Bolest kloubů a brnění končetin

Dobrý den.Již několik let trpím bolestmi kloubů na rukou a nočním silným brněním horních končetin a ráno pocit oteklých rukou.Nedávno se k tomu přidalo,bolest zad a pálení v koleni.Odběry krve jsem měl vždy v pořádku (borelioza,revma.,virol.,cukr.,) na bolest jsem užíval surgam ale o ten jsem přišel když jsem panu doktorovi řekl že po něm špatně vidím.Rentgen ukázal výrůstek na bederní páteři a na lokti mám z ultrazvuku výrůstky na dorazech(vůbec tomu nerozumím).Jinak jiné zdravotní problémy nemám a na alergie netrpím.Děkuji Ur.Zd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel z Vašeho stručného popisu není možné příčinu Vašich potíží spolehlivě určit a tudíž těžko doporučit nějakou cílenější léčbu. Pokud jde o bolest samotnou, existuje řada léků, kterými je pro tento účel možno nahradit lék Surgam a naprostou většinu těchto léků Vám může předepsat Váš praktický lékař. Ohledně diagnózy - příčinou mohou být některá primárně nervová onemocnění, stejně tak jako se příčina může skrývat prvotně v dysfunkci pohybového aparátu (problém v oblasti horní části hrudníku a ramene, artróza kyčle a kolene aj. Negativita běžných krevních testů samozřejmě problémy z tohoto okruhu jinak nevylučuje). Další postup nutno řešit přes toho lékaře, který zná ostatní detaily, které se Vašeho zdravotního stav týkají a má k dispozici výsledky všech dosavadních vyšetření (píšete, že potíže trvají léta...) - měl by jím být Váš praktický lékař.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
bol | Od: petra z. | 17.5.2014 23:34
Na diskuzní příspěvky lékař neodpovídá.
reagovat
bol | Od: petra z. | 17.5.2014 23:34
Na diskuzní příspěvky lékař neodpovídá.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Koloskopie
Články: Koloskopie
Koloskopie nebo také...
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
Plané neštovice: hrozba pro některé dospělé a těhotné
Články: Plané neštovice: hrozba pro některé dospělé a těhotné
Plané neštovice jsou běžným...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: