Anafylaxe-jak předejít nejhoršímu

Dobrý den, před časem jsem psala, že mám velké obavy z anafylaktického šoku poté, co moje matka měla takovouto reakci po vosím bodnutí (nyní nosí pohotovostní balíček a chodí na vakciny). Děsím se, že se mi něco podobného stane taky, zejména na nějakem odlehlém místě bez možnosti včasné lékařské pomoci. Na psychiatrii se léčím z panické úzkosti a tam mi radí strach racionalizovat. Tudíž jsem se radila se svou alergoložkou (mám lehké astma a alergii na pyly trav). Alergii třeba na vosu nebo potravinu nelze předem vyloučit, protože alergie může kdykoliv vzniknout, takže provedený test s negativním výsledkem neznamená, že třeba za pár měsíců alergická nebudu. Když užívám Xyzal, měla by být případná reakce mírnější a v případě pobodání včelou či vosou někde kde mám velké obavy si mohu vzít Xyzal navíc plus případně tabletu Medrolu 16. Bylo by tohle opatřatení v případě skutečné alergie účinné? (myslím alespoň natolik, že bych sice lékařské ošetření potřebovala, ale nešlo by mi patrně o život?) Bylo by pro mě vhodné, jako poslední pojistka, to adrenalinové pero? (to bych ale užila jen kdyby se mi opravdu něco dělo, ne jen z obav, ale mít ho v batohu,byla bych klidnější) "Snesl" by se adrenalin s medrolem a Xyzalem? Dále užívám na psych. atarax a zyloram(účinná látka citalopram). Opravdu tu není žádná nevhodná interakce? Děkuji za pochopení, vím, že mám potíže spíš psychické, ale tam léčba trvá dlouho a ráda bych si i tak užila léto co možná v klidu. Moc děkuji. Š.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vím, psychické problémy umocňují všechny strachy -neomlouvejte se. Já bych si opravdu adrenalinové pero vyžádala, snad vás alergoložka pochopí, interakce s psych. léky ani Medrolem není /Medrol se u anafyl. reakce také podává, spíše tedy v inj. formě jako Solu - medrol, ale na pohotovosti/. Budte v klidu a s alergoložkou se domluvte, když jí slíbíte, že bude adrenalin. pero opravdu pro psychickou pohodu a pouze v pohotovosti, jistě vás pochopí. Navrhovala bych vám ještě pro zmírnění psych. příznaků zkusit vyhledat terapeuta eft techniky (technika emoční svobody) - třeba by vám pomohl zmírnit tyto strachy. Vyhledávač (eft-ahc). Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: