Angina

Dobry den, pred necelymi dvema tydny mi velice nahle zdurely mandle a objevily se na nich cepy, jinak me ale nic netrapilo, krome lehce zvysene teploty, ktera pretrvava. Navstivila jsem doktora, ktery mi predepsal na "akutni anginu" penbene 1500 po 8 hodinach na 10dnu. Antibiotika mi vsak zacaly pusobit az po 4 dnech a pri kontrole po tydnu mi lekar doporucil jeste naprosty klid, ze krk neni jeste uplne cisty. Dodrzovala jsem klid, ale k memu nemilemu prekvapeni mi o dva dny pozdeji behem noci nahle mandle zdurely znova. Znova jsem tedy navstivila lekare a ten mi dal dalsi antibiotika, tentokrat Klacid 500... S anginou jsem doma uz 14 dni a vysledek vlastne zadny, chtela bych se zeptat, co mohlo to zhorseni zpusobit a popripade, jestli mohu nejak podporit lecbu necim vic, nez naprostym klidem? Dekuji

Odpověď odborníka:

Naprostý klid je velice důležitý, aby tělo mohlo bojovat s infekcí a předešlo se tak komplikacím (záněty srdečního svalu, kloubů apod.). Vy sama nic jiného dělat nemůžete. Byl u vás proveden výtěr z krku? Antibiotika by se měla nasazovat cíleně dle konkrétního vyvolavatele, který se zjistí při výtěrech. Obtíže připomínající angínu mohou vyvolávat i jiní původci (např. virus mononukleosy) nebo stafylokok, který často na antibiotika není příliš citlivý.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kardiostimulátor oslaví půl století existence
Články: Kardiostimulátor oslaví půl století existence
První kardiostimulátor byl...
Problémy s erekcí jako zkouška vztahu?
Články: Problémy s erekcí jako zkouška vztahu?
Většina žen se někdy během...
Jak jste na tom s hořčíkem?
Články: Jak jste na tom s hořčíkem?
Trápí vás problémy se zády...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: