Alkohol na antibiotika

Dobrý ďen,chcem sa informovať. Neviem presne čo mi bolo ale doktorka mi predpisala: V PNC 500 každych 8 hodin jednu tabletku,nič mi nieje iba ma trošku bolelo hrdlo a kašlal som.V posledny den mam zobrat posledu tabletku o 8:00 tak mi to vychadza...mohol by som požiť alkohol okolo 19:00 ? Ďakujem za odpoveď

Odpověď odborníka:

Ano, pít alkohol v principu můžete - léčba penicilinem nepředstavuje sama o sobě překážku požívání alkoholu. Ale je nutné vzít v úvahu i Váš celkový stav, pokud se nebudete cítit zdráv, je lepší alkohol nepít. V každém případě je lepší požívat alkohol umírněně.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: