Alegrie ci kozni problem

Dobry den prosim pani doktorko.Mam jeden problem. Nedavno jsem uz jeden dotaz psala a pani doktorka mi napsala odpoved ze bych mela vyhledat pomoc v nemocnici ponevac to bylo velmi akutni a chtelo by to hospitalizaci. Jela jsem tedy do nemocnice FN PLZEN na kozni ambulanci a tam mi bylo receno ze mam palmoplatarni pustulozu.Hospitalizovana jsem nebyla. Udelali mi vytery nosu krku a brali mi z puchyru vzorky.Pred tim nez se mi tato reakce udelala jsem mela anginu a brala na to ATB Duomox750. Nejdrive jsme si mysleli ze to je nezadouci ucinek na to ATB a pak mi byla recena ta puchyrkova lupenka. Vysledky ze vsech steru a testu byli negativni.A ja jsem porad na pochybych cemu mam vlastne verit. U nas se nikdy zadna lupenka neobevila a me to moc desi protoze jsem vypadala a jeste znamky mam po tech velkych puchyrich.Prosim muzete mi dat nejakou odpoved k cemu se mam prikladat. Zda to mohou byt jen ty nezadouci ucinky na ATB ci ta palmoplatarni pustuloza. Nedokazu jsi predstavit ze to opet propukne je to opravdu hrozne nemohla jsem pouzivat ruce ted uz je mi lepe ale zazit to znova opravdu nechci abych rekla pravdu stitila jsem se sama sebe.Dekuji za odpoved Gabriela skoda ze nejde vice souboru s fotkami

Odpověď odborníka:

K upřesnění diagnózy je nejdůležitější výsledek histologie kůže. Pokud byl vzorek negativní, pak je nutno uvažovat o alergické reakci na lék v tomto případě na Duomox. Pak je nutné zcela z léčebného procesu vyloučit podezřelý lék včetně jemu podobných léků(stejné chemické struktury).

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: