Angína

Dobrý den, Snad už 20tá Angína za týden. Dobrané antibiotika neustále se vrací čepy a bolesti do krku s občasnými následnými horečky kolem 40°. V minulem roce jsem prodělal mononukleozu. Muj doktor mi navrhl vyndání mandlí s čímž nesouhlasím. Angíny prodělávám už tak často, že návštěva lékarny je zcela běžná k nákupu chleba v obchodě. Poraďte prosím co jiného dělat, nebo zkusit. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Vážený pane, indikace k vyndání mandlí je recidiva anginy s teplotou 6x do roka. Poté je lepší mandle odstranit.Samotné čepy v mandlích nejsou důvodem k léčbě antibiotiky a k odstranění mandlí. Ale máte-li opravdu anginu s teplotou více než 6x do roka, jděte na tonsilectomii. Jinak můžete mít problém se srdcem či klouby. Dělali Vám výtěry ASLO? Výsledky nutno zkompletovat. Zajděte si na konzultaci na krční oddělení, ne jen k obvodnímu lékaři. Toto musí. posoudit ORL lékař.

MUDr. Helena Rosická
MUDr. Helena Rosická

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: ORL Rosička s.r.o., ambulance ORL pro dospělé a děti, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: