Alergie/psychika

Dobrý den, rok jsem se léčila s PP (Asentra 50) , nyní jsem zhruba třei měsíce po vysazení,a objevily se u mne neznámé potíže. Ze dne na den mne začal štípat jazyk, obličej, mravenčily mi rty, svědilo celé tělo. Praktický lékař mi po dva dny aplikoval Dexamed a přidal Xyzal na noc. Stav se mírně zlepšil, ovšem po 5ti dnech jsem skončila na pohotovosti s opětovným problémem - masivní štípání a pálení o bličeje,brnění a pálení jazyka i krku. Lékař mi opět aplikoval Dexamed a Xyzal vyměnil za Cezeru, 2x denně. Vzhledem k tomu, že stále nevím,na co bych mohla reagovat, se mne lékař ptal,zda by to nemohlo být vlivem nervů(nemám ten pocit, do první reakce jsem byla v absolutní pohodě). Včera se stav mírně zlepšil, dneska ale pouze spím, nejsem schopná udržet v ruce ani tužku-vnitřně se třesu i ze spaní,točí se mi hlava, špatně vidím, jsem nesoustředěná, tělo jako by "nebylo moje" ,nejsem s to se postavit, celá se třesu,jsem nejistá. Proto se ptám - je toto ještě reakce na Cezeru či alergii, nebo už se opravdu jedná o opětovný návrat PP ? (úzkost ze svého stavu už pociťuji, zatím jsem ji ale vnímala jako strach z alergie, nikoliv ten původní strach-pro který tato reakce vznikla) . Nyní už mám opravdu strach, co se za těmito projevy skrývá a zřejmě asi bude nutné asentru opět nasadit ? Snese se Asentra s antihistaminiky ? (xyzal,cezera..) Za odpověď děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zuzko! Toto na dálku nedokáži posoudit. Ano, psychický stav má dalekosáhlý dopad na tělo, zvláště imunitní systém a alergie je typicky spouštěna a zhoršována stresem. Jaká byla kauzalita změn ale podle popisu nedokáži odvodit. Všehcny položené otázky miřte na ošetřující lékaře, prosím. Omlouvám se Vám za svou neurčitou odpověď.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: