Angína

Dobrý den, dcera 9 let užívá při angíně Ospen 500 1 tabletu co 8 hodin po dobu 7 dní, nyní 5 den, k angíně se jí přidaly afty v puse a zánět dásní. Chci se zeptat zda ATB po dobu sedmi dní jsou dostačující, při dávkování, které dcera má. K antibiotikům užívá i probiotika. Všude čtu, že je lepší, když se ATB užívají 10dní, vadí nějak ty tři dny navíc? Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, každá infekce vyžaduje jinou délku podávání antibiotik. U běžné angíny je 7 dnů dostatečných.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: