Artroza kolene, meniskus

Dobrý den.Ve 13 letech mi byla artroskop. odstraněna část menisku - praskl zřejmě z přetížení (dřepy, běh v kopcích).V 26 l.mi lékař diagnost.artrozu I.st. Nyní (35 let, 165 cm, 60 kg)koleno začalo vlivem namáhavé chůze v rozbředlém sněhu velmi bolet - píchání, přeskakování i typická artritická bolest - bez výpotku.Lékař mě prohlédl (bez RTG) a předepsal Condrosulf.Přeskakování již ustalo, píchání už jen občas a slabší.Mohlo by jít opět o prasklý meniskus a lze to poznat pouze prohlídkou? Škodí při artroze kolečkové brusle(jízda na hladkém povrchu,pouze po rovině, bez bolesti)? Je vhodné cvičení na orbitreku nebo elipticalu? Předem velmi děkuji za Vaši odpověď. S pozdravem Kamila.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud by byl meniskus prasklý, pravděpodobně by tato medikace nezabrala. Pravděpodobně se jedná "pouze" o artrotické změny kolene. Bližší výsledky ale podá až vyšetření pomocí některé ze zobrazovacích metod, ideálně CT nebo MRI. Co se jízdy na bruslích a cvičení na strojích týče, nemělo by to na menisky mít vliv, protože při tomto pohybu nejsou příliš zatěžovány. Hezký den.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: