Alergologické krevní testy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné udělat krevní testy na potravinovou alergii a na histaminovou intoleranci pokud pravidelně užívám lék Ketotyfen? Děkuji. Lucie V.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, testy lze provést, užívání léků vadí při hodnocení výsledků kožních alergologických testů, u krevních testů ale ne. Je třeba se ale každopádně domlouvat s Vaším ošetřujícím lékařem - krevní testy jsou užitečné (lékař musí posoudit jaké přesně...), ale velmi podstatnou roli v diagnostice potravinové alergie a také histaminové intolerance hraje přesné vyhodnocení příznaků.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: