Alergie na kaši?

Dobrý den, od 4 měsíce se snažím dcerku přikrmovat zeleninovými příkrmy (aby trochu přibrala) - nechutná jí to, nejí to. Ale zkoušíme stále a k tomu stále kojím. Od 6. měsíce jsem jí dávala baby sušenky s lepkem, to jí chutnalo. Nyní je dceři 7 měsíců začala jsem jí dávat Nestle - nemléčnou kaši osmizrnnou (ředím umělým mlékem Nutrilon), tak jí chutná, ale kolem pusinky se jí vždy udělají malé červené flíčky (jakoby to kopírovalo místa, kde se zapatlala od kaše), které tak do hodiny zmizí. Nejdřív mě napadlo, jestli to není od lžičky, jak jí to stírám, ale po příkrmech to nemá a to stírám lžičkou kolem pusy taky... Na netu doporučují zkusit jinou kaši, tak jsem zkusila Nutrilon - mléčná kaše krupicová s piškoty (ředí se vodou) a fleky byly zase. Vím, že je to těžké posuzovat, když to nevidíte, ale co to může být a jak máme postupovat dál? (manžel má pylové alerigie, já nic). A když má manžel ty pylové alergie, máme to nějak promítat do jídla pro malou? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Hezký den Michaelo, dcera může mít dispozice k alergii po otci. Projevy, které popisujete, budou zřejmě projevem intolerance nebo alergie. Zkuste se podívat na složení obou kaší, zda nemají nějakou společnou složku. Kaše, které dceři způsobují vyrážku jí nepodávejte. Vyzkoušejte jiné druhy kaše (kukuřičnou, rýžovou...). Vzhledem k možné dispozici k alergii po otci je vhodné zavádět vždy jen jednu novou potravinu do stravy dcery a pak cca 3 dny počkat, zda se neobjeví nějaké alergické příznaky (vyrážka, průjem, zvracení...).

MUDr. Zora Dostálová
MUDr. Zora Dostálová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Praktický lékař pro děti a dorost, Praha 6

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x