Bolest a tlak v krku - není to angína

Už několik měsíců mám podobné příznaky jako při lehké angíně, jen ta bolest, nebo spíše tlak v krku je níže než na mandlích. Při polknutí cítím, že mám jakoby "knedlík" v krku. Dalším víceméně obtěžujícím příznakem je, že když kýchnu, nebo smrkám, cítím výrazný tlak pod ohryzkem. Nemám horečky, ani jiné obtíže. Na ORL mi řekli, že angínu nemám, prodělal jsem klasický výtěr, kde mi našli streptococcus constellatus subsp. pharyngis. Dostal jsem na 10 dní antibiotika, nicméně se stav nijak nezlepšil. Někdy je tlak/bolest výraznější, někdy o tom skoro nevím, každopádně je to otravné. Můžete prosím poradit?

Odpověď odborníka:

Vážený pane Marku, mohlo by se jednat např. o zvětšení štítné žlázy. Doporučuji Vám domluvit se na dalším vyšetřovacím postupu s praktickým lékařem nebo internistou. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: