Aplikace nízkomolekulárního heparinu při zlomenině

Dobrý den, jsem po operaci trimalleorální zloměniny kotníku (24.1.), po celou dobu si píchám Zibor 3500 IU do břicha. Dnes 25.2. jsem dostala na doposud nechodící sádru podpatek, se kterým budu ještě 4 následující týdny. Místo injekcí jsem dostala tablety Godasal. Myslíte, že je toto postačující anebo bych měla píchat Zibor až do sundání sádry? Nejsem nijak riziková pacientka, nikdy jsem neměla problémy. Moje teta prodělala žilní trombózu. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těžko říct. Záleží na tom, zda jste kuřák, zda máte nadváho, i proč Vaše teta měla trombózu.Může jít o rodinnou genetickou zátěž, kterou jste podědila i Vy. Pokud jste měla po dobu , kdy byla sádra nechodicí, Zibor, asi bych v tom pokračoval do sejmutí, i nyní tedy, ale není to úplně povinnost, nejsou stanovena zcela striktní pravidla, resp. pokud Váš jediný rizikový faktor je sádrová fixace, měla byste se obejít bez injekcí, ale pořád v tom straší Vaše teta :) Zdravím,kroupa

MUDr. Ondřej Kroupa
MUDr. Ondřej Kroupa

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Chirurgická ambulance, Poliklinika Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: