Bolest kolene

Dobrý den je mi 57 let v listopadu jsem podstoupila lečbu ACP do kolene jelikož mám altrozu ale bez efektu v březnu 2011 jsem znovu podstoupila lečbu krevní plazmou do leveho kolene po 6 tydnech mi koleno opuchlo strašná bolest podstoupila jsem punkci ale bolest obou kolen je stále větši a větši prosím o radu díky Ludmila

Odpověď odborníka:

Metoda ACP se jeví jako pozitivní přínos pro léčbu počátečních stadií artrosy kolena, vzhledem k tomu, že se do kolena dostávají části vlastní krve jeví se jako metoda bezpečná. Dosud ale nejsou s touto metodou dostatečně dlouhodobé zkušenosti. Vaše současná potíž může být v souvislosti s onemocněním kolena, které se jen nyní prohloubilo, 6 týdnů bolesti po aplikaci injekce je málo pravděpodobné, že by se jednalo o následek injekce. Fakt je, že mi dosud není známo, že by tyto injekce ACP vedly ke zhoršení bolestí kolena. Nezbývá než doporučit, abyste si zašla na ortopedické vyšetření,, stanovila se diagnoza a zahájilo se potřebné léčení.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: