Bilkovina v moči

Dobrý den, měla bych jeden dotaz jsem už zoufala mam syna ma 6 let který je už od poloviný zaři s přestavkami nemocni bere již třeti antibiotikum vše to začalo, akutnim zanětem hrtanu po kterem byl týden v pořadku potom začal opět strašně kašlat a smrkat šli jsem k pani doktorce řekla nam že je to zanět průdušek tak opět antibiotikum po 10 dnech jsem šli na kontrolu mali trochu kašla na poslech byl čisti ale kašel se pani doktorce nelibil tak nas poslal na rtg plic nalez byl potvrzen na leve straně plic bil nějaky nalez opět antibiotika po vylečeni jsem měli asi 1 měsic klid a pravě před týdnem dostal syn z ničeho nic velke horečky volali jsem na pohotovost byl nam doporučen paralen a zabali za tři dny po tom se dostavila bolest ucha jeli jsem do nemocnice, kde mu to pani doktorka propíchla a dala jen kapky, že zanět je v začatku a slaby že to bude stačit jenom že na druhy den se to zhoršilo a museli jsem opět k pani doktorce na pohotovost kde mu naměřila vysokou horečku , ucho bylo strašně zahnisane a ještě ke všemu mu zjistila bilkovinu v moči byli jsem odeslani k dětske naši pani doktorce ta mu za dva dny opět vzala moč a byla tam bilkovina na jeden křižek stim řekla nam že ji musi poslat do laboky na rozbor zda tam není zanět ledvin ale malim si na nic nestěžuje moč nezapacha při čurani ho to neboli ani nepali neboli ho ani zada vubec nic jen ma tu bilkovinu a ja bych se chtěla zeptat není možne aby ta bilkovina tam třeba nebila po těch nemocech co prodělal v době kdy mu pani doktorka tu moč brala měl vysokou horečku , jo a jěště jsem si vzpoměla při tech teplotach si stežoval že ho boli žebro na leve straně kde byl ten nalez moc děkuji za odpověd jsem stoho zoufala děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lenko. Nález bílkoviny v moči na jeden křížek při akútním zánětu v organizmu je normální jev. Nefrologové jako první při nálezu bílkoviny v moči pátrají po zánětu. Proto se uklidněte, až bude zánět středního ucha u syna zcela vyléčený, tak se provede kontrolní vyšetření moči (nejlépe 10-14dnů po doužívání antibiotik)- a určite bude moč v pořádku.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: