Analgetika

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda je lepší, pokud budu při křečích a bolestech břicha užívat Algifen nebo NO-SPU? Mám Crohnovu chorobu v terminálním ileu. Užívám Pentasu (2-2-2) a Helicid (1-0-0), občas Enterol. Nedávno jsem byl za svým gastroenterologem právě pro bolesti, nechal mi vzít krevní odběry. Dopadly v pořádku. Na bolesti mi předepsal probiotika Enterol. Algifen a NO-SPU mám ještě z doby před tím, než mi byl diagnostikován Crohn. Nyní se jedná o takové, tupé krátkodobé bolesti, ale vícekrát za den přibližně uprostřed břicha (žaludek, střevo??). Přibližně před 2mi měsíci mi byla dělána MR břicha, dopadla vpořádku. Tak tedy spíše Algifen nebo NO-SPU? Děkuji, Radovan

Odpověď odborníka:

Milý Radovane, pokud Vám probiotika nebudou stačit ke zmírnění potíží, měl byste raději se svým lékařem situaci probrat aspoň po telefonu, aby Vám léky schválil. Občasnému užití bych se nebránila, ale pokud by to mělo být častěji, pak to raději proberte s lékařem. V zásadě oba ty léky jsou vhodné na střevní potíže, každý působí trošku jinak, takže si sám vyzkoušejte, co je pro Vás lepší.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: