Artroza ramenního kloubu

Krásný den, ráda bych se dozvěděla více.. 32 let. rtg L rameno říká Osa C páteře v horním seku vychýlená doprava, oploštělá krční Iordosa, s naznačenou kyfotizací, osteochondrosa ploténky c5/6, chondrosa až osteochondrosa c4/5 a c6/7. Obratle přimmtvaru i výše. Mírná omarrosa I.sin, asymetrie postavení v AC skl. I. sin. Léčím se od 7.7.216 medikace dorsiflex (dobrán celé bal.) plus Diclofanac (asi 4 dny) pak změněno neurologem na Surgam (4 dny),pak nahrazeno Nimesil 2*den. ještě zbývají 3 dny do konce balení (15 dní). bolest je mírnější, stále intenzivní... :-( Můj dotaz zní: bolest má odeznít? nebo jsi mám zvyknout, že je to trvalé? mám jít na jiné vyšetření? ortopedie, nebo čekat? Moc Vám děkuji za odpověď. S pozdravem Nikol

Odpověď odborníka:

V akutní fázi-tj bolesti při pohybu se podávají léky proti bolesti a zároveň léky s protizánětlivým účinkem, tj asi týden, pak by měla proběhnout intenzivní rehabilitace, dobré je ve fyzioterapii pokračovat dlouhodobě, velmi účinně je i zatejpování ramenního kloubu.

MUDr. Alena Malíková
MUDr. Alena Malíková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ambulance praktického lékaře, A- Medicos, s.r.o., Zlín

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x