Ana protilátky, bolest zad

Dobrý den pane doktore, mám ANA protilátky 400, všechny ostatní vyšetření na imunologii, které by odhalily dálší možná onemocnění mám negativní. Ráda bych se zeptala, co to znamená pro výskyt možného onemocnění a jaký by měl být další postup. Žádné potíže nemám (KO + diff,CRP také v pořádku-dlouhodobě), bolí mně pouze záda. Před 2 roky extirpace axil. uzlin -histol. -negat- chronické zánětlivé změny, Mamogr. je také v pořádku. Dva roky jsem v menopause. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ANA protilátky má i určité procento lidí ve zdravé populaci, pokud jste sledována, a chodíte na pravidelné kontroly, když jsou ostatní testy v pořádku a nemáte potíže, není důvod ke znepokojení. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: