Atopický ekzém

Dobrý den paní Doktorko, mám tak trochu problém. Mám atopický ekzém. Byla jsem u lékařky a ta mi předepsala kortikoidy a potom Protopic a také Linola Fett Ölbad. Po kortikoiedech se mi ekzém téměř ztratil, tak jsem začala mazat protopikem a také mýt se Linola Fett Ölbad, jenže já ten Linola Fett Ölbad měla doma už od minule a tak jsem si řekla, že ho dopotřebuji a potom načnu tu novu ¨lahvičku, jenže jsem si nevšimla, že je už prošlý, měl dobu použitelnosti do 9/2011 anyní je leden 2012 a navíc jsem se dočetla varování, kde napsáno, že se nesmí používat po době použitelnosti. Já se s tím prošlým Linola Fett Ölbad myla 14 dní. Ekzém zmyzel, ale stále mě to svědí (mám ho hlavně na krku). Mám strach, že jsem si tím prošlým Linola Fett Ölbad ublížila. Poradíte mi? Děkuji a přeji hezký den Monika

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že ta Linola vám příliš ublížit nemohla. Pokud přetrvává svědění, je třeba pokračovat v ošetřování Protopicem 1xd. večer, nebo alespoň 2x týdně, přes den pak ošetřovat nějakým vhodným krémem na promazání.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: