Asi dna?

Redakce uLékaře.cz Váš dotaz: Prosim o radu,jiz tri dny se mi stava,ze vstanu a boli me hrozne levy palec u nohy,ta bolest postupuje pak do celeho chodidla ale vyse ne.Skoro se na tu nohu nemuzu postavit.Pak to postupne rozchodim ale mirne me to boli cely den.Nemam nic zlomeneho ani narazeneho.Zadny uraz,jsem si neudelal.Pri pohybu to skoro zmizi ale rano je to hrozne,zrejme protoze v noci zadny pohyb nema a spim.Jen mam tuto celou nohu postarem uraze,pred 15 lety.Je po cela ta leta mirne otekla,tenkrat jsem mel hluboko trombozni flebotrombozu a kvuli ucpani zil v cele teto noze od trisel az dolu,jsem b ral varfarin.PROSIM poradte mi co s tim?Nebo co se mi podle Vas stalo a co mi hrozi?Vinduska Jiri Usti nad LabemOdpověď odborníka: Pokud je přítomno zarudnutí uákladního nebo mezičlánkového kloubu je první myšlenkou dna. Stav ale vyžaduje vyšetření, zhodnocení stavu, zhodnocení cévního zásobení nohy, je možné zúžení tepének nohy nebo lýtka Na posledním místě bych myslel na nejrůznější druhy revmatoidní artritidy. Vyšetření bych neodkládal, zvláště pokud by se jednalo o cévní omezení. Na dnu je možno zkusmo nárazově Ibalgin, stav by se měl zlepšit. Rozhodně navštivte lékaře, nejlépe ortopeda, vyšetření, rtg snímek, laboratorní vyšetření krve a stanovení zánětlivých ulazatelů a hladiny kyseliny močové. Vyšetření mcév nohy ultrazvukem. Druhy den | Od: Jiri | 1.6.2014 19:24 Byl jsem v nemocnici,udelali mi vysetreni krve ,tvrdili ze je to bud dna,ruze a nebo flebotromboza diky urazu pred lety.Ale ani jedno nedokazali potvrdit a zanetlivost se v krvi nepotvrdila.Dali mi injekci na bolest a antibiotika Colcicum-Dispert abych bral trikrat denne 2 tablety.Nepomohlo to a palec me boli dal,sice trochu min ale boli a nemuzu se na nej postavit.Jakou radu mi prosim doporucite ted.Predem za radu dekuji.Jirka

Odpověď odborníka:

Palec je třeba vyšetřit a to nejen pro základní a mezičlánkový kloub, ale zhodnotit i cévní zásobení. Provést rtg snímek palce, zhodnotit hladinu kyseliny močové, provedení testu na možnou i revmatoidní artritis. Navštivte revmatologickou ambulanci a absolvujte vyšetření tam. Podle výsledků léčba. Prostý Ibalgin přivodí většinou rychlou úlevu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Enzycol | Od: Valerie | 13.1.2016 10:04
S DNOU taky bojuji a není to žádná sláva :) jen
člověk si nevybere.. Já jsem hodně četla a taky se
ptala, na zkoušku jsem koupila Enzycol a dobře jsem
udělala. Cítím teď obrovskou úlevu a jeho složení mě
vyhovuje.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: