Arytmie nebo běžný jev?

Dobrý den, občas mívám dost podivné stavy, ze kterých mám strach. Občas se mi stane, že mi jakoby vynechá tep. Buď se mi to stává často za sebou, nebo jen někdy, za pár týdnů. Mým problémem je, že bych v létě měla letět na dovolenou letadlem a bojím se, že se zvyšujícím se tlakem se mi v letadle může se srdcem něco stát. Je toto vůbec možné? Jak tomu mohu předejít? Jsem dost mladá a tento jev mě již delší dobu velmi stresuje. Budu ráda za Vaši radu. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Eliško! Extrasystola, tedy mimořádný, nepravidelný stah srdce několikrát denně je zcela běžný jev, řada lidí extrasystolu pociťuje (např. já). Na druhopu stranu podle popisu není možno vyloučit závažnější poruchy srdečního rytmu. Doporučuji návštěvu praktického lékaře a "EKG Holter" vyšetření.

 
Líbí se vám odpověď?
+12 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: