Antikoncepce

Chtěla bych se zeptat. Ráda bych zahájila pohlavní život, ale obávám se antikoncepce. Jelikož proto, že mám kožní alergii na potraviny a beru Prednison. Vím, že je antikoncepce účinnou ochranou, existuje nějaká antikoncepce, které by nevadila tahle kombinace? Kvůli tomu, aby se mi nezhoršila kůže.

Odpověď odborníka:

Milá Krsitýnko, užívání Prednisonu nemá na účinek hormonální antikoncepce vliv. Kožní problémy jako akné, se mohou při užívání antikoncepce zlepšit. Doporučila bych vám návštěvu gynekologa, který vám určitě nabídne ze širokého spektra přípravků na trhu a můžete si vybrat jak podle ceny, tak podle požadavků (zlepšení pleti, kvality vlasů, a pod). Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Zánět zvukovodu
Články: Zánět zvukovodu
Zánět zvukovodu, otitis...
Náhlá srdeční zástava: Proč umírají mladí sportovci?
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: