Bolest kolene

Rád bych se prosím zeptal mám zprávu od ortopéda... Klinický nález-koleno vlevo bez náplně,naznačen otok parapatelárně laterálně,palp bolest tamtéž,meniskové manevry 0,stabilita dobrá, periferie bpn. RTG-normální nález MRI---normální nález na femuru a tibii.chrupavka přiměřené šíře bez defektu,normální nález na meniscích,normální nález na zkřížených a kolaterálních vazech.Není zmnožená tekutina v kloubu.Nápln burzymedialní hlavy m.gastrocnaemius. Patela typu W II-III. Edem proximálního ůponu lig patelae. Nevelká náplň infrapatelární burzy DOPORUČENÍ--TERAPIE---Piascledine Idenně, aplikace viskosuplementu HYALGAN-- 5krát. Jsem ted čtvrtý den po druhé injekci viskosuplementu Hyalgal a mám mírnou bolest a takový tlak a citlivost pod češkou,a kolem kolene před tím taková nebyla, při chůzi nebo jizde na kole do práce jeden kilometr. Otok kolene není, V místě vpichu je malá modřina a citlivost také mám se znepokojovat nebo je to při aplikacích techto injekcí normální a pak se to zklidní nebo je nutno vysadit mám ještě tři k aplikaci. Moc bych poděkoval za odpověd.

Odpověď odborníka:

Po aplikaci injekce do kolene se může vyskytnout bolest, prokrvácení okolí - hematom. Potíže, které popisujete nejsou ničím mimořádné. Při další návštěvě o tom řekněte ortopedovi, ale myslím, že není důvod léčbu přerušovat. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: