Bolest kloubu v zápěstí + šlach v předloktí

Dobrý den, obracím se na Vás dotazem. Týká se to bolesti v pravém zápěstí, bez úrazu, a nebo si to alespoň nepamatuji, že by se mi někdy něco stalo. Už nějakou dobu ( více jak rok ) mi hrozným způsobem křupe - lupe v kloubu a doprovází to velká bolest v kloubu, která se dostává přes svaly na zápěstí až přes celé předloktí, v krajních případech až do ramene, bez otoku, žádné zarudnutí. Občasně je bolest doprovázená brněním konečků prstů. Jednou jsem o tom mluvila i s lékařem, ale bylo mi odpovězeno : " Otočte ruce, no.. to je normální." Tu ruku jsem dříve otočila lépe, jenže poslední dobou je to horší a horší, mám místa, kterých se ani nemohu dotknout jak bolí. Bolí to více méně denně. Dělám brigádně manuálního dělníka a studuji, tudíž často pracuji na PC, píšu , ale také používám mobilní telefon. Někdy nemohu sevřít propisovací tužku, neudržím skleničku, dříve, při práci servírky, mi vypadávaly věci z ruky... Myslím, že jsem velmi mladá na nějaké onemocnění kloubů a vůbec chození k lékaři, proto jsem to zatím nijak neléčila. (Užívala jsem prášky pouze na koleno - poškozená chrupavka, díky úrazu, bohužel bez výsledku.) Velmi děkuji za jakoukoliv odpověď.

Odpověď odborníka:

Křupání v kloubu je opravdu většinou málo významné. Pokud je však spojeno s bolestí a omezení hybnosti v zápěstí nebo blízkém kloubu může se jednat o kostní změny v ručním kloubu, který je komplikovaný a bez vyšetření, lokalizace bolesti a zjištění citlivosti a především rtg snímku se neobejde. Může se jednat nejen o bolestivý úpon vazu nebo šlachy, ale i o změnu v drobné kůstce ruky, na příklad poruše člunkové kosti nebo jejího spojení s okolními drobnými kůstkami zápěstí. Podle výsledku léčba. Většinou po znehybnění následuje pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: