Bolest a boule na nártu

Dobrý den, v říjnu jsem nějak přepadla přes nárt, něco tam luplo/křuplo/přeskočilo a natekl mi (a lehce namodral). Původně mě napadlo, že to bude jen modřina, ale na modřinu to bylo moc nateklé a bolavé. Chodit jsem ale mohla, i když to bolelo. Časem se boule zmenšila, ale pak mi na to ještě spolužák skočil na tanečních podpatkem a od té doby mi zůstala boulička, která bolí, když na ni zmáčknu, nebo po ní přejedu - např. při obouvání. Ve srovnání s druhým nártem má trošku jiný tvar (prostě boule). Myslela jsem, že se to zahojí samo, ale už dva měsíce se stav nártu nemění (od prvního úrazu jsou to tři měsíce) a přijde mi to divné. Co to může být a případně, mám s tím jít k lékaři? (Nikdy jsem neměla nic zlomeného, naraženého, ani jiný úraz, se kterým bych to mohla porovnávat a lépe popsat. A je to na kosti vedoucí od ukazováčku.) Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Může se jednat o zlomeninu bez dislokace, případně na přetažení vazu. Rozhodně vyšetření na chirurgii, můžete i bez doporučení, a rtg snímek. Dle nálezu případné krátké znehybnění s následnou pohybovou a fyzikální léčbou na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Chcete kvalitnější erekci? Skoncujte s tabákem
Články: Chcete kvalitnější erekci? Skoncujte s tabákem
Pokud hledáte důvod, proč...
Plicní embolie
Články: Plicní embolie
Plicní embolie je vmetení...
Plísně, alergikovo prokletí
Články: Plísně, alergikovo prokletí
Plísně patří mezi velmi...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Když se rakovina rozšíří do kostí
Články: Když se rakovina rozšíří do kostí
Toto zhoubné onemocnění...
Cvičení Pilates může pomoci odstranit příčiny neplodnosti
Články: Cvičení Pilates může pomoci odstranit příčiny neplodnosti
Početí dítěte se může, ale...
Spolehlivě rozpoznat zánět spojivek se vyplatí
Články: Spolehlivě rozpoznat zánět spojivek se vyplatí
Červené a suché oči...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x