Alergie na bkm

Dobrý den,synovi se v cca 1,75 roce vyskytl na obličeji ekzém.Začalo to kolem očí a postupně se dostal až za ouška a na krk. Syn má po mě dispozice k atop.ekzému.Od 6 měsíců je na UM Nutrilon. Dostal ochutnat i běžné mléko. Je možné že ekzém na obličeji je alergie na kravské mléko,když se mu první příznaky objevily až po roce užívání UM?Pediatr nám doporučil vyřadit mléko a mléčné výrobky z jídelníčku. Není to zbytečné-syn má mléko velmi rád.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, alergii na kravské mléko bohužel vyloučit nelze. Zda ji syn má, pomůže zjistit kromě alergologických testů tak, že nejprve z jídelníčku vyloučíte mléko a mléčné výrobky, jak doporučil pediatr, a pak sledujete stav. Pokud se ekzém zlepší, zvýší se pravděpodobnost alergie na mléko a spol. Pak je otázka, zda je alergie na veškeré mléčné výrobky nebo jen na mléko - to rozlišíte tak, že do stravy postupně přidáváte jogurt/sýr/tvaroh...a stále sledujete, zda se neobjeví či nezhorší ekzém. Pokud ano, to, co jste do jídelníčku vrátila jako poslední, nejspíš způsobuje obtíže a syn by to neměl konzumovat. Jako poslední se takto testuje mléko, které obtíže způsobuje z mléčných výrobků nejčastěji.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: