Bolest a tlak v hlavě,bolest zubů, uší a páteře

Dobrý den, ráda bych Vás požádala o radu , snad jsem svůj dotaz zadala do správné kategorie. Jsem po operacích LS páteře a mám stále problémy s výdrží stání a chůze. Čím déle stojím, nebo chodím , tím větší a mám bolesti nohou , hlavně plosek a l. kyčle. Stoupá mi bolest jakoby nahoru až do hlavy. Cítím tlak v hlavě i uších. i velká bolest. Můj stomatolog mi před rokem děla můstek , musel jít ven, bolelo to. Umrtvoval mi i další 2 zuby a ty mě stále bolí. Prý nemohou bolet, když jsou umrtvené, ale mne opravdu hodně bolí i jen když si po nich přejedu prstem. Prý to není normální. Dle rtg, jsou kanálky zubů řádně vyplněny a problém v zubech není. Kvůli tomu tlakui v hlavě mne poslal PL zna rtg dutin a rtg C páteře. Nález posílám v příloze. Všechny tyto bolesti a problémy s pohyb. aparátem mi začaly přibl. 1 měsíc po zjištění Chlamydií v r. 2006.a trvají doposud jen s různou intenzitou. Posledních 5 dní se mi bolesti uší , zubů a páteře dost zhoršily, občas jsem viděla divně, jako bych měla něco v oku, rozmazaně, měla jsem křeče na krku( tepny, svaly ) ? Zakopávám doma na rovné podlaze a mám závratě, kdy se otočím , třeba jen pomalu a je mi hrozně zle a padám. Při svěšení levé ruky mi vjede velká bolest do l. ramene a dolu po horní a vnitř. strane ruky směrem k prstům. Bolí mne na hrudi vepředu jakoby pod klíčními kostmia hrudní obratle.. Křeče i v lýkách po ranním vzbuzení, kdy se mi doslova zkroutily prsty na nohou. Byla to strašná bolest, doslova jsem řvala bolestí. Stalo se mi to 3 x ráno po sobě. Jsem celkově slabá a unavená. Ani když se vyspím mi nepomůže. Jsem pořád unavená a nejsem schopna nic udělat. Mám doma 1,5 letého syna a bojím se s ním být sama doma. Netroufnu si jít s ním ven. Volala jsem mému neurologovi, ale odmítl mne přijmout jako akutní případ, že se mám objednat na termín za 2.5 měsíce. Všechny příznaky jsem mu řekla do telefonu, ale má prý i jiné pacienty a mám si počkat, nebo se zastavit pro kartu a jít k jinému lékaři. Myslíte , že je tentto mlj stav dle příznaků vážnější a mám raději vyhledat jiného lékaře ? Dochází i na revmatologii,mám i artrozy malých kloubů . Nevím tedy , kde je příčina a jakého lékaře bych měla navštívit. Prodělala jsem v r. 1995 boreliozu, léčena jsem byla o rok později. Výsledky lab. - Chlamydie IgG posit, Borelioza IgM hraniční , Yersinie hraniční, Ehrlichie hraniční. Děkuji moc za odpověď, s pozdravem Jana

Odpověď odborníka:

Všechny Vaše potíže by mohly být vysvětleny funkční poruchou páteře, spojenou se svlovou dysbalncí, která často imituje i bolesti zubů. Určitě doporučuji vyhledat zkušeného fyzioterapeuta, který bude schopen zlepšit funkci nejen krční páteře, ale páteře jako celku a odstranit i poruchu statiky pánve, kterou máte určitě také.Současně bude třeba začít opravdu intenzivně cvičit dle zácviku, aby přítomné svalové dysbalance zmizely. Každopádně dle Vašich nálezů nelze vyloučit i aktivní stadium borreliozy a přítomnost jiného např.demyelinizačního onemocnění. Na místě je opravdu nejen léčba, jak jsem nastínil, ale i ověření situace stran infekcí(hlavně ona borrelioza) což řeší často neurolog, ideálně ale specialista na infekční choroby. Neurolog by Vás měl vidět brzy v případě, že jste neměl vyšetření magnetickou rezonancí, pokud již byla a byl výseldek negativní, pak by za předpokladů správné léčby a kontroly infekcionistem nebyl nějak urgentní. Kontrola za 2,5 měsíce však je za dlouho. To by nemělo být tak pozdě. Ale vše je relativní.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: