Bolest kloubu, mravenceni... dotaz

Dobrý den, opět sem nucen vám napsat.Je mi 20 let. Teď už spíše se chci zeptat. Jak jsem vám psal o bolestech v kloubech ( hlavně kolena, lokty,zápěstí, kotníky, občas i malé klouby na prstech). Tak se k tomu přidala i ranni ztuhlost na prstech. Ztuhlost doprovází brnění prstů. Ztuhlost je hned po probuzení a po prokřupání prstů a mirnem rozhybani, během 1-2 minut zmizí. Ztuhlost pocituji asi 3ti den, jen po probuzeni. Nejvice me zarazi, ze kdyz se probudim, prsty prokrupu, uvolnim-rozhybu, tak ztuhlost zmizi. Behem 10ti minut, kdyz usnu znovu a hned třeba 2 minuty se na to probudim, tak jsou ztuhle znovu a brni. Nevím, ktere mi tuhnou nejvice,ale rekl bych ze od prostrednicku k malicku, tyhle tri prsty a malicek asi nejvíce. Samozdrejme behem dne bolest kolen, loktu, kotniku stale pokracuje... Bolest se da porad vydrzet, ale uz zacinam mit obavy, kdyz se pridala i ta ranni ztuhlost. Doktor mi na nic neprisel. Krev ( revmatoidni faktor- v poradku, ASLO v poradku, krevni obraz v poradku, zanetliva onemocneni- nizka. Nevím, jestli mam dobrat tedy ten Nimesil a pockat co to udela, zbyva asi 9 sacku, nebo si zajit nejakemu vice odbornemu lekari, ktery se zameruje predevsim na klouby, revmatologovi apod. Protože jak jsem tak cetl o techto nemocich s klouby, tak se bojím abych nemel revmatoidni artridu. Tyto problemy co mam, jsou tomu hodne podobne a desi me. Sice ty klouby jen bolí + ta kratka ztuhlost po ranu. Otoky nemam, na dotek klouby neboli, unava neni, teploty nejsou, zarudle takke nejsou. Bolí vice pri namaze. Chtěl bych vedet, jestli pri revmatoidni artritide muzou nejdrive bolet velke klouby a pak az zacit tuhnout male klouby a jestli byste mi něco o teto nemoci neco vice rekl, nebo o tom, co si myslite ze mi je.Jen dodam, ze revmatickymi onemocnenimi, nebo podobnymi bolestmi kloubu v rodine nikdo netrpel. Opravdu nevím, jestli si zajit nejakemu tomu revmatologovi, nebo to zatim neresit a pockat co se z toho vyklube, nebo naopat zlepsi. Děkuji mnohokrat za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, díky za důvěru, ale s tímhle Vám jako chirurg asi neporadím. Měl byste se obrátit na neurologa, případně revmatologa. A ještě mě napadá, že by se měla vyloučit boreliosa.

MUDr. Vladimír Němec
MUDr. Vladimír Němec

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: ASKLEPION s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: