Antikoncepce

Vážený pane doktore, užívám antikoncepci Jangee už delší dobu (2 roky). Poslední rok jsem byla bez přítele, tudíž jsem se nemusela obávat otěhotnění. Bohužel, jsem hloupá a s antikoncepcí jsem si občas pohrávala. Někdy jsem si pilulku nevzala a tak vyšetřila prášek, někdy jsem dokonce prodloužila pauzu mezi platíčky a nové začala brát místo po 7denní pauze až po 2 týdnech. Nyní se objevil nový vztah, sex zatím neproběhl. Začala jsem tedy antikoncepci užívat poctivě, tedy po 7denní pauze, kdy se dostavila menstruace, jsem ihned začala s novým platíčkem, bez vynechávání. Takto jsem to dělala celý měsíc, dostavila se menstruace a já nyní začala opět nové platíčko. Myslíte, že se mi tímto podařilo "nastolit pořádek" a najet na bezpečný způsob užívání antikoncepce? Nemusím se bát otěhotnění? Pro jistotu bych takto prošla ještě jedním měsícem. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Pokud užíváte již druhý cyklus a v tomto jste začala po 7 denní pauze měla by antikoncepce být již plně účinná. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x