Antikoncepce s drospirenonem

Dobrý den,Mám takový dotaz-užívala jsem HA Lindynette 20 a lékařka mi ho změnila na HA Yaz z důvodu ,že tato HA je šetrnější. Na internetu jsem se ,ale dočetla že HA s drospirenonem má daleko větší pravděpodobnost tromboz než HA s gestodenem prí až o 20 procent - co je na tom pravdy .Mám si tedy nechat změnit HA - mám 40 let a nemám žádné zdravotní potíže a nekouřím - bojím se pouze té trombozi v mém věku.Jinak HA Yaz mi vyhovuje.

Odpověď odborníka:

Nemusíte mít obavy,zde máte znění odborného stanoviska. Bayer ve svém tiskovém prohlášení ze dne 22.dubna 2011 potvrdli příznivý poměr přínosu a rizik kontraceptiv obsahujících drospirenon. Riziko venózní trombozy kontraceptiv s drospirenonem je srovnatelné s ostatními studovanými orálními kontraceptivy. Bayer HealthCare Pharmaceuticals tak reagovala na dvě studie, publikované v British Medical Journal. Vytýká jim metodologické nedostatky a upozorňuje, že publikované výsledky mají menší spolehlivost než dosud publikované vědecké práce . Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: