Bolest kolena

Dobrý deň Som 17 ročný chalan ktorý mal 3 úrazy pravého kolena, neskôr operácia (poskodena chrupavka 3.st) a potom 2 úrazy na ľavom (roztrhnutá šlacha nad kolenom a úpon na stehennú kosť ) už som sa pomaly z toho dostával, keď som bol v sobotu na párty a prehnal to s alkoholom, podvedome som si dával pozor to viem, ale mám hodinu okno, a vraveli, že som dosť skákal na nie velmi doliečenú nohu, hneď zrána ma noha bolela, ale došiel som z chaty domov, dnes som bol aj v škole, ale skúsil som doma bicykel, a dosť sa to zhoršilo, ale najdivnejšie je že je noha bez opuchu/vody v kolene, ale bolí ma v oblasti tej strbiny hlavne vnútri kolena a trochu pri tej vnutornej kosti, bojím sa že je to poškodený meniskus, teraz ten kiks strašne ľutujem, ale ja už operáciu nechcem podstúpiť .. Doteraz som mal vždy po úraze koleno plné vody, teraz nemám ale i tak ma dosť bolí, už radšej ani nechodím, nech si to nezhoršujem, ešte som nebol u doktora, ale osobne si myslím, že môže ísť o meniskus, či postranný väz + keď som išiel s takým kolenom do školy a na bicykel. asi je presilení aj ten sval na kolene, je vôbec možné si spraviť vážnejší úraz ak to nieje vôbec zaliate krvou? Za každú radu vopred veľmi pekne ďakujem

Odpověď odborníka:

Pokud není koleno doléčené, tak je nutný klidový režim, a i poté je potřeba si dávat pozor. Jestli nyní po zvýšené námaze Vás koleno bolí, není otok a hybnost je v pořádku, nechejte pravou dolní končetinu v klidu, vyhněte se jízdě na kole, doskokům a dřepům. Během dne je vhodná elastická bandáž a lokální léčba např. Veral gel, Dolgit krém apod. cca 3xd ....Nebude-li po 14-ti dnech klidu zlepšení, nebo bude-li se stav zhoršovat, doporučuji ortopedické vyšetření.
MUDr. Dagmar Doležalová

MUDr. Dagmar Doležalová
MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Ešte jedna otázka | Od: Daniel | 20.5.2016 09:46
Onedlho ako som vás napísal, mi
to trochu opuchlo na pohľad to
ani nieje vidieť, skôr pocitovo ale
bráni mi to v pohybe, občas ma to
pichne v oblasti predného
krížneho väzu, takže je asi
natiahnutý, chcem sa ale spýtať,
že či budem za mesiac schopný
ísť na školský výlet do Prahy,
nevyzerá že to je nejaké vážne,
ale teraz ešte chodiť určite
nemôžem, a chcel by som vedieť,
aká je približne doba liečenia ..
reagovat
re:Ešte jedna otázka | Od: uLékaře.cz | 23.5.2016 09:27
Dobrý den, děkujeme za dotaz.
Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás,
abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do
poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.c
z/poradna.
V poradně se Vám bude lékař
věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše
bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: