5 dc clostillbegyt + 17 dc agolutin

Chtěla bych se zeptat, paní doktorka mi předepsala Clostilbegyt 5 DC a 17 DC mám jít na injekci Agolutinu (měla jsem nepravidelný cyklus a užívala Utrogestan) po té co jsme se domluvily, že bych chtěla otěhotnět, řekla paní doktorka, že bude lepší chodit na injekce. Pořád ale přemýšlím, proč mám jít 17 DC na injekci Agolutinu, když +/- 19 DC je ovulace ... Nemůže to nějak zastavit ovulaci? Předem moc děkuji za dotaz. Simona

Odpověď odborníka:

Simono,
dle výrobce je doporučené užívání Clostilbegytu 5.-9. den cyklu, ale většina IVF center ho nasazuje 3.-7. den cyklu. Na podporu možné gravidity se pak nasazují v 2. půlce cyklu gestageny (Duphaston, Crinone), typicky od 17. dne do menstruace nebo do potvrzení gravidity, další pokračování dle klinického stavu. Je možné nasadit i Agolutin v injekční formě 1x za 3 dny v uvedeném období. Při užívání Clostilbegytu je vhodné ultrazvukové vyšetření na detekci růstu folikulu a následné ovulace (měla by být cca 14. den), není to však nezbytně nutné. Clostilbegyt by neměl být nasazen déle jak 6 měsíců. Nasazení Agolutinu před ovulací nepovažuji za vhodné.

S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x