Arytmie srdce

Dobrý den je mi osmnáct let, v posledních měsících jsem zaznamenala dvakrát chvilkové silné bušení srdce bez zjevného důvodu. Zjistila jsem že v rodině máme neléčenou srdeční arytmii. Je to nebezpečné a je nutná léčba? Dočetla jsem se, že je obtížné naměřit EKG při takto zřídkavých příznacích. Poprvé jsem bušení zaznamenala o letních prázdninách, podruhé asi před týdnem, pokaždé večer. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bude vhodné vyšetření u praktického lékaře. Vyšetří Vás a rozhodne o dalším postupu. Může se doplnit EKG Holter na 24 hodin, kdy se zaznamenává EKG 24 hodin nebo epizodní záznamník EKG. Máte kartičku po dobu 3 týdnů, při obtížích přiložíte na hrudník. Poté se vyhodnotí křivka. Dle výsledků se rozhodne o dalším postupu.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: