Částečné vykloubení ramenního kloubu

Dobrý den pane doktore, obracím se na Vás s dotazem ohledně ramenního kloubu. Před pár dny jsem upadl na lyžích a poté co jsem vstal jsem cítil, že ramenní kloub není zcela na svém místě a pohyb ruky není zcela standartní. Pokusil jsem se s ramenem hýbnout následkem čehož jsem cítil a dokonce i slyšel, že se vše vrátilo na své místo. Počáteční bolest a "ztuhlost" pomalu opadá, rameno je bez jakéhokoliv otoku či podlitiny. Chci se proto zeptat, zda je nutné (vhodné) nechat vše překontrolovat lékařem, nerad bych cokoliv zanedbal.

Odpověď odborníka:

Ano, kontrola lékařem je na místě včetně rtg snímku. Jednalo se o částečné nebo snad ne úplné vykloubení se spontánní reposicí. Přitom ale může dojít k porušení v oblasti okrajů kloubu nebo měkkých tkání. Vyšetření je na místě a podle nálezu a alespoň několikdenní znehybnění. Obvyklé je 2-3 týdny. Poté rehabilitace.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Strašák jménem žlučníková kolika
Články: Strašák jménem žlučníková kolika
Žlučníkový záchvat neboli...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Nespavost je nemoc, kterou lze léčit. Bezpečně a nenávykově
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: