvořit imunitu proti ostatním druhům tohoto viru. Pokud jí lékař řekl, že má HPV virus, neznamená to rozhodně ještě rakovinu, ale měla by se zajímat, jaký...

Špatná poloha plodu

| Dotaz od: Hanka

Paní doktorko, nyní jsem v 31.tt a moje miminko je v příčné poloze.Můj gynekolog mi říkal,že má ještě dostatek času se otočit,ale kdyby se miminko neotočilo,tak by musel být...

Miminko se může otočit hlavičkou dolů relativně kdykoliv, pokud neodteče plodová voda. Termín operace bývá stanoven dle zvyklostí porodnice, vetšinou před termínem. Poloha plodu...

Chtěla bych se vás zeptat, jak gynekolog odhadne správnou velikost zrcátka. Jsem docela úzká a prohlídky mě vždy bolí, protože můj doktor, nemá k dispozici menší zrcátka...

Obvykle se užívá velikost M, střední, pro hodně úzké ženy jsou S a pro ženy s větší pochvou L, XL. Pokud jste normální konstituce, kupte si M nebo S. Nezapomeňte ta zrcadla...

Předepsání antikoncepce

| Dotaz od: Petra

Chtěla bych zajít ke gynekologovi pro antikoncepci.Je mi 15 let.Musim se objednat nebo tam prostě můžu přijít?Můžu jit sama nebo musim s rodičem,radši bych šla sama.A na co se...

Petro! Bylo by vhodnější, kdybyste měla doporučneí praktického lékaře, ale není to nutné. Souhlas rodičů bude nejspíš nutný. Prohlížet by Vás gynekolog měl, bude záležet na...

Kondylomata

| Dotaz od: Eileen

Mam genitalni bradavicky a snazim se jich zbavit. Muj gynekolog si jich nevsiml a ja se stydela mu to rict sama,tak jsem pak sla na kozni,kde mi pan doktor rekl,ze je to i v...

Pokud nejste s gynekologem spokojena, najděte si jiného. Gynekologa budete v životě určitě ještě mockrát potřebovat, nejen kvůli řešení bradaviček. Laser má jen velmi omezený...

Konizace čípku

| Dotaz od: Dana

Pravidelně chodím na kontroly na gynekologii, netrpěla jsem nikdy žádným problémem (výtoky apod.), před 3 měsíci mi lékař provedl stěr a potvrdil se mu nález (jaký, to mi...

Pravděpodobně máte na sliznice děložního čípku určité buněčné změny, které se mohou vyskytnou při gynekologických zánětech (poškození sliznice zánětem) nebo při přednádorových...

Gynekologická prohlídka

| Dotaz od: Andrea

Prosím o radu. Za pár týdnů se chystám na první gynekologické vyšetření a mám dotaz. Dočetla jsem se, že se používají gyn. zrcadla různé velikosti. Pozná lékař, kterou velikost...

Lékař určitě vybere nejvhodnější zrcadla. Můžete si i sama zakoupit v lékárně jednorázová gynekologická zrcadla, prodávají se také v různých velikostech. Před vyšetřením s Vámi...

Potřebuji poradit

| Dotaz od: Marie

Byla jsem na vyšetření u gynekologa a zjistil mě chlamidii. Nález 2. -UREAPLASMA UREALYTICUM pozitivní- více 10 na 5/1ml. nechápu, kde jsem k tomu mohla přijít, mám stálého...

Cesta přenosu je zejména pohlavním stykem, nicméně nelze vyloučit ani přenos předměty kontaminovanými sekrety nemocných. Tedy i v bazénu. Infekce může probíhat i bezpříznakově...

Nevim, co to je ...

| Dotaz od: Betty

Měla bych na vás takový dotaz, než případně zajdu ke svému gynekologovi. Včera jsem s přítelem měla pohlavní styk, chvílema mě to trošku bolelo, a dnes mám lehce červené...

Pokud je jednalo o Váš první pohlavní styk, pak je to vcelku normální reakce organismu. Pokud ne, je možné, že pohlavní dráždění "uspíšilo" menstruační krvácení. Pokud tedy...

Hnědý výtok

| Dotaz od: Lucie

Prosím o radu. Měla jsem hnědý výtok (hnědé kousky po utření) hned jsem šla na gynekologii kde jsem dostala Macmiror čípky a že kultivace je v pořádku. Z čeho to mohlo být? beru...

Příčina výtoku může být různá, na konkrétní příčinu byste se měla ptát lékaře, který Vás vyšetřuje. K potvrzení či vyloučení gravidity se používá stanovení těhotenského hormonu...

Odloucena placenta a spineni.

| Dotaz od: Jarka

Mam kousek odloucene placenty na zadni stene. Vcera jsem kvuli spineni sla ke gynekologovi. Plod byl v poradku.stale ze me odchazeji hnede hleny, a je normalni i sem tam...

Předpokládám, že jste v časné fázi těhotenství a že mluvíte o drobném hematomu pod placentou. Špinění i zakrvácení se v takovém případě může objevovat a nemusí značit problém...

Sem na konci 6...

| Dotaz od: bernadeta

Sem na konci 6. měsíce těhotenství a gynekolog mi předepsal užívat 1x denně vaginálně utrogestan. Měla sem problémy s trdnutím břicha. V příbalových informacích je ale uvedeno...

Utrogesetan je přírodní gestagen používaný k udržení těhotenství a mnoho lékařů jej používá i v pozdějších stádiích. Není ale nic špatného na tom se vašeho lékaře na tento...

Změna antikoncepce

| Dotaz od: Veronika

Přešla jsem z antikoncepce Diane na Clormetin. Můj gynekolog mi řekl, že mám vybrat všechno balení Diane, pak mám vyčkat 3-4 dny, jak se vyskytne menstruace a první den...

Využívejte všechny tablety starého balení jako obvykle. Další den začněte bez přerušení užívat první tabletu přípravku CLORMETIN. Nedělejte přestávku mezi využíváním starého...

Paní doktorko mám na Vás dotaz. Je mi 51 let a můj gynekolog mi vyjmul po 5 letech nitroděložní tělísko, na můj dotaz zda nemohu otěhotnět mi řekl, že v tomto věku ne. Mám, ale...

Pokud máte pravidelný cyklus, je možné, že máte i ovulaci, a tudíž jste schopná otěhotnět. Schopnost otěhotnět v tomto věku dost snížen. Žádala bych antikoncepci nebo zavedení...

Na podzim mi by...

| Dotaz od: Šárka

Na podzim mi byl na gynekologii zjištěn Streptococcus pyogenes,paní doktorka mě přeléčila antibiotiky,dneska mi byl zjištěn Streptococcus na gynekologii znova, ale paní doktorka...

Nález streptokoka v pochvě je poměrně častý, s nálezem v krku to vůbec nesouvisí.Pokud nemáte obtíže (výtok), není nutné nález léčit, pouze u těhotných se infekce musí přeléčit...

Papilomavirus

| Dotaz od: irpri

Můj sexuální partner mi sdělil, že jeho manželce zjistil gynekolog "bakterii, která se přenáší pohlavním stykem, může způsobovat rakovinu u žen, nákazu přenáší muž, kterému nic...

Irpri! Na dálku to určitě nerozpletu... Ona gynekologova bakterie bude skutečně nejspíš papilomavirus HPV. Nákazu přenáší muž i žena. Obřezaný muž ji přenáší jen s nižší...

Plicní chlamydie

| Dotaz od: Edita

Před měsícem jsem byla spolu s partnerem u svého gynekologa, protože se snažíme už patnáct měsíců otěhotnět. Pan doktor nám udělal veškerá potřebná vyšetření a zjistil, že máme...

Mezi následky a komplikace chlamydiové infekce neplodnost skutečně patří. Původcem bývá Chlamydia trachomatis, která postihuje močopohlavní ústrojí. Plicní chlamydie (Chlamidia...

Myom v děloze

| Dotaz od: Lucie

Při menstruaci jsem hodně moc krvácela a tak jsem šla ke gynekologovi a ten mi zjistil myom 22mm a doporučil odstranit dělohu, když jsem se šla objednat do nemocnice primář mi...

Vzhledem k tomu,že jste mladá, bych operaci dělohy nechlala jako krajní řešení. Postupovala bych jako gynekolog v nemocnici s tím, že bych si Vás pozvala za 6M na kontrolní UZ...

Nitroděložní tělísko

| Dotaz od: Hana

V úterý to bude 14 dnů co mi můj gynekolog zavedl nehormonální nitroděložní tělísko. Od okamžiku, co ho mám nastřídačku špinim a krvácim. Občas mě i pobolívá v podbřišku. Mám na...

Pokud se jedná jen o špinění a zcela drobné krvácení, vyčkejte do první menstruace. V případě, že se jedná o silnější krvácení a také pokud neodezní či se budou zhoršovat...

Hpv

| Dotaz od: Jana

Dnes jsem byla na návštěvě u svého gynekologa a ten mi oznámil, že mám v sobě virus hpv. Můj manžel měl po dobu 5 let milenku, tvrdí, že spával pouze se mnou a s ní. Zajímá mě...

Důležité jsou pro vás pravidelné gynekologické kontroly s odběrem cytologie a s kolposkopickou kontrolou. Váš manžel nemusí podstupovat žádné vyšetření. Ve většině případů je...

Strach z gynekologa

| Dotaz od: Lucie

Je mi 2O let a ještě jsem nenavštívila gynekologii. Mám z toho hrozný strach, a proto jsem tam ještě nebyla. Stydím se a je mi to nepříjemné. Mám docela velký výtok a při sexu...

Zvolte tedy lékařku - ženu, a ničeho se neobávejte. Gynekologa budete v životě mockrát potřebovat, je nejvyšší čas nějakého najít. Nebojte se nešetrného zacházení.

Výtok z pochvy

| Dotaz od: Anna

Před nedávnem jsem byla u gynekologa, protože jsem měla výtok z pochvy. Dostala jsem nějaké léky, vše bylo v pořádku, asi po týdnu, co jsem je přestala brát, mi začal žlutý...

Po léčbě výtoku je potřeba zkontrolovat mikrobním obrazem poševním, zda byla léčba dostatečná a je možno ji považovat za ukončenou, navštivte na kontrolu svého gynekologa, který...

Vysoké TSH

| Dotaz od: Lenka

V únoru jsem po 8 letech vysadila HA. Jelikož se poté nedostavila do dubna menstruace, gynekolog mě provedl odběr krve ( vše v pořádku - TSH: 0,8) a nasadil mě estrofem a...

Možné je bohužel v organismu a v medicíně všechno a tak ani rychlý rozvoj hypothyreozy není vyjímečný (i když tři měsíce nejsou zase tak krátká doba). Navíc jedním z příznaků...

Antibiotika při otěhotnění

| Dotaz od: Barbara

Je mi 34let. Jsem těhotná asi 6týdnů, dnes mi to i gynekolog potvrdil. Jenže jsem asi otěhotněla při brání doxybene 200mg, 1tableta denně 20dnů.léčila jsem se na nízkou formu...

Doxybene je kontraindikován v graviditě, je nutné přesně zjistit jak veliké je to těhotenství a když by podávání léku bylo v době po početí, bylo by nejlepší obrátit se na...

Prohlídka

| Dotaz od: zdenek

Ahojky poradno, rad bych se vas zeptal s pritelkyni na par otazek...je to ohledne gynekologicke prohlidky a tak by nas zajimalo, co vse pri ni probiha, ona uz byla na nekolika...

Při gynekologické prohlídce panny lékař kontroluje zrakem zevní pohlavní orgány (a když jsou zakryté stydkými pysky apod., tak je může odhrnout rukou v rukavici) a pochvu...

Antikoncepce a těhotenství

| Dotaz od: Marta

Bohužel si v této době nemůžu zajít za mým gynekologem, protože je na operaci a tak se prozatím obracím na Vás. Mohl byste mi prosím popsat, jak se projevuje těhotenství v...

Projevuje se stejně jako jakékoli jiné otěhotnění, tj. zpravidla vynecháním menstruace a případně charakteristickými obtížemi (které se ale nemusí objevit u každé těhotné), jako...

Pane doktore, již rok se snažíme o druhé dítě. Příští cyklus se chystám na gynekologie na zkontrolování hormonálního profilu. Po druhém porodu se mi objevili dost silné PMS a...

Příčina PMS není zcela jasná a tak se ani na hormonálním profilu objevit nemusí, počkejte na výsledky profilu jinak se snažte o co nejzdravější životosprávu jak stranou,tak i...

Klimakterium

| Dotaz od: Soňa Labajová

Mohu používat Activelle, když jsem měla před 6 lety žilní trombozu (gynekolog mi řekl, že se mám pozorovat nohy) a matka měla v 75 letech rakovinu prsu. Mám z toho trochu strach...

Ve vašem případě bych hormonální preparáty nedoporučovala. Ve vašem věku může jít o přirozeně nastupující manopauzu, pokud je při gynekologickém vyšetření vše v normě, nechala...

Mykóza

| Dotaz od: jojel

Už po několikáte se mi stalo,že po preventivní prohlídce na gynekologii jsem dostala mykózu (asi tak 3 dny po). Je to normální nebo bych měla změnit lékaře?

Normální to není. Ale pokud byste měla mykosu kultivačně prokázanou při stěrech, pak ji gynekologické vyšetření může zhoršit.

Léčba azitromycinem sandoz

| Dotaz od: Tereza

Před 10 dny jsem navštívila svého gynekologa s bolestmi v podbřišku a hlenovitým výtokem, gynekolog mi sdělil , že jde o nemoc hormonálního původu a předepsal mi 3 krabičky...

Jedná se skutečně o antibiotikum,hormonální léčba to v žádném případě není, střevní potíže po antibioticích bývají,ale po jejich vysazení odezní, K léčbě se nemohu vyjádřit když...

Vyhřezlá děložní sliznice

| Dotaz od: Petra

Jsem v 9. týdnu těhotenství a dnes mi gynekolog řekl, že děložní sliznice vyhřezla ven až před čípek. Při příští kontrole (na kterou jdu za měsíc) mi prý tuto sliznici odstříhne...

Zřejmě se jedná o polyp. Komplikace při odstranění nebývají, můžete samozřejmě slabě zakrvácet z místa, kde bude střiženo. Je lepší odstranění provést a materiál nechat...

Bude mi 15 a mam jit na ockovani proti rakovine delozniho cipku ke gynekologovi je nutna prohlidka od nej?Dočetla sem se ze kdyz neni panenska blana ze to nevadí ale mam pritele...

Kikio, můžu Vás ujistit, že nelze poznat, jakým způsobem byla blána odstraněna. Pro očkování prohlídka nutná není, ale záleží samozřejmě na přístupu Vašeho gynekologa.

Antikoncepce

| Dotaz od: Veronika

Jsem 3 měsíce po porodu.Při gynekologické prohlídce jsem dostala antikoncepci AZALIA,mám je používat,když už nekojím?

Veroniko, Určitě. Tento přípravek je vhodný i pro nekojící ženy. Podmínkou je, abyste již měla normální menstruaci, pokud do této doby nepřišla, po odstavení by se měla...

Rakovina děložního čípku

| Dotaz od: Miluš

Chtěla bych se zeptat na můj gynekologický nález.Je mi 37 let a byla jsem na konisaci děložního čípku a bylo mi řečeno,že mám těžké displatické změny na děložním čípku a to CIN...

! Ozařování v případě vašeho onemocnění rozhodně nepředstavuje metodu první volby, přistupuje se k němu až při pokročilých stadiích rakoviny děložního čípku. Dysplastické změny...

Je mi 50 let a byla jsem v říjnu na pravidelné gynekologické prohlídce, kde mi byla provedena cytologie. Po telefonickém dotazu na výsledek mi sestra sdělila, že cytologie je...

Cytologická laboratoř se vyjadřuje i k přítomnosti organismů, tedy bakterií, kvasinek, ve stěru. Jejich přítomnost nemusí vyvolat klinické známky zánětu, pokud však bylo...

Před skoro měsíce jsem vysadila HA(po 10 letech užívání)můj gynekolog tvrdí, že moje vaječníky a endometrium se upravilo velmi rychle a dokonce mi už nyní proběhla dle jeho...

Délka menstruačního cyklu po vysazení HAK bývá variabilní, tj.různě dlouhá a může trvat měsíce, než se stabilizuje a zpravidelní. Nicméně to nebrání dozrávání vajíček a...

Plná účinnost??

| Dotaz od: Andrea

Chtěla bych se zeptat. Je mi 16 let a gynekolog mi předepsal HA Jeanine, je to má první antikoncepce. Od kdy se udává plná účinnost této antikoncepce? Je téměř spolehlivá proti...

Jeanine je spolehlivá hormonální antikoncepce, stejně jako jiné přípravky hormonální antikoncepce. V případě, že tabletky začnete užívat první den menstruačního krvácení...

Opožděná menstruace

| Dotaz od: Veronika

Před 2 měsíci mi můj gynekolog napsal novou antikoncepi foxinette, měla jsem rozházený menstruační cyklus, jenže po té nové jsem už 2x během pauzy nedostala menstruaci. Těhotná...

Zeslabení až vymizení menstruačního krvácení během užívání hormonální antikoncepce je běžný jev. Na ztrátu mestruace může mít samozřejmě také vliv podváha či prudké snížení...

Dotaz

| Dotaz od: jana

Dobry podvecer, mam dotaz -- muj gynekolog mi napsal proveru, a tu mi zmenil na duphaston, a mam to braz 10 dni po 2 tablatach, ale nedocetla jsem se v informacnim pribalu do...

Pokud užíváte Duphaston k úpravě nepravidelného menstruačního cyklu, užíváte 2x10 mg v jeho druhé polovině (většinou od 11. do 25. dne Vašeho cyklu), po jeho vysazení by se mělo...

Genitální bradavičky

| Dotaz od: eviicka

Mám problém s genitálníma bradavičkama u gynekologa jsem s tim byla a nic mi na to neřekl chtěla bych se zeptat jak se jich mohu zbavit a jestli je opravdu možné získat od nich...

Pokud máte na mysli kondylomata, pak se jedná o virovou, pohlavně přenosnou infekci, kterou způsobují papilomaviry, ale jiné typy než vyvolávají rakovinu. Navštivte kožního...

Prvni prohlidka

| Dotaz od: misa

Chci se zeptat na mou prvni prohlidku u gynekologa, jestli je nutne aby mi brali krev atd kdyz chci jen predepsat prasky. Jeste jsem zadne nikdy nemela, ale ani zdr. problemy...

Míšo! Krevní testy jsou obecně dobrá věc, mimo malé píchnutí Vám to nic neudělá a z krve lze zjistit spoustu užitečných věcí. S sebou nepotebujete nic mimo průkazky...

Vyhrezla sliznice delozniho cipku

| Dotaz od: Adriana

Je mi 23 let,jeste jsem nerodila. Muj gynekolog je znepokojen stavem meho delozniho cipku, pry je citlivy, krvacivy, protoze vnitrni sliznice prerusta ven. Chce mi udelat...

Přerůstání děložní sliznice ven (tzv. ektropium) může být vyvoláno i geneticky, i hormonálně, nebo může vzniknout po porudu. Riziko spočívá v tom, že děložní sliznice je od...

Sex v těhotenství

| Dotaz od: Jolana

Prosím o radu, jsem v 31 tt a byl mi mým gynekologem zakázán sex kvůli nízko položené placentě. S přítelem jsme to od začátku těhotenství dodržovali, ale teď jsme porušili, bylo...

Ve vašem případě je styk skutečně risiko, protože z placenty by mohlo dojít i k silnému krvácení a případnému ohrožení plodu. Zkuste jiné sexuální praktiky, kdy penis neproniká...

Ascorutin

| Dotaz od: Ivana

Chci se zeptat jak dlouho se může užívat ascorutin.Gynekolog řekl at ho zkusím brát 3x1 tbl.kvůli špinění,kojím a stále jsem špinila,pomohlo mi to,ale jak jej vysadím opět začnu...

Ascorutin má sice statut léku, ale jde spíše o vitamínový preparát. Nejčastějším nežádoucím účinkem bývají žaludeční obtíže. Nemáte-li sklon k tvorbě ledvinových kamenů...

Výtok

| Dotaz od: martina

Již několik měsíců trpím hnědým výtokem. Gynekolog mi změnil antikoncepci kterou beru od 15let Chloe, na Minervu s tím že se to možná zlepší. Nezlepšilo...Tvrdil mi, že z...

Výtok není úplně normální.teď jde o to,jestli je to výtok nebo špinění.pokud výtok, nabrala bych kultivaci,jestli to není zánětlivé, pokud špinění,buď změnit antikoncepci, dala...

Léčba cysty

| Dotaz od: Kateřina

Před dvěma dny jsem byla na gynekologii a pan doktor mi řekl, že mám "cystičku", píchl mi na to nějakou injekci (název byl myslím na P a bylo tam číslo 10000), která prý způsobí...

Cysta může v některých případech způsobit poruchy menses ,jde o to jak je velká, jakou injekci vám aplikovali skutečně podle vašeho popisu nemohu vědět, pokud se menses...

Rakovina děložního čípku

| Dotaz od: candy

Chtěla bych se zeptat, zda se rakovina děložního čípku pozná u gynekologa při normálních vyšetřeních nebo je opravdu nutné na zjištění použít stěry. děkuji

Dost lez poznat z kolposkopie, ale to se týká jen povrchu čípku. Do hrdla moc často vidět není, takže je nutný stěr.

Toxoplazmoza

| Dotaz od: Veronika

Jsem v 15 týdnu těhotensví.Můj gynekolog mi nechal udělat testy na toxoplazmózu ,protože mám doma kočku.Výsledky jsou pozitivní. IgG 50,0... IgM 0,250...avidita 0,178..AA...

Z výsledků je patrné, že infekci toxoplasmosou jste prodělala spíše už dříve /určitě již před těhotenstvím/, proto přeléčení infekce je částečně "pro jistotu" a pro váš klid a...

Cytologické stěry

| Dotaz od: Eliška

Před 4 týdny jsem podstoupila pravidelnou gynekologickou prohlídky a z cytologických stěrů mi byl zjištěn 3.stupeň (z 5) abnormality. Dostala jsem na přeléčení čípkyBetadine a...

PAP test 3 už může znamenat zvýšené riziko vzniku rakoviny. Nicméně stále ještě může dojít ke zlepšení stavu (zejména u žen do 30 let věku) a Váš lékař také proto předepsal...

Užívání Tri regol

| Dotaz od: Milada

Dostala jsem nové prášky Tri regol a zapomněla jsem se svého gynekologa optat, za jak dlouho začnou prášky působit a jestli to je u všech antikoncepcí stejné nebo ne. Poradíte...

Tri rogol je trifazova antik., tj nelze vynechat 7denni pauzu, nutné ji dodržet.jinak ji začnete užívat 1.-3.den menstruace, nejlépe 1., chránená jste od skončení menstruace.

Nepravidelná menstruace

| Dotaz od: Michaela

Chtěla bych se zeptat chystám se na první gynekologickou prohlídku a jsem ještě panna a mám nepravidelnou menstruaci, tak jestli se mi tam bude koukat jenom lejzrem nebo tím...

Laser se při gynekologickém vyšetření nepoužívá, zřejmě máte na mysli ultrazvuk. Ani gynekologická kovová zrcadla lékařka nepoužije. Může použít vaginoskop, což je v podstatě...

Gynekologické výtoky

| Dotaz od: Zdenka

Trpím neustále opakujícími gynekologickými výtoky (kvasinky a záněty).Pan doktor mi po kyretáži doporučil odoperování dělohy aby nevznikla rakovina.Chtěla bych se zeptat,co můžu...

Odstraněním dělohy jednoznačně vyloučíte riziko vzniku rakoviny dělohy. Vzhledem k věku by bylo vhodné ze stejného důvodu současné odstranění i vaječníků. Prevencí poševních...

Plísen

| Dotaz od: pavlína

Prosím potřebuji poradit byla jsem u gynekologa a ten mi řekl že mám ** plísen** napsal mi na to gyno-prevaryl a také mi napsal mast pro přítele kterou mi v lékárně namíchaly...

Chápu,že Vám to není zcela jasné-mně bohužel také ne.Neznám složení připravené masti,tedy neposoudím,zda nějaký protiplísňový prostředek není její součástí.Není zbytí než...

Svedeni mocove trubice

| Dotaz od: verca

Mam problem se svedenim mocove trubice trapi me to uz skoro rok urolok a gynekolog mi nasel chlamidie z tech uz jsem vylecena a stejne me to svedi byla jsem na imunologii tam mi...

Verčo! V tomto případě bych šel cestou revize životosprávy. Omezit sladkosti a volný cukr (cukrovinky, sladké nápoje, cukr v čaji a kávě). Více tekutin, tak aby moč byla...

Ja mam taKOvej problemek.MaM jeden pysk vetsi nez druhej.byla sem na gynekologii tam mi rekli ze to nic neni ze to je kosmeticka vada,ale me se to zvetsuje pride,ted mi pride i...

Pokud Vás to znepokojuje a zejména pokud by to nějak vadilo (bolesti, zánět, problémy při oblékání, nošení kalhot apod.), určitě na gynekologii jděte. Jinak stydké pysky stejně...

Účinnost antikoncepce

| Dotaz od: Aneta

Nedávno jsem byla u gynekologa ten mi řekl, že antikoncepci,kterou beru od února, beru nesprávně -nedodržuji hodinu,velmi často i zapomenu jeden či dva dny a vezmu si po dvou...

Aneto, pokud nebudete užívat pravidelně, účinek antikoncepce nemůže být zaručen, to znamená, že se vystavujete riziku možného otěhotnění, a to i když jeden týden užíváte...

Entizol 10x500mg a CLOGÍN

| Dotaz od: Nada

Dnes jsem byla u svého gynekologa s tím,že mám výtoky(bez zápachu a svědění)a překyselené vaginální prostředí,po vyšetření mi poradil,abych si dělala výplachy CLOGÍNEM,prý je to...

Antibiotika nehubí vše, ale pouze mikroorganismy (bakterie, kvasinky), které jsou citlivé na účinnou složku přípravku. Entizol je chemoterapeutikum, je to (podobně jako...

Dlouhodobě trpím bělavým výtokem. Dvakrát jsem dostala antibiotika na gynekologii, ale pokaždé se výtok vrátil zpět. Nikdy by nebyl proveden stěr. U obvodního lékaře mi byla...

Vážená slečno Magdo, zásadní rozhodnutí, zda se jedná o onemocnění močového ústrojí, či onemocnění gynekologické, může padnout pouze ve spolupráci gynekologa a nefrologa, resp...

Mrsa

| Dotaz od: Kristýna

Chi se zeptat jak vážné je když mi gynekolog po kultivaci zjistil bekterii Mrsu? dá se uplně vyléčit? Budu moci mít v budoucnu dítě? a jak široký okruh lidí mohu nakazit? Určitě...

Mrsa je velmi rezistentní bakterie, velmi těžce léčitelná.pokud nemáte problémy,jen dobře.děti budete moci mít.okruh nakažených lidí je při styku.pokud je mrsa z kultivace...

Vrozená vada

| Dotaz od: tuberoza

Může chronická infekce chlamydiemi pneumonie (chronické gynekologické záněty) v těhotenství způsobit vrozenou srdeční vadu u miminka?

Údaj o vztahu chlamydiové infekce a jakékoli vrozené srdeční vady jsem nikde nenašla.

Hsil

| Dotaz od: Jana

Můj problém spočívá v tom, že mi můj gynekolog při stěru děložního čípku našel virus Hsil. Tento virus mi byl nalezen již před rokem a půl, ale já jsem se na gynekologii...

HSIL není virus,ale cytologický nález, při kterém jsou doporučeny kontroly po 4 měsících. ThinPrep PAP test - moderní vysoce spolehlivý test na buněčné změny na děložním hrdle...

Dotaz k užívání Ortho-Gynest G

| Dotaz od: Válková Zdeňka

Při pravidelné prohlídce u mého gynekologa mi bylo sděleno, že na základě vyšetření odebraných stěrů mám zánět na děložním čípku. Poté mi byl předepsán přípravek Ortho-Gynest D...

1) není mi znám přesný cytologický nález ze stěru, takže k typu zánětu se nelze vyjádřit 2) tento přípravek se používá k léčbě neinfekčních zánětů, které jsou vyvolány...

Jsem ve 4t. těh a mam bolesti v podbříšku a v kříži,většinou když sedím.Gynekolog mi řekl že je to normalní, že si tělo začíná zvykat na nové prostředí.Při prvním dítěti jsem...

Bez vyšetření je těžké utišit váš strach, ale předpokládám, že pokud vás gynekolog viděl a je všechno v pořádku, děsit se rozhodně nemusíte. Každé těhotenství je jiné, je to...

Špinění a výtok

| Dotaz od: Vendula

Mam dotaz ohledně špinění a výtoku. Již od listopadu mi můj gynekolog léčí výtok. Brala jsem gynopevaryl, clotrimazol, macmiror, betadine a entizol. VÝtok stále nepřešel. V...

Špinění ještě před začátkem vlastní menstruace není nic neobvyklého. Hormonální antikoncepce může typ a kvalitu výtoku ovlivňovat, neboť přímo mění hladiny hormonů v organismu...

Roztržený děložní čípek

| Dotaz od: Romana

Obracím se na Vás s následujícím problémem. Dceři (25 let) dnes gynekolog sdělil, že má po porodu roztržený děložní čípek a že se s tím nedá nic dělat. Navíc ji upozornil na...

Čípek by se měl po porodu zmenšovat, po šestinedělí by měl být stejně veliký jako nyní. Nevím,zda má dcera nyní zvětšený čípek, lékař pravděpodobně přehlédl porušený čípek při...

Výtok

| Dotaz od: Karolína

Delší dobu mě trápil bílý výtok. Na gynekologii jsem dostala čípky Globulus cum natrio tetraborico. Během užívání se mi výtok výrazně zlepšil ale najednou devátý den se objevil...

Karolíno, boraxové globule pomohou zneškodnit infekci. Bohužel ale zlikvidují i mikrofloru, kterou v pochvě potřebujete a následně pak znovu vyrostou v pochvě kvasinky nebo...

Zjištění krevní skupiny

| Dotaz od: Karel

Manželka je těhotná a její gynekolog potřebuje znát kromě její krevní skupiny také tu mojí. V žádném lékařském záznamu ani rodném listě to nemám uvedeno, takže nevím, kde toto...

Krevní skupina se zjišťuje z krve. Stačí jí maličko, ale nesmí být sražená nebo seschlá, musí jít o tekutou krev. Z odřeniny apod. se krev k vyšetření nabrat nedá, navíc odření...

Tekutina za dělohou

| Dotaz od: jarmila

Dnes jsem byla u svého gynekologa a ten mi po ultrazvukovém vyšetření oznámil že jsem těhotná (asi tak 14 denní plod) ale taky mi oznámil že mám tekutinu za dělohou.Co to...

Malé množství tekutiny za dělohou pochází velmi pravděpodobně z prasklého folikulu,a mělo by se časem úplně vstřevat,nemějte obavy příjemný den

Jsem ještě pan...

| Dotaz od: lenka

Jsem ještě pana a potřebovala bych navštívit gynekologa, a mám z toho celkem strach.Mohl (mohla) by jste mi popsat jak takové vyšetření probíhá?.Děkuji za váš čas.

Nemusíte se bát, gynekologové (dětští) běžně vyšetřují panny a bez problémů. Provede se jen pohmatové vyšetření přes břišní stěnu, ev. ultrazvuk. Pokud máte nějaké obtíže (výtok...

Mám 6 letou dceru,těhotenství bylo celkem bez problémové.Můj tehdejší gynekolog si volal tehdy manžela protože se mu nezdála moje krev a po vyšetření manželovy krve mi zdělil že...

Uvádíte velmi málo informací a když, tak nejsou vůbec jasné. Usuzuji, že máte problém v Rh faktoru, který se sleduje u dalších těhotenství obzvlášt pečlivě, počítá se do...

Infekce

| Dotaz od: Gabra

Zdravím, zajímalo by mne jestli oboustranný zánět oční duhovek může souviset s mými gynekologickými problémy.Přesněji, do doby než mi našli chlamidie trich., bakterie E Coli a...

Jistě to souvislost mít může, bohužel jiná léčba než antibiotická není asi v klasické medicíně k dispozici. Pokud se vám gynekolog nevěnuje a potíže zlehčuje, uvažovala bych o...

Bolesti bederní páteře

| Dotaz od: Daniela

Už rok mám bolesti bederní páteře a zjistila jsem, že mi hubne pravá noha, čím to je. Po gynekologické stránce jsem vpořádku. Děkuji Daniela

Bolesti bederní páteře mohou být způsobeny například vyhřezlou meziobratlovou ploténkou, útlakem míšního kořene, chronickou nevhodnou zátěží či pohybovou aktivitou. Souvislost s...

Trichomoniáza

| Dotaz od: marce20

Mohu vás prosím požádat o radu? Před 10 dny jsem byla u gynekologa a ten mi řekl, že mám Trichomoniázu. S přítelem jsme spolu více jak 4 roky a doposud se u nikoho z nás nic...

Marce! Ano, trichomoniáza se přenáší i jinak nežli pohlavním stykem. Od nakažených osob ji lze chytit s pomocí mokrého či vlhkého prostředí. Vzhledem k tomu ,že se jedná o...

Chlamydiova infekcia

| Dotaz od: Laura

Chem sa opýtať či môžem považovať vyšetrenie z krvi na chlamýdie t. za spoľahlivé, v prípade, že boli provedene približne 10 mesiacov po event., nákaze? Ďakujem

Omlouvám se, ale na Váš dotaz není zodpovědné ani možné jednoznačně reagovat. Testy používané k diagnostice a monitorování průběhu kontaktu člověka s chlamydiemi jsou různého...

Pooperační srůsty

| Dotaz od: Martina

Pane doktore, v posledním roce jsem prodělala 5 gynekologických operací při kterých mi byla odstraněná děloha a oba vaječníky i s vejcovody. Po hysterektomii jsem musela být...

Podle sklonu pacienta ke srůstům se po opakovaných břišních operacích srůsty, adheze, mezi útrobami objevují. Sama proti této skutečnosti nemůžete mnoho dělat. Jen pečovat o...

Podle stěru mám zánětlivé změny děložního čípku. Gynekolog mě akorát vyzval k další kontrole za půl roku (takže snad to - i podle pročtení jiných příspěvků - není vážné). Mohu...

Očkování by Vám i v této fázi mohlo pomoci, určitě bych Vám ho doporučila. Uvidíme, jaký bude výsledek za šest měsíců. Pokud by se zánětlivé změny opakovaly nebo se dokonce...

Antikoncepce, výtoky

| Dotaz od: krasolienka

Už delší dobu trpím výtoky, ale když jsem byla na preventívni prohlídce u gynekológa, řekli mi, že všechno je v pořádku. Na internetu jsem četla, že výtoky může způsobovat i...

Pokud je výtok bezbarvý nebo bělavý, nijak výrazně nepáchne (třeba rybinou) a nemáte další obtíže (svědění, pálení apod.), jedná se s největší pravděpodobností o fyziologický...

Děložní čípek

| Dotaz od: Iveta

Krásný den.Můj problém spočívá v tom, že jsem byla po šestinedělí vyšetřena u svého gynekologa a ten mě oznámil, že mám roztržený děložní čípek.Když jsem se ptala, co to pro mě...

Jako jediný váš gynekolog viděl stav vašeho čípku, jedině on může posoudit jeho stav s ohledem na příští těhotenství. Proto bych se jej zeptala ještě na souvislost této...

Kliste

| Dotaz od: Martina

....jsem v 24tt a muj gynekolog mi nasel kousek od trisel kliste,ale melo uz jen hlavicku,tak mi doporucil si to dvakrat denne strikat dezinfekci a ze se samo uvolni.Muze to...

Nemůže, nemějte obavy - pokud bude flíček stejný, nemusíte se ničeho bát, pokud by svědil a zvětšoval se, informujte svého obvodního lékaře - prohlédl by vás a ev. napsal...

Gynekologický zákrok

| Dotaz od: jana

Chtěla jsem se zeptat. Mám podstoupit gynekologický zákrok versaskopii. Můžete mi to prosím blíže přiblížit o co se jedná a zda se tento zákrok provádí v narkoze nebo jenom...

Jedná se o formu hysteroskopie,tj.vizualizace děložní dutiny, provádí se ambulantně, celková narkoza není třeba.

Již něco přes měsíc léčím kvasinkové gynekologické záněty se svým gynekologem, ale pokaždé, když doberu předepsaný lék, tak se mi zánět vrátí (mnohdy i lék nezabere, jen vše...

Pokud jsou výsledky kultivací negativní, svědění neprovází bakteriální zánět. Ovšem svědění se může vyskytovat i při virových infekcích, opruzeninách, dermatozách (onemocnění...

Antidepresiva a menstruace

| Dotaz od: Kamila

Vážený pane doktore, mám emoční nestabilitu a gynekolog si mě přehazuje s psychiatrem. Mohl byste mi poradit jak dosáhnout minimálního pms, kontraindikace s léky a zároveň...

Kamilo, rozumím-li Vašemu dotazu dobře, trpíte pms, nemůžete užívat léky z nějakého důvodu /mi neznámého- např. kombinace antikoncepce s antidepresívem u Vás není vhodná nebo...

Atypické buňky na čípku

| Dotaz od: Petra

Při poslední kotrole na gynekologii nedopadly dobře stěry děložního hrdla. Laboratoř prokázala abnormální shluky buněk. Měla jsem přijít za tři měsíce na stěry nové, nijak jinak...

Atypie buněk neznamená ještě žádné špatné zprávy. Někdy se právě při čekání nález upraví, stejně tak vlivem těhotenství a změn hormonálních hladin, se může stav čípku i zlepšit...

Neplodnost

| Dotaz od: Martina

Rada bych otehotnela, je mi 31 let ale u gynekologa, kde mi zjistili hladiny hormonu - mam: estradiol pouze 13,3 pg/ml a SHBG 175nmol/l jinak vse v poradku.Muzete mi prosim...

Paní Martino, doporučila bych Vám změnit lékaře a vyhledat odborníka s konzultací a případných hormonálních injekcích a stimulaci žlaz s vnitřní sekrecí ovlivňující hladiny...

Očkování

| Dotaz od: Misa

Každý půl rok chodím ke gynekologovi na cytologické vyšetření, protože výsledky nejsou zrovna optimální. Nyní mi doktor sdělil, že mám výrůstek na děložním čípku a doporučil mi...

Míšo! Očkování vám bylo doporučeno ne jako prevence výrůstku na čípku, ale jako ochrana proti těm typům HPV viru, se kterými jste se ještě nesetkala. Pokud by byl výrůstek na...

Už delší dobu mě trápí výtok. U gynekologa mi nic nebylo zjištěno. Pouze doporučeny ROSALGIN výplachy, které nepomáhají. Potřebuji doporučit něco jiného? :)

Pokud Rosalgin nepomohl, může se jednat o výtok způsobený přemnožením bakterií. Zajděte si proto na vyšetření.

Antikoncepce

| Dotaz od: Lucie

Mám dotaz brala jsem Azalii,ale začala jsem špinit tak mi gynekolog napsal Triquilar, ale ještě jednou denně večer kojim. Nemá to vliv na mléko? Nemám raději přestat kojit?

Lucie, dvousložková antikoncepce jako je Triquilar se obecně při kojení nedoporučuje - jednak může zasahovat do tvorby mléka (je možné, že se zastaví) a jednak se můžou hormony...

Vřídek na děložním čípku

| Dotaz od: Monika

Při běžné kontrole u gynekologa mi byl nalezen vřídek přes celý čípek. Gynekolog mi doporučil kdyoterapii. Ta se včak už nikde neprovádí. Zjistila jsem si proto, že odstranění...

Vřídek znamená kondylom? Pokud jsou výsledky cytologie zcela v pořádku, snad byste nemusela ihned podstupovat zákrok a postačilo by nyní častější sledování. Až 30...

Kondylom

| Dotaz od: Míša

Dnes jsem navštívila svého gynekologa a sdělil mi, že mám kondylomata.Vím,že se přenáší pohlavním stykem,ale dají se chytit i jinde? Dále bych se chtěla zeptat na jejich...

Jde o virovou infekci, která se přenáší jen pohlavním stykem. Inkubace může trvat i řadu měsíců. Odstranění se dělá v místním umrtvení, takže vlastní zákrok nebolí. Může se...

Papilomavir

| Dotaz od: Veronika

Chtěla bych se zeptat.Na gynekologické prohlídce mi bylo řečeno,že mám papilomavira.Hned ten den,jsem se nechala naočkovat vakcínou proti rakovině děl.čípku.Teď musím počkat,zda...

Věřte svému lékaři. Souhlasím s ním. Papilomavirů je více druhů, tělo si s většinou rychle poradí, zejména pokud není infekci vystavováno často a hodně (= pokud nejste...

Předčasný porod ve 33tt

| Dotaz od: Sona

Jsem těhotná poprvé a to 33+1. Před čtyřmi dny jsem byla na kontrole u svého gynekologa, kde mi zjistil jak z ultrazvuku tak i z běžného vyšetření cervix-score 3-4body...

33+1 není tak hrozné,na druhou stranu bylo by nutné rodit v porodnici, která je pro tyto děti vybavena. Může být potíž z dýcháním. CS 3-4 není tak hrozné, určitě užívejte...

HPV

| Dotaz od: Patricie

Je mi 46 let a na gynekologii mi zjistilli, že se u mě objevil virus HPV. Lékař mi doporučil začít brát Indonal po dobu 3 měsíců a chránit se kondomem, aby nedošlo k dalšímu...

Patricie! HPV infekce je mezi lidmi běžná. Kmenů viru HPV (lidský papiloma virus) exiswuje před 4 desítky a jen několik z nich dělá obtíže, infekce většinou kmenů se...

Kvasinková infekce

| Dotaz od: Dagmar

Měla bych dotaz ohledně kvasinkové infekce. Pokud mi při vyšetření na gynekologii nebyla zjištěna kvasinková infekce, jestli je možné abych jí nakazila přítele např. orálním...

I když jste neměla kvasinky v pochvě mohou být i dutině ústní,ale vetšinou jsou s příznaky, nákaza o muže probíhá stejně,ve spermatu kvasinky nejsou,ty se s ním pouze mohou...

Svědění v pochvě

| Dotaz od: Zuzana

Mám jeden problém,jsem mladá holka ze Slovenska,nechodim ješte ku gynekologovi,mám jenom 14 let.Mám takový problém.Dost často me svrbí pošva,mám ju už celou červenou a...

Podle popisu jde nejspíše o kvasinkovou infekci a je potřeba ji přeléčit - používá se krém a někdy se předepisují tablety k celkovému užívání. Nebojte se svěřit se rodičům nebo...

Odběr krve

| Dotaz od: Veronika

Ráda bych věděla, jak by mělo probíhat standardní vyšetření na gynekologii - tedy kolikrát za rok se provádí cytologie, zda by měl být při každé návštěvě gynekologie za účelem...

To je špatně položená otázka-preventivní vyšetření by mělo být lx ročně a jinak frekvence a to co se vyšetřuje záleží na diagnoze ,potížích a důvodu návštěvy případně na...

Nafouklé břicho

| Dotaz od: Jitka

Moje dcera má neustále opravdu hodně nafouklé břicho. Prošly jsme vyšetřením gynekologie, urologie i chirurgie-bez výsledků. Přišly větší potíže, byla na operaci slepého střeva...

Vážená paní Jitko, nadměrná plynatost může být důsledkem spolykání vzduchu při pití a jídle, přemíry nápojů sycených oxidem uhličitým, činnosti střevních bakterií nebo poruchy...

Bolesť - unava? klbov

| Dotaz od: Roman

Chcem sa opýtať. Už pár rokov ma trápi bolesť kolien. Ortopedické vyšetrenie ukazalo, že je všetko v poriadku. Bolesti nie su pravidelné a nie su rovnako bolestivé. Ak si chytím...

Samozřejmě i ve vašem věku může být kloubní chrupavka opotřebovaná a nedostatečně vyživovaná. Doporučuji hodně pít, dlouhodobě užívat některý z kloubních preparátů, které jsou...

Ráda bych se zeptala na jednu otázka týkající se pravděpodobně gynekologie. Když jsem se včera myla, zjistila jsem u poševního vchodu, že kůže je tam zrohovatěla, ztvrdlá. Nic...

Bez podrobného vyšetření bohužel nelze přesnou příčinu určit. Záleží i na tom, zda je kůže zrohovatělá souvisle, nebo spíše útržkovitě. Mohlo by jít o genitální bradavice...

Vím, že je to hrozně brzo se ptát, ale jelikož je má matka sestřička na gynekologii tak se musím ptát jinde. Je mi 15 let, s přítelem jsme jednou zapomněli na prezervativ, ale...

Vzhledem k vašemu věku nemusí být zpoždění způsobeno těhotenstvím. Opožděnou menstruaci ale může způsobit i stres, infekce atd. Pokud tedy chcete mít jistotu, doporučoval bych...

Utrogestan

| Dotaz od: Kerlinka

S manželem se snažíme o miminko. Muj gynekolog mi předepsal od 20 dne cyklu do 25. dne cyklu utrogestan. Včera byl 18. den po MS a já jsem začala špinit. Špiním již 2den. Chci...

Kerlinko, Utrogestan se předepisuje v druhé polovině cyklu, aby se případné oplozené vajíčko dobře uchytilo. Je možné, že je váš cyklus nyní kratší, protože menstruace asi už...

Je mi 16 let a můj gynekolog mi předepsal první antikoncepci a to Tri - Regol. Beru ji teprve 2. den , a těd jsme se dočetla na (na internetu) , že několik žen po ní otěhotněli...

Bohužel kromě úplné abstinence není žádná antikoncepce stoprocentní. Tedy, otěhotnění je i přes správné užívání možné, a to u jakékoliv hormonální antikoncepce. Tato...

Mivam dost čas...

| Dotaz od: Renata

Mivam dost často problémy s gynekologickými záněty. Asi před čtyřmi měsíci jsem začala mít týden před menstruací krvavý výtok. Gynekolog mi řekl, že v případě, že se to bude...

Gynekologické zánět ymouhou být velmi úporné, zvláště když se kvasinková infekce zkombinuje s dalšími obtížemi. Často jsou známkou narušené imunity. Krvácení před menstruací by...

Panenská blána

| Dotaz od: Boženka

CHtěla bych se zeptat zda je možné gynekologa požádat o odstranění panenské blány.Je mi již 20 let a s přítelem už jsme zkoušeli vše,blána je sice podle mě docela tenká ale...

Někdy se skutečně stává, že není možné přirozenou cestou panenskou blánu rozrušit a je nutný zásah lékaře. Sliznice se jednoduše nastřihne. Je možné to provést v místním...

Poševní mykóza

| Dotaz od: Tina

Jsem dlouhodobě v zahraničí a proto nemohu jít ke svému gynekologovi. Ráda bychVás poprosila o radu. Asi 2 dny mám svědění jen vně rodidel a jen opravdu mírně. Jednou mě pálilo...

Zajisté že může,ale bez vyšetření vám to nikdo nemůže řici, může to způsovit cokoliv,infekce ,podráždění jiným pracím prostředkem, prádlo s vekou příměsí umělé hmoty-ale to vše...

Dotaz - srusty a bolest

| Dotaz od: Helena

Vcera jsem byla na preventivni prohlidce na gynekologii, dostala jsem injekci na podporu menstruace. do kdy bych mela dostat mestruaci? A jeste bych se chtela zeptat, jdou mozne...

Menses by podle preparátu jste dostala měly přijít nejdéle do 14 dní po aplikaci,srůsty Uz prakticky neodhalí, pobolívání v podbřišku může být sice začátek těhotenství ale i...

Výtěr

| Dotaz od: Jandula

Chtěla by jsem se Vás zeptat.Chodím pravidelně k panu gynekologovi a vždy mne udělá výtěr. Chtěla by jsem se Vás zeptat,k čemu to je,co ten výtěr odhalí za nemoci.Odhalí i pohl...

Výtěry se dělají ze 2 důvodů: 1) cytologické vyšetření k odhalení dysplastických změn či rakoviny, 2) kultivační vyšetření k vyloučení infekcí - dá se prokázat kvasinka...

Výtok

| Dotaz od: Karolina

Už delší dobu mám bílý výtok s kterým sem byla u svého gynekologa.Předepsal mi čípky Globulus cum natrio tetraborico. Čípky mi bohužel nezabrali, tak jsem si v lékárně koupila...

Opakujte návštěvu gynekologa, musí vědět, že vám jeho medikace nezabrala a udělat podrobnější výtěr a zjistit OPRAVDOVOU příčinu. Pokud byste si chtěla doplňovat léčení sama, na...

Prognoza

| Dotaz od: Dáša

Chtěla bych se zeptat, zda bolesti podbřišku vyvolané gynekologickými srůsty či endometriozou bez srůstů mohou spontálně bez lékařského zásahu utichnout samy, nebo bolesti...

Vzhledem k příčině bolestí je bohužel nepravděpodobné, že by bolesti samy od sebe odezněly. Horšit se nemusejí, ale mohou, zejména ty z endometriózy.

Má dcera je ve 38 týdnu těhotenství, dnes gynekolog zjistil kvasinky a streptokoka, který prý bude přeléčen antibiotiky až při průběhu porodu. Může mít streptokok vliv na zdraví...

Aleno. Ano, streptokok může mít vliv na poporodní stav Vašeho budoucího děťátka, proto bych doporučení lékaře zcela respektoval. Bez antibiotického krytí v průběhu porodu může...

HPV infekce a jiné stěry

| Dotaz od: Katarina

Předem děkuji za odpověď. Chtěla bych se zeptat byla jsem na gynekologii, že mě bolí v podbříšku..Udělala mi citologii a bylo mi řečeno,že mám zvýšenou HPV infeckci a dle...

Přítomnost buněk zvaných koilocyty v cytologii znamená, že mohla proběhnout infekce HPV virem, / se kterým se za život setká 80 procent populace /pokud je vše ostatní v normálu...

Nejasné bolesti kolem pupku

| Dotaz od: Kamila

Mám dotaz:mám hotová všechna vyšetření, co se týče břicha mimo gynekologického vyšetření, kam jsem objednaná toto útery 5.6. 2012. Byla jsem hospitalizovaná od 12 do 18. 5. 2012...

Gynekologické to s největší pravděpodobností nebude, spíše něco kole střev. Pokud budou všechna vyšetření negativní, laparoskopie by byla vhodná. Jsou to 3 malá říznutí do...

Opakované záněty

| Dotaz od: zombie

Dobrý,od jisté doby(po častém užívání ATB) trpím gynekologickými záněty a zánětem močového měchýře.Na močový měchýř beru kanadské brusinky,tak se chci zeptat,jestli je možné...

Neuvádíte, jakými druhy zánětu gynekologického aparátu trpíte - je jich mnoho druhů a pro poradu je to velmi důležité. Brusinky nemohou nijak škodit, berte je, jak myslíte, ale...

Ureaplasma v těhotenství

| Dotaz od: Eva

Jsem ve 22 týdnu těhotenství začala jsem mít tvrdnutí břicha a kontrakce můj gynekolog mi udělal kultivace a ultrazvukové vyš. zjistilo se že mám pozitivní ureaplasmu nasadil mi...

Evo! Ureaplasma urealyticum je přítomna zhruba u 50% sexuálně aktivní populace. Předpokládá se, že až 10% kmenů ureaplasmat je rezistentních na některá antibiotika, proto se...

Uzliny v tříslech

| Dotaz od: Alena

Asi před půl rokem se mi objevila v tříslech zvětšená ulina. Byla jsem u svého gynekologa. Nejdřív jsem dostala černou mast, která mi na měsíc pomohla. Když jsem šla k lékaři za...

Důvodů zvětšených uzlin je mnoho a vždy je nutné pátrat po skutečné příčině, k čemuž slouží kromě laboratorních testů např. i vyšetření zobrazovací (ultrazvuk) a histologické...

Děložní čípek

| Dotaz od: Terka

Dnes jsem volala na gynekologii pro výsledky stěru.Gynekolog nebyl moc sdílný, akorát mi řekl, že na čípku je nějaké ložisko zánětu a že další stěr provede za půl roku. A dodal...

Pokud trpíte na výtoky, může se to objevit i na sliznici čípku jako "zánět". Výtok by se měl samozřejmě adekvátně léčit. Sliznice se pak zregeneruje sama. Ale bylo by nejlepší...

Změny na děložním čípku

| Dotaz od: katka

Cca 3 měsíce zpět mi na gynekologii diagnostikovali změny na děložním čípku, znamená na to, že mám v sobe HPV virus? Partnerovi se teď objevil pod žaludem malý výrůstek, vypadá...

Při změnách na děložním čípku lze předpokládat, že jste nositelkou HPV viru. Stejně tak může být i partner nositelem HPV virů a bradavička může být důsledkem této nákazy. Zřejmě...

Chronický zánět jater

| Dotaz od: Jana

Je mi 47 let, v červnu 2006 jsem byla operaci se žlučníkem a v prosinci téhož roku na gynekologické operaci (byla mi odstraněna děloha i vaječníky). Po provedené kontrole krve...

Paní Poláková, chronický zánět jater vzniká nejčastěji na podkladě proběhlého zánětu virem žloutenky (hepatitidy) typu B nebo C. Vaše zažívací problémy nejspíše souvisí s...

Spineni

| Dotaz od: elen

Na preventivni prohlidce na gynekologii me byly provedeny stery. Pan doktor rekl, ze muzu potom spinit.... jak dlouho to muze trvat? Je to jiz treti den a ja jsem trikrat mirne...

Slabé krvácení po odběru cytologie se někdy může vyskytnout,má jen krátké trvání většinou do druhého dnes přejde.Pokd je to jen slabé zašpinění vyčkal bych do ternímu menses...

Negativní krevní testy

| Dotaz od: Klára

Chci se zeptat. Byla jsem na gynekologii na krevní testy kvůli zjištění těhotesntví, protože jsem už 3 týden bez menstruace. Vyšli, že jsou negativní, ale mě je furt zle a ještě...

Krevní testy jspou poměrně vemi přesné, bylo by dobré je zopakovat a provést kompletní gynekologické vyšetření včetně ultrazvuku k objasnění příčiny. Příjemný den.

Chtěla jsem se jen informovat jestli se mám bát případné operace nebo ne.Muj gynekolog mi po nedávné prohlídce zjistil že mám melanom v krajině děložního hrdla- měla jsem totiž...

Jedná se malý nádor, který pokud se nešíří, nemusí být nebezpečný. Jistější je ale jeho odstranění. Co se týče vlivu na plodnost, nemusíte mít strach, zákrok by plodnost a...

Výtok z pochvy

| Dotaz od: Martina

Mám prosbu, dneska sem od svého Gynekologa dostala Clotrimazol AL 100 a chtěla bych se zeptat na par otázek. Jak dlouho trvá než se tableta v pochvě rozpustí? Můžu se ještě...

Nikde není zakázáno se při léčení mykosy (kvasinkové infekce) milovat, ale já bych vám doporučila sex až po vybrání všech tablet v balení. Přece jen je to infekce a je potřeba...

Cytologie

| Dotaz od: Veronika

Pravidelně každý rok chodím ke svému gynekologovi na prevenci. Naposledy jsem byla v prosici minulého roku, poté jsem odjela na delší dobu do zahraničí. Včera jsem byla u...

Druhý stupeň změn na sliznici není nijak nebezpečný, jde o infekci druhem virů HPV (stejně by se vyčkávalo a doporučila by se další kontrola cca za půlrok) - takže se v podstatě...

Kvasinková infekce

| Dotaz od: Alena

2 roky mám neustále výtoky.Kultivace -Candida clabrata.Jsem u gynekologa více jak doma,veškerá léčba je neúčinná.Manžel byl též na výtěrech-negativní.Jsem už opravdu nešťastná...

Aleno! Bude to chtít úpravu životosprávy. Záněty močového měchýře půjdou nejspíš snáze. Hodně si pomůžete pitným režimem : pijte tak, aby Vaše moč byla čirá, pokud je sytě...

Vážená paní doktorko, dlouhodobě užívám příprave Jeanine, na doporučení svého gynekologa nedělám pauzy mezi jednotlivými platíčky. Přibližně dvakrát do roka se stane, že začnu...

Osobně jsem zastáncem odmenstruovat alespoň jednou za 2 měsíce.špinění mimo cyklus může být způsobeno právě tím.že neděláte 7 denní pauzy.pokud začnete špinit, vždy doberte...

Odběry krve

| Dotaz od: Libuše

Asi půl roku docházím na endokrinologii,kam jsem byla odeslána gynekologem na základě krevního rozboru. Hodnoty již jsou v normě-beru EUTHYROX. Můj dotaz spočívá v tom,kdy brát...

Berte léky tak, jak doposud, hned ráno. Při odběrech nezáleží na tom, zda jste bezprostředně lék užila, ale na tom, jak jste dlouhodobě kompenzovaná, tzn. jestli léky berete...

Kondylomata

| Dotaz od: Anna

Včera jsem byla u gynekologa a našel mi kondyomata...promiskuitní nejsem ale mam nového partnera ale nevím jestli mi to mám říct moha jsem to třeba chytit od bývalého partnera...

Zda to partnerovi řeknete nebo je je čistě vaše soukromá záležitost, tento zákrok pokud je prováděn v normálním nemocničním zařízení hradí zdravotní pojišťovna příjemný den

Vhodnost léku v těhotenství

| Dotaz od: Veronika

Chtěla bych se Vás zeptat,jestli mohu užívat Ofloxin 200.Byl mi předepsán gynekologem.Jsem ve 34.týdnu těhotenství.V příbalovém letáku se však píše,že se nesmí u žívat v...

Ofloxin by se v těhotenství neměl užívat. Doporučuji kontaktovat lékaře a probrat s ním vhodnost tohoto léku a případné změně léčby. Jedná se o antibiotikum, takže předpokládám...

Bulka

| Dotaz od: Lucie

Chtěla bych se zeptat, bohužel jsem teď na dovolené a nemohu si zajít ke gynekologovi. Udělala se mi boulička na vnější straně pysku, docela do bolí hlavně při doteku a je...

Dle popisu to můžebýt zarudlý a infikovaný mazový váček(po holení) nebo také bartholinská zláža-infikovaná.pokud se to bude zvětšovat a bolesti se bude zvětšovat, navštivte...

Prosím co si mám myslet

| Dotaz od: Lída

Chci se jen optat. byla jsem dnes na gynekologii. poslední MS byla 31.12.2013, od té doby nic. dr na utz nic neviděl, jen říkal že sliznice je 4mm a folikuly jsou krásně dozrálé...

Sliznice je nízká,protože folikul nepraskl, nedošlo k její sekreční přeměně, pokud se menses nedostaví dostanete hormonální injekci,která menses vyvolá,není to rozhodně nic z...

Návrat HPV viru

| Dotaz od: Kristyna 20 let

V srpnu 08 jsem objevila na svém genitálu malé bradavičky, proto jsem šla ke gynekologovi, který mi udělal vyšetření. Výsledek byl pozitivní na hpv. Šla jsem na specializované...

Očkování proti HPV nepředstavuje lébu již vzniklé infekce, pro Vás znamená pouze prevenci proti několika jiným typům HPV - samozřejmě pokud jste se s nimi již v minulosti...

 
 
 
 
Nejčtenější dotazy
Nejnověji hodnocení lékaři
 
Naposledy čtené: