Astma

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli synovo astma má spojitost s návštěvamy otce, které syn odmítá. Ptám se z důvodů toho když návštěvy začaly probíhat u syna se projevili zdravotní problémy- diagnoza od lékaře astma středně těžké. Může být astma psychycké u pětiletého dítěte? Uvažuji o zákazu stiku.Děkuji Eva

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u astmatu je u dětí velmi výrazná spojitost s psychikou, děti jsou velmi vnímavé k psychicky náročným situacím a k nesouladu v rodině a ve vztahu mezi rodiči. Pokud se dostane do situací, které jsou mu nepříjemné nebo stresující, může snadno dojít ke spuštění astmatického záchvatu. Pokud tedy dochází k záchvatům při (před) návštěvami otce, je pravděpodobné, že s nimi souvisejí. Doporučuji obrátit se na dětského psychologa, je možné, že by dítěti prospělo na nějakou dobu návštěvy přerušit.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: