6 týdenní kašel v těhotenství

Dobrý den, jsem 21tt a už 6 týdnů kašlu. Jedná se o suchý dávivý kašel. Gynekolog mi zakázal cokoli brát že to prý tlumí dítě, na obvodě mi řekli že jsem poslechově v poradku a řekli že maximálně tussin ale jen v nejnutnějších případech. Nevim co je nejnutnější případ, kašel už mě dost vysiluje, také jsem četla že namáhání břišní stěny může vést k předčasnému porodu.Minulý týden mi zjistili pneumokoka v nose, brala jsem bioparox ,ale kašel je stále.Vyzkokušela jsem snad všechny babské rady, homeopatika, a stále nic. Můžete mi prosím poradit zda mohu užívat nějaký lék či je opravdu vše pro dítě tak nebezpečné? A hlavně co je tedy horší kašlat a bát se předsčasného porodu či brát nějaké léky? Moc děkuji za radu. L.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při takto úporném kašli je lepší užívat léky. Bezpečné je užívání ambroxolu (např. Bromhexin - pozor, raději ten bez alkoholu), ale ten je hlavně na snadnější vykašlávání hlenů. Nicméně suchý kašel může zvlhčit a pak ho pomoci zvládnout. Tussin třeba na noc můžete podle doporučení svého lékaře užít občas také, na Vašem místě bych ho asi jednorázově zkusila, aby se kašel alespoň zmírnil. Také je možné užít promethazin nebo kodein, ale to jsou léčiva na lékařský předpis. A jestliže kašel stále přetrvává, informujte o tom svého obvodního lékaře - nález se mohl změnit a možná Vám nyní předepíše jinou léčbu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: