Bodnutí a kousnutí sršněm

  • Dotaz od: Markéta Vyhlídalová
  • Publikováno: 24.7.2008
  • uLékaře.cz

Před 2 dny mě bodl a kousl sršeň do kotníku, vznikl velmi bolestivý otok, kolem kousnutí i červený kruh, masti ani obklady nepomáhají. Může být sršeň i přenašečem nějaké infekce, mám navštívit raději lékaře?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, sršni mají velmi silné toxiny, které vyvolávají místní reakci. Obvykle ale žádnou infekci nepřenášejí. Doporučuji pokračovat se studenými obklady (mohou být i octové) a místo mazat (např. Fenystylem). Pokud se potíže v průběhu následujícího dne enzmírní, nebo se dokonce budou stupňuvat, navštivte raději lékaře.

 
Líbí se vám odpověď?
+21 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Omámení od kousance | Od: Daniel | 1.9.2009 20:29
Sršeň mě kousl do čela, zpočátku jsem nic necítil, ale po chvilce jsem byl trochu omámený, to po čase přestalo, ale to pálení. Hlave mě pálela asi ještě hodinu potom, okolo ráne se vytvořil červený otok, který pomalu zplaskával. Asi tak o mém zážitku z kousnutí, aby se ostatní nedivili. jinak... raději se tomu vyvarujte ;-)
reagovat
bolí to | Od: Martin | 30.9.2008 20:58
Kousnutí sršně opravdu bolí, sám mohu potvrdit:) Jeden mě kousnul do břicha a bolelo to několik dnů.
reagovat
re:bolí to | Od: Martin | 2.1.2009 19:57
Tak novoroční update, ten sviňák mi vykousnul kousíček kůže, nebo jsem ho možná i vytrhnul a mám tam pořád vidět jizvičku...

Naštestí na funkci rostlináře to vliv nemá:)
reagovat
re:re:bolí to | Od: Martin | 25.3.2009 01:14
Tak už je to OK.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: