Blokáda žeber

Dobrý den, po vyšetření u mého lékaře mi bylo sděleno, že mám blokádu žeber. Zajímalo by mě, zda to může mít nějaký vliv na možnost otěhotnět. A dále by mě zajímalo, zda se to může srovnat samo, třeba cvičením? Mám to již skoro rok. Velice Vám děkuji.

Odpověď odborníka:

Blokáda žeber se sama nespraví, cvičením můžete zmírnit intenzitu potíží, napětí svalů v oblasti. VŽDY JE V SOUVISLOSTI S PORUCHOU STATIKY PÁNVE a ta má opět ve 100 procentech případů svalovou reakci v malé pánvi. Proto úvaha o vlivu na otěhotnění není vůbec zcestná. Byť přímý vliv neexistuje, tak vzdáleně v souvislostech vlastně ano. Je třeba vyhledaz zkušeného fyzioterapeuta, který bude řešit zlepšení funkčních poruch a současně Vám vysvětlí,které cviky jsou v které době( fázi) zajímavé. Pomocné cvičení " dle Mojižíšové má svůj pozitivní efekt, je li upravena statika a svalové dysbalance pánve. V případě potřeby mně samozřejmě po objednání můžete navštívit v pražské poradně.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: