Alkohol na antibiotika

Dobrý den, Beru Duomox 750 a v sobotu jdu na větší akci kde se bude pít.Vím že to není dobré ale co se mi muže stát kdyz si toho dám víc ? a dá se to z krve poznat kdyz je to v sobotu a v pondelí jdu na krev a rovnou vysadím antibiotika ?

Odpověď odborníka:

Alkohol na antibiotika penicilínové řady příliš nevadí, přesto doporučuji jeho konzumaci s mírou. Doporučuji Duomox doužívat přesně dle rady Vašeho lékaře, bez ohledu na konzumaci alkoholu. Ze standardních odběrů krve se např. jednorázový exces v alkoholu zjistit nedá, známky pravidelného pití ano.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+21 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Penicilin a alkohol | Od: Martin | 7.7.2014 10:25
Dobrý den, chtěl bych se zeptat co se mi může stát
pokud budu pít alkohol na oslavě narozenin když
beru V-Penicilin 1,2 Mega Biotika.
Je mi 19 let.
reagovat
re:Penicilin a alkohol | Od: uLekare.cz | 7.7.2014 10:59
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, aby jste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik. V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufám, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: