6 týden

Již jsem pokládala dotaz, zda mohlo důkladnější prohmatani podbřišku v 6 tt nějak poškodit plod. Bylo mi zodpovězeno, že pokud bylo prohmatani lékařem, tak se nemusím obávat. Jenže nebylo. Bolelo mě v pravém podbřišku a myslela jsem si, zda to není zánět slepého střeva, tak jsem si to různé promačkavala, ale samozřejme žádný zánět to nebyl, ale zjistila jsem, že jsem těhotná. Teď mě nic nebolí. Jak zjistím, zda se tím něco nepokazilo? Mám z toho obavy. Díky moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

V 6 - týdnu je opravdu zárodek malinkatý, takže se takto vlastně nic nemůže stát...poznáte to podle toho, že na ultrazvuku plod roste a laboratorní testy ukazují také nárůst...pokud by k nějakému poškození došlo, bylo by to ihned patrné...platí zde pravidlo všechno nebo nic...poškozené embryo by se přestalo ihned vyvíjet, a pokud se normálně vyvíjí, nemůže být poškozené.

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: